Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slabší odvárek toho co by kosmotauty mohlo potkat na Marsu. Autenticita jednoznačně, ale v poslední době již je těchto zaručených pravdivých událostí a nelezených video materiálů prostě hodně. Ano, divák občas prožívá trošku toho příjemného mrazení v zádech, ale nevyhnu se dojmu že tohle šlo natočit ještě lépe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

That´s one small stone for a man, one giant pseudoauthenticity for mankind… Zvuk zní, neexistující kamery snímají a gravitace nebývale přitahuje až se i Těreškovová diví a Armstrong žasne. Nedostatkem peněz a odvahy pro klasické natáčení vzniká živná půda pro found footage, nedostatkem atmosféry, napětí a invence zase vzniká živná půda pro zívání a já ten žánr začínám po jistém období tolerance znova nesnášet.. Pro ty, co ještě nepropadly skepticismu - v ruských archívech údajně existuje 5 hodin záběrů z 8mm kamery, co byla umístěná na hřbetu Lajky. Kdyby je prý viděl Fox Mulder, tak roztrhá legitimaci FBI, posere se a zjistí, že pravda je tam venku a ještě se z ní kouří.. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Gallego se ze španělských lesů v předchozím El Rey de la montana odstěhoval rovnou na Měsíc. Příběh tří kosmonautů, kteří s hrůzou zjišťují, že nejsou v dalekých hlubinách vzduchoprázdna sami, je sám o sobě zajímavý, jeho provedení však pokulhává. Zvolená forma found footage sice navozuje pocit autenticity, ale také silně překáží, a to hlavně v klíčových scénách. Zrnění, šum, otřesy a výpadky obrazu divákům schválně znemožňuje vidět víc, než by měl. Co však funguje spolehlivě, tak je strach z neznáma, klaustrofobie a vůbec celá ta bezvýchodná situace. Škoda toho závěru, který je zbytečně rychle ukončen. Nejpůsobivější jsou tak scény v tmavém kráteru, tam je jeho největší síla. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po Královské hře jsem nečekal nějaký extra zázraky, a tak jsem je ani nedostal. Samozřejmě film je poměrně originální, horory z měsíce moc není a na to found footage. Nicméně jsem se dost stopáže nudil, ne že by to bylo nezajímavé ale prostě se tam dost kecalo a postavy řešily dost rodinu a všechno a při tom mi postavy byly upřímě ukradený. Aspoň že atmosféra byla dostatečně hustá a ten strach z neznámýho tomu jen dopomohl, a taky fakt že není kam útéct. Tenhe found footage považuju za čistý průměr, bylo jich natočeno víc kvalitních, ale originalita se tomu upřít nedá. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Trailer bol lákavý, začiatok filmu hneď sklamal, keď ponúkol celý film v štýle "found footage", ale nakoniec to nebol najväčší problém (nie som zásadne proti tomuto štýlu, ale moje oči proste nemajú v láske roztrasené kamery, zbesilý strih a p.). Nápad s... ohrozením, ktoré nechcem spoilerovať, bol dobrý... ale záver to celé spláchol, lebo fakt netuším, ako sa tie nahrávky mohli dostať na Zem. Celý čas som čakala práve na toto, ale rozumného vysvetlenia som sa nedočkala (dá sa použiť bláznivá teória, ktorú nemôžem opísať bez spoilerovania, ale je to iba bohapusté domýšľanie - v prípade tohto filmu to považujem za najväčšiu dieru v scenári). Keby sa vykašľali na celé mockumentary, výsledný dojem mohol byť lepší a bez dier, i keď ďalšiu hviezdičku by som asi nepridala - tri sú viac než dosť. Celkový dojem trochu rozpačitý, má to svoje plusy, ale aj dosť mínusov. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)
  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Vancouver, v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama