Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl film, tak ho nemůže seriál ani v nejmenším přesvědčit o svých kvalitách, které prostě nemá.Pilot byl zoufalej a já sem spíš hlavně z nudy pokračoval v sledování dál, zatim jsem skončil osmým dílem a můžu vám říct, že opravdu dobrý byl třetí, šestej a o právě zatím poslední osmý díl, jinak je to převážně bída a nuda.Hlavní představitel nesahá Keanu Reevesovi ani po kotníky a je mi úplně u prdele, že je blonďatej a angličan.Comix sem nikdy nečetl a pro mě je prostě John Constantine Keanu Reeves.Ostatní postavy mají nudně napsané charaktery a tak plochý scénář, jaký má seriálová postava Chase jsem snad ještě nezažil.Do seriálu nateklo spoustu peněz, to je vidět.Efekty jsou vynikající, ale celé je to špatně napsané i zahrané a jediný díl, který mě opravdu bavil byl šestý od řezníka Marshalla.Constantine je moc lidskej, nekouří vole skoro vůbec a jeho hlášky sice občas pobaví, ale drtivá většina je křeč.Kdybych neviděl film, možná bych byl nadšenější, ale z fleku můžu říct, že tenhle seriál do světa díru neudělá a předpokládám, že po 13. díle skončí.Zklamání.55%. ()

Kaluž

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách nad tím lámu magickou hůl. Na starého dobrého Hellblazera nedám dopustit, ale tahle teenagefriendly volovinka zkrátka není pro mě to pravé oříškové kakao. Raději budu nadále navštěvovat svůj oblíbený kroužek démonologie a budu dělat, že jsem o tenhle paskvil zavadil omylem. Kdybych hodnotil, šlo by to do lehkého podprůměru, ale po třech epizodách hodnotí pouze jasnovidci, takže to nechám na nich. Oddaní fanoušci komiksové NEW52 slátaniny by mohli být nadšeni. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím to úplně nezatracuju, ale nesedne mi ani hlavní představitel ani zbytečně trikama narvaná výprava. Scénář Johna zbytečně polidšťuje a kde je oblak cigaretového dýmu? Je vidět, že pilot pospíchá a chce toho stihnout co nejvíc, ale doslova to ničí tempo a vychutnávání hlášek je v tahu když se můžete přetrhnout abyste odhrkali svůj text. Dám tomu šanci, ale komiksovému protějšku a bohužel ani tomu filmovému to zatím nesahá ani po kotníky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, u kterých je škoda, že se nedočkaly pokračování a byly utnuty příliš brzy. Možná se tak stalo nevýrazným pilotem, jinak si to nedokážu vysvětlit. Herci skvěle zapadli do svých rolí, což z počátku úplně nevypadalo. Tvůrci vsadili na jednotlivé uzavřené epizody, které byly dostatečně pestré a ani tolik nevadilo, že chybí hlavní ústřední linka, po které by se seriál táhl a více nalákal. Žádné úderné zvraty, kolosální přípravu na obsazení světa démony nečekejte. K zásadnímu zlomu dojde až v poslední epizodě, ale to už se nedozvíme..... Vizuálně se nedá Constantinovi příliš co vytknout a celkově jsem si zavzpomínal na Buffy, která likvidovala démony a všelijakou havěť. Tento seriál mě dokázal chytit i přes svoji jednoduchost a za mě palec nahoru. Ještě nyní zuřím, že není druhá série.......7/10 ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát. Constantine byl pro mne v celku oříšek. A jak tam nějak koukám na hodnocení, které neustále balancuje mezi 69% a 70%, tak vidím, že nejsem sám. Některé díly jsou suprové, některé jsou zase v celku slabé. Záleží na vkusu. Asi je hlavně škoda, že seriál není zase tak špatný a skončil hned po první sérii, s tím, že si ale postavu jako John dokážu představit třeba jako jednoho z hlavních super bonusových charakterů v nějakém díle třeba Lucifera. Opravdu moc nevím jak to sesumírovat. Není to špatný seriál, ale nedokážu si moc představit, že bych vydržel u něčeho takového třeba na další čtyři série, ne-li méně. Ale na druhou stranu... Lucifer je taky super, a dneska už skoro ani nevím jestli mám dost sil koukat třeba na takovou čtvrtou sérii... ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Původně se měla postava Liv Aberdine (Lucy Griffiths) objevit nadále v hlavní ženské roli v seriálu, ale scénáristé se rozhodli postavu vyškrtnout a vyměnit do hlavní role pasovat jinou ženskou postavu - Zed (Angélica Celaya), protože chtěli zápletku seriálu vést do trochu jiného směru. Liv se tak objevila pouze v pilotním díle. (Shadowspark)
  • Poprvé se John Constantine (Matt Ryan) objevil v komiksu SWAMP THING #37 z roku 1983. (Bube1)
  • I přesto, že John Constantine (Matt Ryan) je silný a vášnivý kuřák, producent seriálu z něj chtěl udělat nekuřáka. (LilyDeLarge)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama