Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 1
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele Ivo k tomuto seriálu (8)

Fargo (2014) 

První série 120% ... druhá 80% ... Lorne Malvo je nenahraditelný a též i původní atmosférická hudba ... ale masakr tedy o nic menší :) ()

Season 3 (2017) (S03) 

První série jedinečná a famózní, druhá celkem fajn a ok, ale tahle třetí - co to bylo ? Vydržel jsem do čtvrtého dílu ... nezáživná, rozbředlá nuda bez jiskry a nápadu, hraničící s dementní fraškou ... Třetí díl absurdně zbytečný a začátek čtvrtého tu marnost finálně dokonal - klarinet, lesní roh, hoboj, dudy a zvracející Varga ... Spláchnuto ... Lorne Malvo by měl navštívit tvůrčí tým a trošku je přimět k zamyšlení ... (dobře, nemusí to být nutně ve výtahu :)) ()

Season 5 (2023) (S05) 

Lorne Malvo byl určitě velmi potěšen a z hrobu s úsměvem zamával ... Tahle série se mu (konečně) naplno vyrovnala, každý díl byl do všech detailů dokonale a kreativně vymazlen, vždy s parádní a neopakovatelnou atmosférou a člověk místy ani nedýchal... Všechny postavy brilantní, zejména tedy Dorothy, středověký Kájínek a roztomilá paní tchýně :) PS: ale není to asi pro Mamlasy a spol;) Ti se musejí podívat na Rychle a Zděsile, Honzu Vika a podobné přímočaré digitální akční kokotiny, které nějak dramaticky nepřesahují jejich mentální obzor... ()

The Tender Trap (2023) (S05E06) 

Konečně se to (kvalitou i ujetostí) přiblížilo nepřekonatelné první sérii. Jen mě trochu sére, že zase musím týden čekat na další díl! To to nemohli vyplivnout naráz? :) Pro mě seriál roku ... Ale samozřejmě s velikou hvězdičkou :) (pro nepamětníky = silně nevhodné pro děti :) Jen Jeff Russo už se nám tady nějak nepředvedl a proti jedinečné hudbě první série už je to ve všech dílech jen takový standardní odvárek, ale potěšilo když v prvním díle najednou zazněla vzdálená ozvěna toho geniálního původního motivu. Tak uvidíme jak se paní tygřici (která se v této epizodě vlastně vůbec neobjevila) bude dařit... A tchýně je opravdu super roztomilá:)) Tu bych chtěl mít doma. A středověký pan Kájínek samozřejmě taky. Tento díl byl o trochu méně akční, ale o to zajímavější a do hloubky jdoucí. A manžel paní policistky byl zralý na kop do (Mozartových) koulí :) ()

Linda (2023) (S05E07) 

Hmm, tak tenhle díl byl takový trošku relaxačnější ...  Spejbl a Mánička v loutkové hře, která se v ženském kruhu u koláče rozplynula. Plus oba páni manželé v celkem neveliké akci. Snad se to ještě trochu vylepší... PS: Jo aha  - koukám že od tohoto dílu převzal režii nějaký Silvian Bílý ... no nevím jestli to dali do nejlepších rukou ... Nemohli to dotáhnout původní skvělí dirigenti? Lindo, ty moje holka upatlaná... dej si rychle marmeládu a fičíme dál :) ()

Blanket (2024) (S05E08) 

Ufffff .... tak tohle byl tedy jeden z nejintenzívnějších filmových kousků poslední doby.... opravdu šílené... a diváka to s vytřeštěnýma očima bez jediného zastavení bezmocně připoutá k židli a nebude moct ani polknout, ani dýchat a úplně zapomene že je to "jenom" film... Začínám chápat proč předchozí díl byl trochu "relax" a panu Bílému se omlouvám ... toto byl totální a zoufale beznadějný mistrovský nářez... nezadržitelně gradující s každou vycizelovanou vteřinou... a zakončený v nejhlubší pekelné temnotě. Říkám si - může herec zpodobňující šerifa toto přežít v duševním zdraví? :) A psycho synkův nečekaný spolujezdec na zadním sedadle byl další roztomilou třešničkou na tomto démonském dortu... 10 hvězdiček z 5... Anebo že by to měl na svědomí zbrusu nový scénárista tohoto dílu Tomáš Bez Ucha? "Když jsi tak chytrý, proč jsi tak mrtvý?" :) ()

The Useless Hand (2024) (S05E09) 

Vypadalo to, že lepší než v předchozím dílu už to snad ani být nemůže ... a ono přece jen může ... od první vteřiny do poslední tak brutálně intenzívní, dusivé a gradující, že proti tomu jsou všichni reacherové a další rutinní akční stories jen zábavné pohádky o pejskovi a kočičce, navíc bez téhle jedinečně vycizelované a dokonale temné pohlcující atmosféry. Tak kdopak zase dostane oškara? Ten, kdo si ho opravdu zaslouží, asi ne? ()

Bisquik (2024) (S05E10) 

Skvělé a brilantní zakončení skvělé a brilantní série. Hypnotické akční scény se zhušťujícími se černými střihy i "prozřelým" synkem, kterého je nám nakonec i trochu líto. Neúprosná tchýně, díky níž i soudruh babišerif nakonec hustě zbledl (a navždy odstúpil) a pak náš dávný mystický zabiják, jehož ledové srdce se nakonec v kuchyni na chvíli i zahřeje :) I hudba se nám opět trošku rozzářila a na závěr zazněly i malé ozvěny původního geniálního motivu.  Aneb filmové umění ve své plné kráse a dokonalosti, tak jak má být... Mám jen jedinou vážnou výtku - proč už je konec??:) ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama