Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je fajn mít zpět Boyard, asi jako kdyby se členské země EU rozhodli znovu vzkřísit Hry bez hranic - taky by to v dnešním podání bylo... mírně vyčpělé a zvláštní. U Boyardu tomu tak ale být nemuselo, kdyby se to drželo původních francouzských kolejí, minimálně z doby, kdy jsem původní díly sledoval, a o chechtáky na pomoc někomu nebo něčemu soutěžily týmy naprosto neznámých lidí, kteří se prostě na tohle těšily a rozhodly se to podstupovat. Jenže, to by nebyly české televize, aby se to nesnažily ozvučit a oživit VIP osobnostmi. Jako některé se fakt ukázaly, ale postrádalo to šťávu. Stejně jako tah mít namísto tisíciletého starce-filozofa Rosáka. Eh. Většinou mi přišlo, že soutěžící měli před Furou nějaký respekt, protože to pro ně byl někdo neznámý a rozhodoval, jestli před kamerami vybraný projekt zklamou, ve vesnici s nimi už nikdo nepromluví a oni ztratí možnost zvítězit. Tady všichni kecali s kámošem ve věži, který jim dával dětské hádanky... a vůbec to působilo zkráceně, odfláknutě, bez náboje, jak když si tam fakt vyjeli jen na placený výlet. Navíc vysílání z ničeho nic skončilo a na FB kdosi pod přezdívkou "Pevnost Boyard" (asi správce oficiálního účtu) napsal, že skončila první série a další má být v roce 2017. já vám nevím. Pokud to bude bez Rosáka a ostatních VIP moderátorů Prima pořadů a herců Prima telenovel, tak možná, ale jen hodně možná, jo. Ale tou sama Prima nevěří. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme další "soutěž" (je jasné, že minimálně sto tisíc na charitu dostane každý tým), kde nevidíme normální lidi, ale televizní celebritky. To se toho české televize tak bojí? V devadesátých letech to nebyl problém (i původní francouzská Pevnost Boyard byla postavená na soutěžení týmů složených z obyčejných lidí), ale poslední roky to je samý Prachař, Agáta, Žilková, kdejaká hvězdička z u uslintané mýdlové opery... a Bouček. Bože, lidi, co se dívají na televizi pravidelně, musejí mít pocit, že na ně Bouček vyskočí i z poza hajzlíku. Je nesympatický, mluví jako moderátorský robot, nevyzařuje žádné emoce, není vtipný, často působí falešně. A přesto je v každé druhé televizní show. Ostuda. Jinak soutěž o klíče a indície je hoooodně zkrácená a prokládaná přemírou reklam, takže nějaké napětí se nekoná. Znovu říkám, nějaké prachy vyhraje každý tým, takže ve své podstatě se jedná jen o další pořad, kde exhibují známé tváře - a ne o soutěž. Vtípky, glosy, pokusy o vtipy, zákeřná radost, když má někdo hysterák o hadů/pavouků/myší... Mimochodem, neodvolávejte se na nostalgii. Stačí si pustit některý ze starých dílů a uvidíte, že ta úroveň tam byla o několik levelů vyšší. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Ženské měly podstatně těžší disciplíny. Ono jen boxovat do boxovacího pytle jako Prachař nebo stát v kukani jako Leichtová, kde jsou nejdřív jen mraky masařek, pak na Vás každou chvilku ze stropu sypou exotické brouky a ve vlasech se promenáduje kdovíjaké hmyzí obří monstrum, do toho tělem šlehá had a ještě musíte luštit zakódovanou otázku a odpovídat do telefonu jak se vám daří, když vám přitom mouchy lezou do úst, to byl docela mazec,masakr, ani sem se té pitomosti nestačila zasmát. Klobouk dolů před statečnou herečkou, já bych to nedala. -Fanoušek tohohle soutěžního pořadu jsem nikdy nebyla, naposledy jsem se dívala na show asi před dvaceti lety, přesto jsem se tentokrát celkem poklesle bavila. Dokoukala jsem do konce prvního dílu s chvilkami pobaveného napětí. Není to můj šálek kafe, nicméně show není nezdařilá. ()

hltlml 

všechny recenze uživatele

Na Pevnost Boyard v českém pojetí jsem byl docela zvědavý a nakonec nejsem zklamaný. Soutěže byly vtipné a vidět v nich "známé ksichty" docela taky, ovšem to měla určitě na starost francouzská produkce, která už to nějaký ten pátek dělá. Co mi vyloženě vadilo byl podivný otec Fourat v podání šedivého Rosáka, kterému asi zapomněli říct, že to není pokračování Riskuj!... Dále úroveň logických hádanek byla opravdu pro tupce, styděl bych se je dát desetiletým dětem na táboře. No a minimálně dvě vyřčené "kurvy" nemají v takovém pořadu co dělat, za to bych Primě navalil flastr jak hovado. Jinak jsem se docela bavil. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

U hodnocení je potřeba se odprostit od sentimentu, takže do toho. Prima si pronajala celou pevnost včetně již hotových rekvizit, úkolů, personálu, vybavení atd. Vlastně taková šou na klíč. Nic vlastního do toho český štáv kromě Rosáka nevnesl, proto nemá cenu dávat po technické stránce nějaké vysoké hodnocení. Celé to na mě působí tak, že to vzniklo jako VIP dovolená pro telebrity, které si splnily dětský sen a zároveň se to hodilo do televize, aby se tento drahý výlet několika málo vyvolených zaplatil. Je to smutné, zvlášť když vidíme, že v zahraničí to pojali jinak, zvou do natáčení "normální" lidi, takže se na to dá alespoň koukat. Palec dolů. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Prvních šest epizod vysílala Prima vždy v sobotu večer roku 2016, kde dosáhla sledovanosti 1 milionu diváků starších 15 let. Avšak kvůli vysílání pořadu České televize StarDance aneb když hvězdy tančí (od r. 2006) přesunula Prima poslední čtyři epizody první série na hlavní sobotní vysílací čas roku 2017, aby nesnížila sledovanost, což se ji nakonec nepodařilo (necelých 600 tis. diváků starších 15 let). První epizoda druhé série byla též vysílaná v sobotu, ale dalších sedm epizod bylo možné zhlédnout v pátek. Prima tak zase rozhodla kvůli pořadu televize Nova Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016), který nakonec měla třikrát větší sledovanost. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama