Reklama

Reklama

Už teď mi chybíš

  • Velká Británie Miss You Already (více)
Trailer 1

Milly (Toni Colette) a Jess (Drew Barrymore) byly odjakživa nejlepšími kamarádkami. Od dětství spolu sdílely absolutně všechno – tajemství, šaty, dokonce i kluky, se kterými chodily. Návštěvy bujarých večírků plných alkoholu a drog či vyvádění ztřeštěností jim zůstaly od mládí až do dospělosti. V životě ale jednou nastane chvíle, kdy se každý musí začít chovat dospěle... Nebo ne? Snažit se žít „dospěle" má ale různé podoby. Zatímco Milly má úžasnou práci a žije v krásném městském domě s manželem Kitem (Dominic Cooper) a dvěma dětmi, Jess a její přítel Jago (Paddy Considine) žijí bohémským životem na hausbótu na londýnském kanálu. Přátelství Milly a Jess je však stále pevné jako skála a život je jednou velkou zábavou. Každá zábava však jednou skončí a pro Milly s Jess to platí dvojnásob. Jess po mnoha neúspěšných pokusech, kdy se pokusila otěhotnět, konečně prolomila smůlu a chce s Milly oslavit radostnou zprávu. Ta má bohužel úplně opačnou novinku – byla jí zjištěna rakovina prsu. Dlouholeté kamarádky se tak ocitají před životní zkouškou, jak se poprat s vážným onemocněním jedné z nich, když druhá prožívá nejradostnější období svého života. Vydrží jejich přátelství všechno špatné i dobré? (Bohemia MP)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (141)

Majkak 

všechny recenze uživatele

Catherine Hardwicke se přes neveselé téma drží úsměvné polohy vyprávění a citově nevydírá. Milly není sentimentální typ a nedojímá se ani nad sebou, umí spořádaně zápasit se svojí nemocí, a neobtěžuje ostatní svými problémy. Jess ji vystačí, pokud má potřebu se s někým podělit o zprávu, že právě teď jí není úplně lehko. Film rozhodně nenudí, trpí však jistou vyumělkovaností povahových charakteristik. Všichni jsou šablonovití a jednají podle typizovaných vzorců chování v dané situaci, ať už pozitivních nebo negativních. Divák není rušen nenadálými dějovými zvraty a má svoji jistotu, že příběh nevybočí ze schématu filmů tohoto typu. Hardwicke nepustí diváka do nitra postav a k jejich skutečným obavám a úzkostem. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tyhle rakovinové filmy nějak už nemusím. Nabízí se srování s 50:50, kde máme mužskou dvojici zápasící s rakovinou. Hloubka, komičnost a romantika se dostávají na jinou úroveň oproti Už teď mi chybíš, kde naopak hlavní hrdinka je zobrazena takovým způsobem, že si k ní nelze vybudovat vztah, tedy nevzniká ani lítost...zvláštní stav. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem sa zbaviť mierneho dojmu prvoplánovosti a sentimentality, ale našťastie to zase v tomto smere nebolo až tak prehnané. Úvod sa vydaril, pomerne reálne vystihol podstatu takejto smutnej udalosti (ťažká choroba) ako vo vzťahu k deťom a rodine tak i smerom ku kamarátke. Tu ma oslovil hlavne zdanlivý Millyin egoizmus, čo je u smrteľne chorých ľudí celkom bežná vec a reálna záležitosť. Žiaľ od mastektómie si už film nedokázal udržať takýto triezvy reálny prístup a skĺzol do už zmienenej účelovosti, aj keď na druhú stranu posledné fázy umierania boli dramaticky a herecky veľmi dobre zvládnuté. Na lepší priemer to stačí. 65/100 ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, ten obsah psal nejspíš někdo kdo viděl jenom upoutávku. Zadruhé, ten film je slátanina prvoplánových dojákových scén a žánrových klišé, které v samotném závěru dotáhnou do naprosté absurdity aby z diváka vydojili poslední zbytek emocí. Zatřetí, lituju, že jsem si ho pustil a příště se raději kouknu třeba na Klepání na nebeskou bránu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Díky těm hereckým výkonům je to hodně fajn a dají se snést i ty pasáže, které by byly jinde hodně přecitlivělé. To finále je z hlediska nafilmování velmi dobré a sama smrt velmi dobře zachycena, ale pořád si nejsem jistý, co se film snažil říct? Že umírání bolí? Že je to kruté? Ale že se s tím dá smířit? Anebo jen to, že tu jsou herci, co umí hrát? ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Jennifer Aniston byla původně obsazena do role Jess, ale poté, co se práce na filmu opozdily, od něj odstoupila. Nahradit ji měla Rachel Weisz, ale ta od snímku také po čase odpustila, a tak jí nahradila Drew Barrymore. (Patw)
  • Dva detailní záběry ve filmu byly natočený na iPhone, jelikož to podle režisérky Catherine Hardwicke působilo intimněji. (hansel97)
  • Film vznikl na základě rozhlasové hry "Goodbye" herečky Morwenny Banks, která se původně hrála na BBC Radio 4. (Patw)

Reklama

Reklama