Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

Heero 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu celkově, tak jsem byl i mile překvapen. Přesto mám nějaké připomínky, ve kterých byla francouzská verze určitě mnohem lepší. V nové PB je méně soutěží, protože hodně času zabere krafání, záběr na štíra na zdi, střih, co jste viděli, střih, co ještě uvidíte, střih, záběr na hada, střih...Jediní původní jsou Paklíč a Felindra. Boučka, co by hlavního moderátora, nemám rád a je to prostě pablb, tady mi však až tak nevadil a byl vlastně i milé překvapení. To mi mnohem víc vadili soutěžící nebo spíše jedinci, co se musí předvádět asi úplně všude, viz Prachař a jeho debilní kecy "Kristýno, když dáš hlavu nahoru, když se více předkloníš bude to zajímavější pro diváky". Jinak to všichni brali celkem zodpovědně a doufám, že příští parta mezi s sebou nebude mít takové individuální hovada, jako je Prachař. Otec Fouras byl jenom jeden a jinak už to nebude, jen jsem čekal, že hádanky nebudou jednoduché jako pro děti z první třídy základní školy a SPOILER - protože je na všechno hrozně málo času, tak indicie jsou jenom tři a opět jednoduchý jako facka. Peníze, mapa, truhla. Tak to jako jděte někam...co to asi bude...Navíc v původní verzi se indicie otevíraly hned, aby soutěžící mohli přemýšlet i v průběhu hry a ne až úplně na konci, ale ono to vlastně ani není potřeba, když je to tak jednoduchý. UPDATE: po tom, co tam ve druhé díle předváděl pan idiot Kohák snižuji hodnocení. To, že je idiot je jasný, ale že mu to režie toleruje a udělá tam z toho taškařici, to fakt nechápu. ()

ondrula odpad!

všechny recenze uživatele

Snesu poměrně dost. Docela bych se mohl dívat na obtloustlou Leichtovou, nevýrazného Dolanského, všudesevsírajícího Koháka, vyhaslého Kotka a dokonce i arogantního Prachaře. Za žádných okolností ale nesnesu trapného Libora Boučka, resp. pohled na jeho buličí ksicht a zoufalou snahu stát se oblíbeným a slavným. Takže nevermore. No a primácká recyklace čtvrt století staré a vyšeptalé francouzské show, to hovoří samo za sebe, je to špatný nápad. Produkce na Primě musí mít fakt koule. ()

Reklama

LukyHell 

všechny recenze uživatele

Já už jenom čekám na den, kdy bude Bouček moderovat Oskary a jeho kariéra tak dosáhne vrcholu. Jinak, Boyard je klasika 90tých let a tohle je prostě verze s českým týmem. I přes Liborovi "hlášky" je pořád vidět, že spousta komnat vyžaduje fyzickou sílu a je prostě zajímavé to sledovat. Tým v prvním díle byl v pořádku, až na vyžilého alkáče Jakuba Prachaře, kterej na to prostě neměl, ale nuda to nebyla a Prima umí hůř. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech jsem to poměrně dost sledoval. V dnešní době je to už jen odvar. Mě to celé zkazil hned první záběr na Boučka. Ten chlap mi nic neudělal, ale musí být, s prominutím, v každé prdeli a nemyslím si, že to je špičkový moderátor (hlavně ne fotbalový!!!). Hodnotit to nebudu, protože jsem to neviděl až do konce a na další týmy už zvědavý nejsem. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Česká verze Boyardu se mi ohromně líbí. Soutěžení už sice nemá takovou atmosféru jako v původní verzi, ale mě osobně to vůbec nevadí, naopak mi to právě takhle vyhovuje. Dlouhé je to tak akorát, takže to utíká a já se u toho nestíhám nudit (anglická verze je krátká, francouzská někdy až příliš dlouhá) a pevnost je úchvatná sama o sobě, takže ta atmosféra tam prostě bude vždycky. První dva týmy a jejich všichni členové byly super (a z nich hlavně Kohák, Kraus a Kotek) a Bouček, i když je všude, to prostě dělá dobře. A nakonec mi sedl i Otec Fouras po česku. Zpočátku jsem vůči němu měl trochu výhrady, ale Rosák je prostě Rosák a je absolutně bezkonkurenční. Strašně mě to baví a těším se na další týmy, protože nic kvalitnějšího tady najdete (snad kromě Tvojí tváře) už málokdy. Je to prostě zpracované opravdu parádně, a vlastně jediná věc, která mi na tom opravdu nesedí, jsou ty nechutné digitální předěly. 85%. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)

Reklama

Reklama