Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a tak začnem s tým, že je to naozaj pekne natočené - pekná kamera, farebné filtre a podobne. Príliš prestrelená ukecaná stopáž (takmer 2 hodiny!!!) s minimom žralokov však už má od nadšenia príliš ďaleko. Absencia akejkoľvek hudby (v Čeľustiach robí 90% atmosféry) pri tzv. hustých scénach so žralokmi atmosfére vôbec nepomáha a tak je pre tento film slovo napatie úplne cudzie. Vadili mi aj použité a pre žraločích fanatikov dobre známe zábery žralokov z rôznych prírodopisných filmov (našťastie má film aj pár vlastných). Takže milovníkom žralokov film odporúčam (zas tak veľa sa ich neurodí), ale ľudia hľadajúci dobrú atmosféru búdú len znudení a otrávení. P.S.: Tá nočná scéna s hľadačmi pokladov (či čo to bolo) mala byť akože čo? pokus o Čeluste? Veľmi vtipné :) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Upřímně přesně nevím, za jakým účelem byl tento film stvořen... Chtěli autoři poukázat na rizikové povolání, které popisují? Nebo mírumilovnost či naopak krvelačnost bílých žraloků? Já vážně nevím. Ale co mi asi nejvíce vrtá hlavou je zdější hodnocení!! 44% (09/2012). Není to trochu málo? H. Berry je nádherná ženská a asi ještě dlouho bude. Příběh si nehraje na nic, čím by nebyl. Přijde mi to naopak hodně reálné. Obyčejní lidé s neobyčejným zaměstnáním. Objeví se prachatý blbec a chce víc, než na co má... Nehody se stávají a tato byla úplně normální. Žádné velké hrdinství, žádné nelogické chování. Nádherné záběry žraloků a nebylo jich málo. Mně se tento film líbil. Ano, nejsou tam výbuchy, litry krve a závěrečný, hodinu dlouhý, boj o přežití. A to je na tom asi to nejlepší. Dobře zpracovaný příběh s dobrými záběry a krásnou H. Berry. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a vyhľadávam ich, takže ma tento nový príspevok potešil a to aj tým, že sa nejedná o béčkový pokus Asylumu či SyFy, ale o pomerne slušný počin Johna Stockwella, ktorému oblasť vodných / prírodných thrillerov vcelku sedí. Halle Berry je expertkou na žraloky, ktorá má traumu po tom ako ju s posádkou pred rokmi takmer zmasakroval veľký biely žralok. Jej ex-fešák (neskutočne otravný Olivier Martinez) ju však v sladkej vidine zisku od naivného zbohatlíka zavedie opäť do žraločích vôd, čo sa im onedlho vypomstí. Film je po pohodovom úvode prekvapivo zdĺhavý, rozvláčny a ničí diváka zbytočnými sociálnymi situáciami a dialógmi ako z Baywatchu. Keď to však človek predýcha, rozpúta sa vydarené, napínavé a krásne nasnímané finále s hustou atmosférou a realistickým, (konečne) nedigitálnym žralokom. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $895,000Tržby za predaj DVD v USA $2,541,907 //počet predaných kusov 140,795║ Čeľuste po novom ale nie, nakoniec z toho ostala len taká žubrienka, film ktorý svoj potenciál vôbec nevie využiť, aspoň že tie zábery so žralokmi sú ako tak trošku s napätím a atmosférou, ináč zbytočnosť. /40%/ ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dokument o Africe a žralocích, jímž by nás provázela velice sympatická Halle Berry, by rozhodně nebyl na škodu, kdyby to ve své podstatě onen dokument skutečně byl. Temný příliv je (či spíše chce být) dobrodružným thrillerem, ale jako takový doslova troskotá na prázdném scénáři - příběh je nesmírně prostinký, vhodnější snad už jen pro epizodu seriálu než plnohodnotný film. Vizuální stránka je skutečně vydařená, výprava jednoduše bere dech, ale co je to platné, když většinu filmu prozíváte a ve výsledku je vám vlastně jedno, jak ta či ona postava dopadne? Jak jsem již naznačil - děj posouvající dialogy nahradit populárně-naučným komentářem a mé hodnocení vyletí do nebes. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama