Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí to tady vidí tak, že na natáčení trojky budou muset Magnuska dopravit na plac jeřábem, ale jeho prostorová výraznost není to, co by mi nějak vadilo. To spíš lajdácké herecké výkony našich seriálových stálic, chaboučký scénář a hlavně absolutně nezvládnutá oscilace mezi komedií a dramatem, kdy člověk opravdu nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Vždyť ten konec od gospelu "Aleluja" vypadal, jako by si Coppola při natáčení Godfathera cvakl motorové nafty! Nemohu taky nevzpomenout zarputilého policistu v podání Dejdara, který měl ve své nové kanceláři stále uklizený stůl(!) a na něm jen telefon. Sedět u něj na výslechu Verbal Kint, na nic by se nezmohl, mrzák jeden. Možná kdyby dostal kafe, tak by řekl, že se jeho právník jmenuje Bohemia Porcelan.. Hej, more! No More… ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Půl roku jsem se na to těšil, ale vyplatilo se. Dvojka už není tak rozštěkaná jako jednička, scénář je kvalitnější, herci nepůsobí tak amatérsky a navíc to má koule. Už v prvních minutách je jasné že to nebude slabý odvarový čajíček jako jednička, ale pořádný nářez. A vůbec mi nevadí že ty děcka už nekecaj tak "vtipný" hlášky tak často jako v jedničce, protože tady jde ůplně o něco jiného. Sice sem tam nějakou kravinou řeknou (asi vás brzy o*ukám), ale jen z recese. Z herců musím pochválit Magnuska že už umí hrát aspoň jako Pattinson (na 40%), dále bych vyzdvihnul Krampola jako mafiána, Dejdara jako detektiva a vůbec celá herecká sebranka hraje dobře. Jen mě trochu zamrzel osud **SPOILER** pana Přeučila coby místního školníka. Vůbec se nestydím dát maximální hodnocení. Na trojku se těším a jen tak btw, než budete přecházet přechod, podívejte se jestli náhodou v okolí nestojí auto šílený mafiánky co si přeje, abyste co nejdříve prděli do hlíny. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel se dostavilo docela velké zklamání. Zatímco první díl mě bavil především díky trojici malých „Bastardů“ a několika peprným hláškám, tak tady ono „kouzlo“ vyprchalo. Mladý „brazilec“ Marián Curi sice párkrát dokázal pobavit svým protřelým jazykem, ale jinak to byla docela nuda. Přestože se zde objevilo dost známých tváří, tak jejich výkony byli prachbídné. Líbilo se mi, že Magnusek přidal na tvrdosti a snažil se do filmu vnést více akčnosti, ale to by to musel nejdřív umět pořádně natočit. Místy to vypadalo opravdu hodně amatérsky. Dosti nevyužitá šance k úspěchu. Cikáni na lyžích mě taky pobavili, ale ne tak jako zářivý úsměv a mluva Jirky Krampola ke své staré… ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je unikát, fenomén, jaký tu dlouho nebude. Ve svých letech toho má za sebou už opravdu dost, produkce filmu dle jeho podání "seženeme peníze, natočíme to a hotovo", přímočaře, jednoduše, nekomplikovaně, ukazuje že i tudy cesta vede. Ovšem jaká. Magnuskovy filmy je docela nemožné hodnotit. Na jednu stranu asi dovede získat prostředky a docela určitě umí přemluvit (i kvalitní) herce k účasti, vedle celé plejády vip ksichtů, co se rádi ukážou kdekoliv. Na straně druhé selhává scénář, dialogy a většina herců (o hereckém neumu samotného producenta jsem už psal v komentáři k jedničce). Kamera i hudba jsou velmi akční (jakkoliv často nepovedené), Bastardi 2 jsou ze všeho nejvíce akčním filmem. Pokračování si rozhodně nenechám ujít, i když i tentokrát si premiéru zhruba o deset měsíců odložím. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Pomystychtivý český podnikatel pase po řediteli školy, který zabil jeho syna. Ta věta může vypadat hůř jedině tehdy, pokud ji někdo zfilmuje. Magnuskův opus magnum, ve kterém je špatně vše, od neschopnosti vyprávět, přes technická selhání (byl vůbec k postprodukci přizván zvukař?) až ke kroucení hlavou nad tím, jak je možné sestavit do jednoho filmu takovou hereckou sestavu. Tenhle fakt pochopím u Trošky, nebo Poledňákové, kteří si za roky u filmu vybudovali určité postavení, které jim přihrává do cesty spousty kamarádů, kteří jsou ochotni jim hodit do filmu hodit nějaký ten štěk spíš pro dobrou známost, ale u mlaďocha Magnuska mi to prostě uniká. Leda, že by jeho břicho bylo plné zlaťáků. Co na tom, že kvalita výkonů odpovídá faktu, že některé z nich musí být rozhodně falešné. Fakt nevím, jestli nemít rád české filmy za to, že jsou to vesměs nudné ‚člověčinky‘, nebo spíše proto, že každý pokus o žánrovku končí strašným failem. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Postava Bronislava Poloczka, vyšetřovatel Paleček, je v tomto filmu vyobrazena pouze na pohřbu této postavy. Za necelý rok od premiéry filmu představitel této postavy zemřel. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Náchodě, České Skalici, Broumově, Jaroměři, Josefově, Zbirohu a jeden den také v obci Mladé Buky. (patrikus)
  • Irena Magnusková, která si zahrála učitelku Karolínu Libichovou, je sestřenicí režiséra a herce Tomáše Magnuska. (rublik05)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno