Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je plus mínus tak nějak na podobné úrovni jako jednička. V nečem lepší a v něčem horší. Příběh se vyvíjí logičtějším směrem ale hlavně zpočátku akce vypadá hrozně špatně. Angelina se poučila a dává do své role tentokráte emoce navíc. Burler nahradil Craiga. K čertu s tím dvojka mě příjde o něco sympatičtější, hlavně díky závěru. 45% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jednička měla šmrnc, styl a vtip, a k tomu jasný směr. Tohle je ovšem chaotická slátanina, která nemá ani jedno z toho. Původní svižnost nahradila těžkopádná akce, navíc sestříhaná tak, že jeden ani neví, co se vlastně děje. A když to náhodou zjistí, raději by nevěděl nic. Mimochodem, k čemu má Lara vůbec toho chlapa? Ále co. Podrobnostmi se tady nemá cenu zabývat. Škoda promarněné šance. [PS: Ještě jedna věc: Čím to, že za ty dva roky od předchozího filmu jakoby lady Croft ztratila většinu ze svého sex appealu? Sice to není nějaká hrůza, ale chodící sex, jak jsem ji nazval v komentáři k první části, ani náhodou. Na tenhle druhý filmový bonus k jedné slavné hře raději zapomenout.] ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Lara Croft aneb archeologie hrou...ale ne, já vím, že je to podle počítačové hry (kterou jsem nikdy nehrál a hrát nebudu), takže jde jen o zhmotnění té prsatice v "božskou" Angelinu Jolie. Takže se omezím na konstatování, že má věková ani divácká kategorie to není, proto mé hodnocení neberte vážně. Ale musíte uznat, že jak vrazila tomu žralokovi nebo co to bylo za obludu, tak to musel režisér natočit v době, kdy měl čtyřicítky horečky, fatamorgánu z LSD a zvýšenou agresivní hladinu vůči mořské fauně, to snad ani není možné. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že když se tvůrci odváží natočit pokračování nepovedeného filmu, tak do toho jdou s tím, že vymyslí pár osvěžujících nápadů a přinesou nějakou inovaci. Jenže původní Tomb Raider vypadá oproti druhému dílu jako velkolepý a hlubokomyslný film. Tohle je totiž totální provar, který s definitivní platností potopil potenciálně atraktivní postavu Lary a navíc asi zničil možnou pozdní hollywoodskou kariéru Chrise Barrieho. Naprostý nesmysl s nevýraznými herci (včetně Angeliny), zmatenou akcí a otřesnými efekty. Nikdy víc. Snad jen v remaku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce mírný, ale skutečně mírný, nárust ani ne tak kvality jako spíše zábavnosti. Rozhodně to aspoň není taková uspávající nuda jako minule. Scénář je ještě horší a stupidnější. Ovšem oproti tomu výprava i režie se docela vylepšily. Výsledek hodně sráží zbytečně protahovaná stopáž, "dialogy" a scény nehodné i béčkového filmu. Především Lara vs žralok je požitek pro fakjnšmekry (nebo že by důmyslný odkaz na kultovní scénu ze Zombie 2?), kteří se rádi od plic zasmějí na účet tvůrců. Opět snímek na svých bedrech (tady to platí do slova :o) odtáhne skvělá Angelina Jolie a zdatně jí sekunduje Chris Barrie. Novodobý Indy se tedy ani napodruhé nekoná. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Mělo se točit i třetí pokračování, ale Angelina Jolie (Lara Croft) řekla, že nechce hrát jednu postavu třikrát. (Elisebah)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama