Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to dokoukal do konce a můžu s klidem říct, že jsem s tím měl po třetím díle seknout. Začalo to docela nadějně. První díl byl sice jen neškodný průměr, ale druhý už měl něco do sebe a třetí byl skutečně skvělý (vlastně asi nejlepší epizoda všech seriálů, které kdy Prima natočila). Jenže hned ten další už byla katastrofa a takovou formu si seriál bohužel udržel až do konce. Vlastně ve zbytku jediné, co bylo ještě aspoň k něčemu, byla linka Bartošky, která dostala zoufale málo prostoru. Místo toho jsme viděli naprosto uhozené a nelogické drama Vokušových, které se stejně nedořešilo. Finále nemá cenu ani komentovat, kromě posledních pár minut s Bartoškou to byl naprostý blivajz. Zlatý VIP vraždy, u těch aspoň člověk dokázal vypnout. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rodinná pouta s kriminální zápletkou. 1) Spoiler. Epizoda od epizody stále více se vyšetřovatelé zabývají případy svých blízkých, až na konci řady řeší jenom vlastní rodiny. Není pak divu, že u nás kriminalita jen kvete, když jsou policisté takto zaměstnáni. 2) Od skutečných kriminalistů neočekávám přílišné charisma, ale těm seriálovým by dobře seklo. Bohužel Bartoškův vyšetřovatel je pozoruhodně bezkrevný, Kotkův nezvykle zasmušilý, Batěkův prostě nijaký (i když přitažlivý) a o Plánkové bych ani nezaváděl řeč. 3) Jediná epizoda, která byla skutečně zajímavá, byla třetí, Převýchova, odehrávající se v izolovaném dětském internátě uprostřed bouřlivé noci. 4) Autoři se optimisticky domnívají, že si diváci vyžádají další řadu, proto radši některé případy neuzavřeli. 5) 27.7.2017. A vskutku, druhá řada se trochu pochlapila, vyšetřovatelé začali vyšetřovat a to tak moc, že se jim děj, zdá se, už nevešel do kapacity a konec je velmi uspěchaný. Druhá řada za 3*. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdo zatýká naposled, ten se směje nejlíp." Jenže o zatýkání, vyšetřování a honění vrahů je Mordparta jen tak okrajově. Daleko větší prostor totiž dostávají rodinné vztahy, kvůli kterým vyšetřovatelé zneužívají pravomoci úřední osoby - jednou jako debilové a podruhé pro změnu jako blbečci. Pouze vynikající epizoda Převýchova mne nutí sáhnout ke dvěma hvězdám, protože čím více se rodinná pouta utahovala, tím cílevědoměji směřoval tento seriál do nevoňavých míst. Stačilo už jen spláchnout. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

No tak nevím,čtu tady tu kritiku a přitom, zrovna osobní trable a starosti vyšetřovatelů jen ukazují, že nejsou bohové,ale lidé jako ostatní. Je přece známá pravda, že právě policisté a kriminalisté nemají prakticky žádný soukromý život, co by za něco stál. Spíš mi tady vadí, že to vypadá, jako by měli padla v 17 hod a nazdar zítra :) V zajímavostech je uváděno, že si M.Plánková musela kvůli roli obarvit vlasy na zrzavo, nicméně tvrdím, že v některých dílech má dost trapně nepadnoucí paruku ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nefandím kdejakému seriálu jen proto, že je český, ale porovnám-li první díl Mordparty například s dvěma dosud viděnými díly Rapla, nevychází z toho Mordparta vůbec dobře navzdory tomu, že Rapla prakticky táhne Čermák a v Mordpartě byli (aspoň v prvním díle) dobří herci dva - Bartoška a Dobrý. Jenže to ostatní... Pominu, že mi neustále se opakující hudební motiv až příliš připomínal jak Cirkus Bukowski, tak Rapla, i když uznávám, že tvůrci těchto seriálů se mohli inspirovat dílky severské provenience. Zbytek Mordparty ovšem bída s nouzí. Zápletka? Připadala jsem si jak slečna Marpolvá, protože pachatel mi byl podezřelý hned zpočátku a motiv jsem správně vydedukovala. Doufala jsem, že mě přesto scénárista překvapí, leč marná naděje. A pokud jde o herce, s výjimkou dvou už jmenovaných bída s nouzí. A propos, odkud vytáhli nesympatickou Natašu Burger s jejím děsným projevem (a ještě děsivějšími dialogy)? To, že není rodilá Češka, ji - ani režiséry - neomlouvá. Inu, asi má jiné přednosti, které ovšem na obrazovce vidět nejsou. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)
  • Epizoda se natáčela v klášteře Chotěšov. (a-ja)
  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)

Reklama

Reklama