Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 3
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele Slasher k tomuto seriálu (6)

Fargo (2014) 

S01: Kouzlo maloměstský zasněžený Minnesoty podtrhlé zábavnou krimi story, decentně černým humorem a super herci. Zvlášť záporáčtí Thornton a Freeman jsou tu k nezapomnění. A hojí mi to absťák po Twin Peaks (mrk Lou’s Coffee). Po letech zpoždění tedy stoprocentně proměnilo všechny pozitivní reference a hurá, to jsem teprve u první. 85% S02: Přes zasazení děje do konce 70. let se vrací podobné prostředí, mix krimi, humoru (v čem je sakra chcaní do bazénu horší než do kuchyňskýho dřezu?), inteligentního scénáře a skvělých herců/ zábavných postaviček - předně Dodd Gerhardt, Mike Milligan a řeznícká dvojka Ed & Peggy. Funguje i star power Patricka Wilsona. Druhý ročník je o něco propracovanější, s větším množstvím postav, stylovější a vůbec skvěle retro, včetně perliček typu Campbellův Reagan. Je znát nadšení a hravost tvůrců - jednoznačný plus. Možná jsem to necítil kompaktní jak jedničku, ale líbilo se zhruba na stejno. 85% S03: Ač mi tu trvalo déle dostat se do děje a postav, ve finále uznávám, že je to potřetí trefa do červené. Opět stylová a dialogová vytříbenost, pár skvělých bodů v obsazení - Thewlisův požitkářský nechuťák záporák Varga předčí i Thorntona z první, z vedlejšek mě hlavně těšil Stuhlbarg (jako Sy) a Whigham (Chief), dokonce jsem v průběhu přišel na chuť i té dvojroli McGregora. Palec nahoru i za odbočovací pulp/ sci-fi flashbackovou L.A. epizodu 3, nebo tajemnou postavu v podání Raye Wise (Leland z Twin P.), přesně ty občasný hravý úlety co se mi na Fargo FX líbí. Tedy další sezóna odlišná, přitom kvalitní a v jádru stejně super zábavná a mixovaná, opravdu TV show co stojí za váš časový fond. 85% S04: Může za za to vysoká laťka nasazená v rámci sérií, také ale slabší rozjezd a až nudivých pár epizod, než konečně nabere ty správný grády (smíření bratrů) - za mě wops X coons řada dobrá, ale zároveň ta zatím nejslabší. Stále je tu dost zábavných postaviček a cool momentů, herecky nej Esposito, Buckley, Schwartzman asi i Olyphant (naopak nesednul mi Chris Rock), potěšil "odbočkový" devátý díl, ne vše ale fungovalo a říkám si, bývalo by prospělo šikovně to osekat na osm. 75% S05: Juno Temple skvěle sedí a je roztomilá, ale pár věcí tu dře (nebo působí jako zbytečná výplň) a prostě velký špatný je postava mystickýho skotskýho pošuka. Ve finále stejný dojem jako z předchozí řady - 75% a opět nepřesvědčivý. ()

Season 1 (2014) (S01) 

Kouzlo maloměstský zasněžený Minnesoty podtrhlé zábavnou krimi story, decentně černým humorem a super herci. Zvlášť záporáčtí Thornton a Freeman jsou tu k nezapomnění. A hojí mi to absťák po TWIN PEAKS (mrk Lou’s Coffee). Po letech zpoždění tedy stoprocentně proměnilo všechny pozitivní reference a hurá, to jsem teprve u první. 85% ()

Season 2 (2015) (S02) 

Přes zasazení děje do konce 70. let se vrací podobné prostředí, mix krimi, humoru (v čem je sakra chcaní do bazénu horší než do kuchyňskýho dřezu?), inteligentního scénáře a skvělých herců/ zábavných postaviček - předně Dodd Gerhardt, Mike Milligan a řeznícká dvojka Ed & Peggy. Funguje i star power Patricka Wilsona. Druhý ročník je o něco propracovanější, s větším množstvím postav, stylovější a vůbec skvěle retro, včetně perliček typu Campbellův Reagan. Je znát nadšení a hravost tvůrců - jednoznačný plus. Možná jsem to necítil kompaktní jak jedničku, ale líbilo se zhruba na stejno. 85% ()

Season 3 (2017) (S03) 

Ač mi tu trvalo déle dostat se do děje a postav, ve finále uznávám, že je to potřetí trefa do červené. Opět stylová a dialogová vytříbenost, pár skvělých bodů v obsazení - Thewlisův požitkářský nechuťák záporák Varga předčí i Thorntona z první, z vedlejšek mě hlavně těšil Stuhlbarg (jako Sy) a Whigham (Chief), dokonce jsem v průběhu přišel na chuť i té dvojroli McGregora. Palec nahoru i za odbočovací pulp/ sci-fi flashbackovou L.A. epizodu 3, nebo tajemnou postavu v podání Raye Wise (Leland z TWIN PEAKS), přesně ty občasný hravý úlety co se mi na FARGO FX líbí. Tedy další sezóna odlišná, přitom kvalitní a v jádru stejně super zábavná a mixovaná, opravdu TV show co stojí za váš časový fond. 85% ()

Season 4 (2020) (S04) 

Může za za to vysoká laťka nasazená v rámci sérií, také ale slabší rozjezd a až nudivých pár epizod, než konečně nabere ty správný grády (smíření bratrů) - za mě wops X coons řada dobrá, ale zároveň ta zatím nejslabší. Stále je tu dost zábavných postaviček a cool momentů, herecky nej Esposito, Buckley, Schwartzman asi i Olyphant (naopak nesednul mi Chris Rock), potěšil "odbočkový" devátý díl, ne vše ale fungovalo a říkám si, bývalo by prospělo šikovně to osekat na osm. 75% ()

Season 5 (2023) (S05) 

Juno Temple skvěle sedí a je roztomilá, ale pár věcí tu dře (nebo působí jako zbytečná výplň) a prostě velký špatný je postava mystickýho skotskýho pošuka. Ve finále stejný dojem jako z předchozí řady - 75% a opět nepřesvědčivý. ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama