Reklama

Reklama

Městečko Twin Peaks - Návrat

(série)
  • USA The Return
Promo 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 18 h (Minutáž: 60 min)

Režie:

David Lynch

Scénář:

David Lynch, Mark Frost

Kamera:

Peter Deming

Hrají:

Kyle MacLachlan, Michael Horse, David Lynch, Miguel Ferrer, Chrysta Bell, Naomi Watts, Robert Forster, Laura Dern, Kimmy Robertson, Harry Goaz, Don Murray (více)
(další profese)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Nový osmnáctidílný limitovaný seriál, režírovaný výlučně Davidem Lynchem, pokračuje 25 let poté, co obyvatele svérázného městečka na severozápadě USA šokovala děsivá vražda jejich místní královny, mladé studentky Laury Palmerové. Scénáristy a výkonnými producenty Twin Peaks jsou tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost, výkonnou producentkou je Sabrina S. Sutherlandová. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Promo 2

Recenze (141)

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

At night I'm driving in your car, pretending that we'll leave this town, we're watching all the street lights fade, and now you're just a stranger's dream, I took your picture from the frame and now you're nothing like you seem, your shadow fell like last night's rain. David Lynch at his best. A brutálny sucker punch seriálovej estetike súčasnosti. 10/10 ()

TonyM 

všechny recenze uživatele

Lynch zasa raz naservíroval poriadne prepečený mindfuck. Objavilo sa mnoho starých známych tvárí, niektoré zasa dosť chýbali. Celkovo veľmi príjemná nostalgická jazda s moderným nádychom. No čo ostalo je staré dobré Lynchovo surreálno. V dnešnej dobe pustiť do éteru takýto kúsok je prepleskom súčasným seriálom. Najlepšia časť série podľa mňa bezkonkurenčne č. 16. Ďakujem pán Lynch za zážitok počas celej série. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Twin Peaks beru jako šílenou nostalgii a doopravdy kultovní seriál a skvělé dílo od Lynche. Seriál sem viděl minimálně deset let zpátky, což už je nějaký doba no. Return má ten správný fealing a jde poznat, že tým kolem zrodu seriálu je stejný, ale už to není pro mě úplně ono. Dva díly z osmnácti byli vysloveně hrozné a utrpení, ten artový look byl už moc přes čáru. Posledních pár dílu bylo skvělých a hodně se vysvětlilo, ale taky dost tajemství a nepochopených věcí zůstalo, budiž. Kyle MacLachlan jako Dougie byl hrozný debil a iritoval. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěš pánbůh. Kdokoliv ač existující nebo fiktivní. Dle komentářů a hlavně hodnocení, které zde vidím v celku od velké většiny, mám problém s tím, že zde budu čůrat proti hurikánu. Ale nemůžu si pomoci. Twin Peaks dávali smysl onu kouzelnou první sérii, na kterou v celku s láskou vzpomínám. Poté jsem se to začalo dostávat níž a níž až jsme klesli na samé dno. Ta třetí série je ještě něco pod tím dnem. Pod mořem. Někde v Číně nebo kde. Pro spousty fanoušků dokončení chybějícího článku.To chápu, je to super, že jsme viděli dokončení tohoto amerického snu. Tím to ale končí. Spousta lidí chápala zapadnutí všeho do všeho. Úplně všechno dávalo perfektní smysl. Bubáci, mluvící elektrovětve... slušnej trip. Ale bohužel. Nejsem fanda něčeho, co absolutně nedává smysl. Ovšem, bude tu spousta lidí, že jsem nemyslící a nekulturní prase, ale jsem spíš normální divák. Divák, který rád přemýšlí, podívá se i na něco komplikovaného. Ale nerad ztrácím čas u něčeho, co jednoduše nedává smysl. Bohužel, bohudík, je to pravda. ()

simply 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co napsat...původní Twin Peaks mám moc ráda a na pokračování jsem byla hodně zvědavá, hlavně díky konci druhé série. Nicméně sovy nejsou tím, čím se zdají být a bohužel ani Twin Peaks ne. Některé scény jsou silné a nostalgické (návrat do červeného pokoje, Norma a Ed...), některé mě vyloženě bolelo sledovat (čekání na návrat Coopera). Herecky výborné, Kylea jako agenta Coopera miluju a je to jedna z mým nejoblíbenějších postav. Jinak za mě je nejsilnější 16 a 17 díl, ale celkově už to není ono...3,5 * ()

Galerie (450)

Zajímavosti (15)

  • Epizóda je venovaná Jackovi Nancovi (Pete Martell), ktorý zomrel ešte v roku 1996. V tejto epizóde ho možno vidieť vďaka použitiu archívnych záberov z pilotnej epizódy (1990). (koba)
  • Tvůrci seriálu David Lynch a Mark Frost prý dlouho diskutovali nad otázkou, zda by se ve 3. sérii neměl objevit i Cooperův (Kyle MacLachlan) kolega Chester Desmond (Chris Isaak), který zmizel během vyšetřování vraždy Teresy Banks. K návratu postavy nakonec nedošlo, protože nedokázali najít vhodný způsob, jak ji do děje zakomponovat. (mandyl)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Chystá David Lynch nový seriál?

Chystá David Lynch nový seriál?

28.11.2020

Legendární režisér David Lynch (Modrý samet, Městečko Twin Peaks) se chystá na natáčení nového seriálu. Tato informace se objevila v týdeníku ProductionWeekly, jenž je zdrojem dat o nově chystaných… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama