Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nově zvolený ředitel školy, Majer (Tomáš Magnusek), je úhlavním nepřítelem pro rodinu mafiána Dostála (Jan Šťastný), Dostála st. (Jiří Krampol) a Dostálové (Gabriela Vránová). Po sérii úmrtí na škole v době, kdy byl ještě Dostál řadovým učitelem, vše nasvědčovalo tomu, že vrahem mladíků, mezi nimiž byl i Dostál jr. A kteří údajně znásilnili učitelku (Majerovu sestru) a poté ji zavraždili, je učitel Majer. Pro neprokazatelnost důkazů však nebyl učitel Majer obviněn. Spolu s nástupem na pozici ředitele školy a místem v představenstvu města, je Majer ještě více trnem v oku rodině mafiána Dostála, který se chystá na pomstu za vraždu svého syna. Nejprve ho chce deptat po psychické stránce a poté připravit plán na pomstu. Zatímco ředitel Majer připravuje divadelní vystoupení v rámci slavností města, radní se obávají, že děti z jeho školy jsou neurvalci a bude s nimi problém. Ředitel Majer je však ujišťuje, že vše bude v pořádku. V místním policejním sboru dojde k úmrtí vyšetřovatele, který měl na starosti případ týkající se vražd učitelky a následně pak žáků, včetně mladého Dostála. Na jeho místo nastupuje policista Karas (Martin Dejdar). Ten dostane i stůl po zesnulém policistovi a v něm najde dokumentaci ohledně případu vražd ve škole. Po prozkoumání určitých detailů mu ihned vyvstane spousta nejasností, včetně nalezeného DNA u mrtvol chlapců ze školy. Poté, co zavolá do laboratoře, zjišťuje, že tam nikdo vzorky neposlal a nechal je uzamčené ve stole. Policista Karas neváhá a posílá vzorky do laboratoře, po dlouhém čekání se mu potvrdí jeho domněnka, vrahem všech chlapců včetně mladého Dostála je ředitel školy Majer. Ten je, jak se ukázalo, bratr znásilněné a zavražděné učitelky, tudíž se z jeho strany jedná o pomstu za svou zavražděnou sestru. Mafián Dostál chce na nátlak svého otce, Dostála st., odvetu uspíšit. Nejvhodnější okamžik, jak mu zjistila jeho milenka, učitelka Lamrová (Eva Čížkovská), bude v den vystoupení, kdy bude ředitel Majer sám ve škole, jen se školníkem Málkem (Jan Přeučil)... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

berusche odpad!

všechny recenze uživatele

První díl jsem principiálně odpadovala už jen proto, jak byl černobílý, a většina z vás, co mě zná, ví, že tohle opravdu já nevidím ráda. Dvojka je ale úplně o něčem jiném. Magnusek zcela rezignoval na nějaký děj, který má smysl, vystříhal se jakýchkoli věcí, které šokovaly v první části, a v zásadě to poslal do kytek. Proto jsem nucena přidat u jedničky, abych tady mohla ještě níže, protože už není nižšího hodnocení. Film je vlastně o tom, že jeden ředitel školy nedělá celý film nic, přidejte pár zbytečných scén, vložte nějaké "cigánské" klišovité hlášky a natočte to! A říkám rovnou, u normálního diváka prostě nemůžete uspět. Je sice otázkou, co je v tomto případě normální, když čtu komentáře kolegů, ale věřím, že většina. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Půl roku jsem se na to těšil, ale vyplatilo se. Dvojka už není tak rozštěkaná jako jednička, scénář je kvalitnější, herci nepůsobí tak amatérsky a navíc to má koule. Už v prvních minutách je jasné že to nebude slabý odvarový čajíček jako jednička, ale pořádný nářez. A vůbec mi nevadí že ty děcka už nekecaj tak "vtipný" hlášky tak často jako v jedničce, protože tady jde ůplně o něco jiného. Sice sem tam nějakou kravinou řeknou (asi vás brzy o*ukám), ale jen z recese. Z herců musím pochválit Magnuska že už umí hrát aspoň jako Pattinson (na 40%), dále bych vyzdvihnul Krampola jako mafiána, Dejdara jako detektiva a vůbec celá herecká sebranka hraje dobře. Jen mě trochu zamrzel osud **SPOILER** pana Přeučila coby místního školníka. Vůbec se nestydím dát maximální hodnocení. Na trojku se těším a jen tak btw, než budete přecházet přechod, podívejte se jestli náhodou v okolí nestojí auto šílený mafiánky co si přeje, abyste co nejdříve prděli do hlíny. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tomáš Magnusek je unikát, fenomén, jaký tu dlouho nebude. Ve svých letech toho má za sebou už opravdu dost, produkce filmu dle jeho podání "seženeme peníze, natočíme to a hotovo", přímočaře, jednoduše, nekomplikovaně, ukazuje že i tudy cesta vede. Ovšem jaká. Magnuskovy filmy je docela nemožné hodnotit. Na jednu stranu asi dovede získat prostředky a docela určitě umí přemluvit (i kvalitní) herce k účasti, vedle celé plejády vip ksichtů, co se rádi ukážou kdekoliv. Na straně druhé selhává scénář, dialogy a většina herců (o hereckém neumu samotného producenta jsem už psal v komentáři k jedničce). Kamera i hudba jsou velmi akční (jakkoliv často nepovedené), Bastardi 2 jsou ze všeho nejvíce akčním filmem. Pokračování si rozhodně nenechám ujít, i když i tentokrát si premiéru zhruba o deset měsíců odložím. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Magnuskovi nepochybně stoupla hořčice do nosu z toho, že jsem jeho korektnímu debutu napálil čtyři hvězdy, rozhodl se na vlně euforie, že je nejúžasnější charakterní herec na světě a fantastický scénárista a prostě musí okamžitě spáchat svůj masterpiss. A povedlo se mu to náramně! Tato poUliční Nahota na prodej, v hlavní roli s upoceným, ochrnutým prasetem, u níž si kredit za scénář a dialogy bezesporu připsal i jeden z těch milých, desetiletých římanů, urputně stále bojující ve druhé třídě zvláštní školy, je opravdu něco, kvůli čemu teď Olmer, Troška a Soukup musí někde zoufale třískat hlavou do zdi, že si tímhle nevypilovali portfólio. Něco, čemu by se měla okamžitě uříznout hlava, vrazit kůl do srdce, zakopat to enormním pupkem směrem dolů nejmíň tři metry pod zem a zalít betonem, aby se to už víckrát nemohlo vyhrabat a spatřit světlo světa! ()

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

Technicky zdatnější (zlepšily se hlavně kamera a zvuk), dějově (ještě) zoufalejší. Celé je to vlastně jen fádní a často nechtěně směšné čekání na vykonání pomsty za něco, co se stalo na konci prvního dílu (btw závěr dvojky je hodně otevřený, s trojkou se asi počítalo rovnou). Evidentní je snaha o zvětšení měřítka - z malého "osobního" příběhu se stává pokus o jakési "městské" kriminální drama se spoustou postav (typ filmů, které pořádně zvládají točit jen režiséři kvalit Scorseseho, Manna, Nolana apod.). No samozřejmě, že to nefunguje... Rozhodně ne v těch rovinách (napětí, seriózní sociální kritika), o jaké se tvůrci snažili. 10 % za Magnuskovu cejchu (takhle objemný hlavní hrdina se vážně vidí málokdy) a za mafiánského bosse Jirku Krampola a jeho ženu v podání Gabriely Vránové, nejzábavnější filmový pár roku. Lituju, že tam těch jejich hádek není víc, protože takhle od srdce jsem se už dlouho u filmu nezasmál. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Cameo roli tělocvikáře si zde zahrál starosta Náchoda Jan Birke. (rublik05)
  • Natáčení probíhalo v Náchodě, České Skalici, Broumově, Jaroměři, Josefově, Zbirohu a jeden den také v obci Mladé Buky. (patrikus)
  • Ve scéně, kdy si jde mafián Dostál (Jan Šťastný) vyřídit účty s Grundzou (Marián Čuri), mají všichni romští herci kostýmy z šatníku scenáristy Tomáše Magnuska, jelikož byli jediní, kterým seděla jeho velikost. (rublik05)

Reklama

Reklama