Reklama

Reklama

Let’s Dance: Revolution

Trailer 1

Mladá tanečnice Emily (Kathryn McCormick) přijíždí do Miami s velkým snem tančit na profesionální úrovni. Na jedné plážové party se seznámí se Seanem (Ryan Guzman) a protančí s ním celou noc. Sean vede kontroverzní pouliční taneční hnutí MOB, které se drze dere vpřed a tančí na nejrušnějších místech ve městě a také v netradičních prostorách jako jsou muzeum nebo banka. Občas si vyberou rušnou křižovatku. Prostě to rozbalí všude, kde vzbudí pořádný rozruch. Tancem provokují běžné kolemjdoucí a strhávají na sebe i pozornost médií. Jejich hlavním cílem, je způsobit co největší šok a být pořádně vidět i slyšet. Sean Emily postupně učaruje a rozhodne se do jeho tanečního projektu zapojit. Postupně se stane jeho hlavní tanečnicí. Brzy mají první neohlášené vystoupení, které opět zvedne ze židlí řadu kritiků i fanoušků. Jedny naštvané a druhé nadšené. Emilyn otec, bohatý byznysmen, ale nesouhlasí, aby se jeho dcera poflakovala s pouliční bandičkou. Představuje si pro ni jinou budoucnost. A tak to chce tanečníkům pořádně osolit. Místo, kde už MOB dlouho trénují, chce Emilyn otec rekonstruovat a využít jej k obchodním účelům. K tomu potřebuje vystěhovat tisíce zde žijících lidí. Skupina MOB se na protest proti tomu rozhodne vyrazit do ulic a tancem upozornit na problém těch, kteří zůstanou bez střechy nad hlavou. Teď už taneční skupina MOB netančí jenom proto, aby se předváděla a provokovala, nyní tančí pro zatraceně dobrou věc. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (271)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Taneční filmy jsou mým oblíbeným žánrem. U tohoto filmu musím vyzvednout excelentní taneční choreografie a jejich neméně skvělé profesionální provedení. Snímek má jedinečný vizuál, realizovaný skupinou sympatických mladých talentovaných sportovců, se spoustou tanečních kreací a netradičních originálních nápadů. Také hudební stránka je velmi příjemná. Jedinou jeho slabinou je jednoduchý příběh, do něhož jsou tyto dokonalé taneční prvky zasazeny. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Emociálna hudba, ktorá vás osloví a zmyselný tanec na ktorý len s úžasom zíráte zas útočí na mladú generáciu a svojím neskrotným duchom znova prichádza, aby ukázal nové nápady a choreografické zoskupenia nápaditých tanečných expertov. Aj keď film prichádza s tou istou podstatou ako jeho predošlé časti, tanec sa už sformoval do novšej podoby a presunul na ďalšiu métu. Už tanečníci nesúťažia, už siahajú po maximálnych výkonoch. O ich snahu dosiahnuť čo najlepší skupinový efekt ich podľa mňa pripravila opakovaná, podobná elektronická hudba, použitá ako podmaz pri ich tancovaní. S jednoduchým príbehom sa však dobre stupňovala romantika, keď priestor dostali zábery mladej Emily a Seana pohybujúcich sa v tesnej blízkosti po pláži pri zapadajúcom slnku, či posledný tanec "lásky". Aj keď takmer polovicu filmu sa ozaj tancuje a veľmi dobre choreograficky vyznel aj tanec v čiernych smokingoch, mňa to oslovilo len na 50%. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takže budem mierny. Priznám sa, nepämetám si predchádzajúce filmy. Neviem o čom boli, nespomínam si na choreografie ba dokonca ani na hlavných hrdinov. Asi milion krát recyklovaný dej už nikoho neprekvapí a neohúri. Inak tomu nebolo ani tu. Úvodná päť hviezdičková scéna bola príjemné prekvapujúca. Strhla, nadchla, navnadila. Škoda, že zvyšok filmu taký nebol. Choreografií bolo síce požehnane, ale ani jedna ma nezaujala a nestrhla tak ako chorošky napr. vo Footlose. Veľa spravila hudba a beate tu použité sa mi absolútne nepáčili. Čo sa týka technického prevedenia tancov, do týchto vôd ( z obavy o svoj život ) radšej zasahovať nebudem. Ústredná dvojica sympatická, chémia pekne fungovala. Gallagher obstojný, veď ani poriadne nemal čo hrať. Návraty postáv z predošlých dielov naznačili, že tejto serií ešte neodzvonilo. Suma sumárum, obohraný a vykradnutý scenár, pekne prostredie, chabý strih pri niektorých scénach. 2 z 5 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Banda velmi talentovaných tanečníků, která si i tak hrdě říká, preferuje různé taneční kreace na neobvyklých místech jako je třeba galerie nebo restaurace. Svými troufalými tanečními výstupy si získávají značnou pozornost a také vysokou sledovanost na Youtube, které za takové aktivity nabízí v soutěži vysokou finanční výhru. Sympatický Sean (Ryan Guzman) je jedním z jejich vůdčích členů, který se zamiluje do krásné Emily (Kathryn McCormick) dcery bohatého a nekompromisního průmyslníka, který jim už zanedlouho chystá nemilé překvapení v podobě vybourání jejich čtvrti. Banda je rozhodnutá si svoji čtvrt nenechat vzít a je pevně odhodlána o ni bojovat jak jinak než tanečními prostředky. Čtvrté pokračování taneční série proměnlivých kvalit psala ženská ruka a je to na něm znát. Vše začíná jako jedna velká párty na slunných pláží Miami, pak probleskne nápad na soutěžní klání a nakonec nápadité avšak nenásilné zůčtování s boháčem. A pochopitelně řada krásně pojatých romantických až kýčovitých záběrů na zamilovaný pár Emily a Sean. Tenhle díl se od svých předchůdců výrazně liší, přichází s nejsložitější choreografií a také nejlepší režií a kamerou, které i v mezihrách dodávají filmu chytlavost. Sličná Kathryn McCormick v hlavní roli má výrazně navrch nad ostatními a taneční čísla jsou propracovaná do nejmenšího detailu. Předvídatenost děje je sice zřejmá, ale scénář Jenny Mayer se perfektně protíná s režií nepříliš ostříleného Scotta Speera jež má s režií jen minimální zkušenosti, ale ve výsledku to není vůbec znát. Nebývá zvykem, aby čtvrté pokračování svojí kvalitou předčilo nevýraznou dvojku a otravnou trojku ze které se v jedné závěrečné scéně vrátí Adam G.Sevani, ale tady k tomu došlo. Úbytek vkusné romantiky ve filmech je markantní a tenhle s tím hodlal něco udělat v kombinaci s dokonalými tanečními čísly. Vyšel z toho pro mě asi nejlepší film o tančení, který jsem kdy viděl, který energií nešetří a zamilovanost dvou mladých lidí se mu dá v pohodě věřit. Mé hodnocení: 80% ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Potrava pro domácí kino. Dárek pro subwoofer. Volume do plných. Zapnout efekty, vypnout mozek a šklebit se obdivem nad formou a tolerovat dějový obsah. Step Up 4: Miami Heat (Let’s Dance) Revolution mě nezhrnul koberec a nevyrval páteř, tak jako bombastická hudebně-vizuální nálož Step Up (Let's Dance) 3D (2010), ale některý flash mobs byly velmi efektní (úvodní hydraulické hrátky s lowridery). Scénář je zde zcela zbytečný a proto se též přikláním v případě dalšího dílu do podoby hudebního celovečerního klipu made in Step Up. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (9)

  • Interpretem písně ''Let's Go'' v úvodní taneční scéně na autech je Travis Barker, bubeník slavné skupiny Blink 182. (vojan9)
  • V malých rolích v jedné taneční scéně se objevili Adam G. Sevani a Chadd Smith, učínkující z předchozích dvou filmů série. (..Lucas..)
  • V záběru, kdy skupina tančí v restauraci, je kameraman nachystán s kamerou v rohlíku na tácu, v dalším záběru ale prochází kolem s prázdným tácem. (Hanka13)

Reklama

Reklama