Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 1
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (16)

  • Tvůrci a herci seriálu spolupracují s opravdovými hasiči města Chicago, kteří jsou také vidět v mnoha scénách a fungují také   jako poradci při natáčení. (Juress)
  • Všichni herci museli projít obsáhlým hasičským výcvikem, který zahrnoval veškeré funkce hasičské výstroje, práci v místnosti plné kouře při nulové viditelnosti, páčení dveří, vyprošťování osob z vozidel a další. Oheň je skutečný a herci musejí hrát v hasičské výstroji se speciálními maskami v podmínkách, které se podobají opravdovým požárům. (Juress)
  • Dora Madison Burge si v sesterském seriálu Chicago PD (od r. 2014) zahrála postavu jménem Alissa Martin, přičemž nyní v Chicago Fire hraje zdravotnici Jessicu "Chili" Chilton. Obvykle si postavy mezi oběma seriály zachovávají svá jména a identity, ale tvůrcům seriálu se herečka tak líbila a její první role byla tak malá, že se jí rozhodili nabídnout trvalejší a důležitější roli v Chicago Fire. (Juress)
  • Pro účely natáčení byla ve studiu postavena kopie celé požární stanice. Byla detailně zkonstruována na vzor té reálné, která skutečně stojí v Chicagu na 1360 S. Blue Island Avenue. Natáčení tedy probíhalo jak ve studiu, tak i ve skutečné plně schopné a aktivní požární stanici. (Borrtex)
  • Dýchací masky, které herci nosí při požárních akcích, jsou nereálné. Byly vyrobeny speciálně pro seriál a byly z nich odstraněny důležité součásti, aby bylo hercům lépe vidět do obličeje. (Borrtex)
  • Požární stanice je označena číslem 51. Stanice téhož čísla byla v seriálu Emergency! (od r. 1972), který také vysílalo NBC. (Borrtex)
  • V pilotním dílu seriálu si sám sebe zahrál Rahm Emanuel, skutečný starosta Chicaga. Své účinkování ale podmínil tím, že show musí investovat do fondu určeného vdovám hasičů a sirotkům. (jirijost)
  • Záběry z natáčení havárie malého letadla byly vysílány ve zprávách chicagské televizní stanice WGN, která se zpočátku mylně domnívala, že jde o havárii skutečnou. (phoebess)
  • Ak si v súčasných Google Maps (2016) zadáte adresu "1360 S Blue Island Ave, Chicago", môžete vidieť skutočnú požiarnu stanicu, na ktorej parkovisku štáb práve natáča seriál Chicago Fire. (Scar)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama