Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (416)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Býden, pane Nafta, jsem z časopisu Vypatlaná Mototechna, kde vedu rubriku Furtdokolové lobotomizované pičoviny o autech, a rád bych vás požádat o nějaký sebelaskající mongolok k vašemu poslednímu pičinu.“ „FA-MY-LY“ (následováno úderem pravou pěstí těsně nad povislou levou kozu) „No slabikovat umíte opravdu procítěně, ovšem naše čtenáře by spíše zajímalo, jestli vás i po desáté to neumětelské pózování v jednom a tomtéž slaboduchém multikulti autovrakovišti a festivalu obskurně kýčovitých rodinných hovnot ještě stále tolik topořilo a jestli si jako otylý, laločnatý stařec s ovarovým krkem už nepřipadáte kapku trapně, když ze sebe furt děláte vychlazeného borečka?“ „FA-MY-LY“ (následováno dvěma údery pravou pěstí těsně nad povislou levou kozu a významným zakoulením prasečích oček, utopených ve zcela odduševnělém a ochrnutém masitém obličeji) „Mám v těch skřecích a posuncích hledat nějaký hlubší význam, nebo jste opravdu jen nafrněný dement bez vkusu? Ale vraťme se k tématu. Vcelku šarmantní klauniáda Momouše tentokrát tu vaši patetickou debiliádu alespoň v pár momentech trochu vytrhla, ovšem i tak zase žádná sláva, a jen obvyklé vyplachování už tak vymatlaných menšin a mongoloidních dětí. Hodláte už to retardérium příště opravdu navěky ukončit, jak doufá každý alespoň trochu soudný divák?“ „FA-MY-LY“ (následováno třemi údery pravou pěstí těsně nad povislou levou kozu, dvojím významným zakoulením prasečích oček, utopených ve zcela odduševnělém a ochrnutém masitém obličeji, a agresivní vysunutí ovarové hlavy vpřed) „No, vidím, že z vás dneska víc nedostanu, patrně vám ošetřovatel ráno napíchal málo IQ stimulantů, tudíž si jen bezradně povzdechnu a snížím se na vaši úroveň - EN-TEN-TY-KI, KO-KO-TE.“ (Plesknutí rukou o čelo, vypnutí dicktafonu a odjezd z Portorika) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejambicioznější zakončení ságy od Infinity War a Endgame a Fast X končí největším filmovým cliffhangerem od Thanosova lusknutí. Je to naprosto stupidně geniální a já chci víc a chci to hned! Dejte mi další díl! Protože čekání na pokračování bude nekonečný. Abych se přiznal málem jsem v kině vypustil duši a umřel smíchy. Prostě jsem se extrémně bavil. Tohle je jednoznačně nejlepší díl za dlouho dobu a po nejslabší devítce se tu nabral druhý dech na finále. Vím, že poslední dobou nedávám moc často do recenzí číselné hodnocení, protože mi to přijde hloupoučký, ale desátý díl Fast Ságy, Fast X si prostě nezaslouží nic jiného, než upřímných a nefalšovaných 10/10. PS.: Lidi by měli pochopit, že ty filmy jsou dělaný, aby jste se smáli tomu filmu a ne s ním. (Tady máte tak 10 pomrknutí do kamery) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Fast and Furious chce být jako jiné velké a úspěšné podniky. Například Marvel, nebo Mission Impossible. Má snahu poskládat jakési vlastní universum s vlastními pravidly, divácky oblíbenými charaktery a hlavně vydělávat miliardy dolarů. Kvalita má ovšem s každým dílem extrémní výchylky a u desítky je to zrovna ta směrem dolů. A přitom to v prvních minutách vypadá tak nadějně, když na scénu bleskově naskočí stručné rekápko a alternace legendární pětky. Desítka je ale špatná vlastně skoro ve všem. Legrace moc není, akce je tristní, triky extrémně špatně udělané a jestli tohle všechno se dá prominout kvůli vašim oblíbencům, tak tady nemají šťávu ani hlavní protagonisté (s výjimkou Jasona Momoy). Za snad největší filmařský fail považuji okatou snahu vykrádat nejlepší momenty jiných filmů a používat je v horším provedení/set-upu tady, aniž by měly tu stejnou přidanou hodnotu, nebo alespoň kýžený efekt. Takže je tu hodně trademarků a fragmentů z jiných dílů série, Face Off, Mission Impossible, Mad Maxe, apod. Z tohohle podniku se udělal miliardový kolos, ale poslední dva díly to vracejí zase někam na kvalitativní úroveň trojky/čtyřky (ne-li hůře), kterou už si dnes po všech těch veletočích těžko někdo pamatuje, notabene ocení. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se mi to celkem líbilo. Čekal jsem teda větší blbost. Hlavně teda po 9ce, která byla hodně mimo. Když člověk vypne mozek, tak se to dá. Opět tu máme záporáka, který naši partu už roky znal, ale pouze se schovával ve stínech a plánoval svou pomstu. Opět se tu hodně cestuje a naše parta je celý film rozdělená. Teď to hlavně stojí na Dieselovi a jeho synovi. Hodně se tu řeší minulost a předchozí díly, hlavně teda 5ka. Hlavní záporák je Jason Momoa, který si svou roli opravdu užívá. Neskutečně přehrává a působí jak Joker na koksu, prostě totální magor. Objeví se tu většina starých postav a i pár nových. Akce je špičková, až teda místy na tu fyziku není moc co vytknout. Humoru tu už tolik není. Co ale brutálně selhává, jsou dialogy. Jakmile se postavy snaží o rozpravu na nějaké vážnější téma, tak to prostě nefunguje. Končí to dost otevřeně, takže si na další díl budeme muset počkat. Budu se těšit. "Já jsem šéf!" :D ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Když se člověk smíří s faktem, že ve filmu ABSOLUTNĚ NIC nedává smysl - dva lehké supersporťáky zastaví několik desítek tun vážící náklaďák tak, že se na něj nalepí bokem/šatník Jasona Momoy/Brie Larson, která při svých 40 kilech zmastí několik bitkařů v hospodě (všichni víme, že Brie se psychicky složí jen, když ji někdo pozve na kafe) - tak mu z toho vyjde debilní akční výplach, který mě bavil : ) A slovo "family" ve filmu zazní cca 23x. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama