Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

tron 

všechny recenze uživatele

Ešte dlhší názov sa vymyslieť nedal? Snímka bola avizovaná ako lepší, ucelenejší film, než akým bola prestrihávaná a narýchlo dotáčaná jednotka. Žiaľ, v konečnom efekte sú to rovnaké nepodarky. Len každý z iných dôvodov. Áno, dvojka je naozaj o čosi vydarenejšia. Ale zároveň (paradoxne?) nudnejšia. Angelina tu, Indiana Jones tam, na toto sa pozerať ďalší raz odmietam. Táto sága má len dve časti a už zničila dvoch kedysi špičkových akčných režisérov. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem se do Lary Croft zbláznil a po skončení filmu jsem napsal do všech možných novin, do rubriky seznamka následující inzerát : Chudý, hloupý, ošklivý a vystrašený kluk s neochotou cestovat a sportovat, bydlící po ubytovnách hledá bohatou, chytrou, krásnou a statečnou ženskou s ochotou cestovat a sportovat, bydlící na hradě. Značka: ve dvou zmlátíme víc žraloků. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neprislo mi, ze by druhej dil byl nijak zvlast horsi nez prvni, ale ani lepsi. V podstate tu plati to samy, co u prvniho dilu, akorat delka tu uz je precejen krapet prehnana a zaver v Kolebce zivota neni nijak zvlast oslnujici, precejen bych si to predstavoval jinak. Ale zase tu misto nevyraznyho Craiga je solidni Butler, jeden ze zaporaku je fajn Schweiger a opet tu je Chris Barrie. Akorat obcas je akce fakt uz pritazena za vlasy. Ale stejne, jako u prvniho dilu, jsem se slusne bavil. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je plus mínus tak nějak na podobné úrovni jako jednička. V nečem lepší a v něčem horší. Příběh se vyvíjí logičtějším směrem ale hlavně zpočátku akce vypadá hrozně špatně. Angelina se poučila a dává do své role tentokráte emoce navíc. Burler nahradil Craiga. K čertu s tím dvojka mě příjde o něco sympatičtější, hlavně díky závěru. 45% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, tak i jeho pokračování se pohybuje v mezích tolerance dobrého vkusu. Vizuální efekty se sice mírného zlepšení dočkaly, téměř vše ostatní směřuje spíše k odpadu. Co lze pochválit (stejně jako v prvním filmu) je pohled na Angelinu Jolie, tentokrát k ní můžu přičíst i Alana Silvestriho, který složil příjemně padnoucí hudební doprovod. Kam však dali producenti oči při výběru režiséra, scénáristy či castingového režiséra? Jan de Bont už několik let platí za akčního packala a dává zapomenout časům Nebezpečné rychlosti i Twisteru. Scénář je překvapivě ještě hloupější než scénáře nejnovějších dílů herní série a Gerard Butler? Po Danielu Craigovi tu vězí obrovská díra v roli sidekicka, kterou Gerard při vší úctě zaplnit nedokázal. Že by do třetice všeho dobrého? Snad. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Film bol zakázaný čínskou vládou, pretože je tu Čína zobrazená ako krajina s nezákonnými úmyslami, do ktorých boli zaplatené tajné agentúry. (Greenpeacak)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)
  • V jednej scéne dá Lara (Angelina Jolie) žralokovi päsťou do tváre. Táto scéna sa stretla s obrovským výsmechom zo strany divákov. Pravda je však taká, že v prípade priamej konfrontácie so žralokom sa naozaj odporúča udrieť ho päsťou do tváre, keďže žralok nie je zvyknutý na priamy odpor a takáto rana ho vie zaskočiť natoľko, že obeť nechá na pokoji. (matthew.17)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno