Reklama

Reklama

Génius

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2024), 30 h 10 min (Minutáž: 43–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Hrají:

Antonio Banderas, Cynthia Erivo, Johnny Flynn, Geoffrey Rush, Samantha Colley, Alex Rich, Seth Gabel, Kelvin Harrison Jr., Aaron Pierre, Clémence Poésy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Génius je antologická séria zameraná na osobné a profesionálne príbehy najvplyvnejších géniov sveta. Prvá sezóna rozpráva o živote Alberta Einsteina, geniálneho nemeckého fyzika. Druhá sezóna nás zavedie do Španielska medzi obrazy Pabla Picassa. V tretej sezóne nazrieme do života Arethy Franklinovej - kráľovnej soulu. (Disney+)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (52)

rigby 

všechny recenze uživatele

Vynikající televizní počin. Vzpomněl jsem si na českého Mattoniho, který má podobnou stavbu, ale po herecké a scénaristické stránce nelze srovnávat. Einstein má spád, je poutavý, napínavý, zároveň velmi lidský a komorní. Musím konstatovat, že se povedla taková kombinace, že jsem hltal každou minutu. Není bez zajímavosti, že se natáčelo u nás, viz Liberec, zámek Sychrov a další místa. Také si tu mnoho Čechů i zahrálo. ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Mýtus, nic než mýtus. Tak jak bez skrupulí a uvedení využíval během svého života Einstein znalosti a teorie ostatních, tak tento seriál pokračuje v záměrném zesměšňování a v nemorálním zostuzování těch, bez nichž bychom dnes o jeho jméně věděli jen málo. Seriál se navíc utápí v bulvárním podání a v nepříjemných, záměrně exponovaných hysterických výlevech, a ze všeho nejvíc je podřadnou červenou knihovnou, kterou přes všechnu topornou snahu citace z doktorských prací nikam výše neeskaluje. Ostatně podobně sám NG, jenž svou bývalou vysokou úroveň v posledních letech vyměnil – za masové přijetí. ()

Reklama

Majrek 

všechny recenze uživatele

Sledovat tenhle seriál pro mne představuje ryzí radost. Herci působí tak přesvědčivě a postavy ztvárňují tak dokonale, že jsem se s nimi radoval při každém vědeckém úspěchu a naopak tuhnul při každém projevu arogance ze strany vnějšího světa. Citlivě a nápaditě jsou do děje zakomponovány i osudy jiných vědeckých osobností, prolínání časových rovin vyznívá přirozeně. Dialogy jsou vedeny inteligentně, kamera, výprava i všechny ostatní atributy filmu jsou dokonale sladěny. Jen jeden detail mne vcelku překvapil - to když se "mladý" Einstein mění ve "starého" (v podání G.Rushe) - během válečných let tak vědec opticky "zestárl" minimálně o dvacet let... Ale to je v celkovém výčtu předností skutečně jen malý nedostatek. Osobnost takového formátu, jakou Einstein jednoznačně byl (nejen pro své geniální chápání prostoru a času, ale též pro své hluboké lidství), si zaslouží důstojnou biografii - filmová série tuto charakteristiku, myslím, splňuje beze zbytku. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě v době psaní komentu ani nevím, jestli už jsme opravdu na konci, ale po zbabrané čtvrté řadě bych se tomu ani nedivil. Předy lety začal Genius mapovat příběhy velikánů svého oboru, kdy postupně se od třetí řady přešlo k více komerčně laděnému pojetí, což je za mě škoda, protože hlavně první řada mapuje příběh opravdového génia, ale s přibývajícími řadami se o jejich "genialismu" dá víc a víc polemizovat. Třetí řadu jsem v pravdě ani neviděl, protože u nás není v jakékoliv formě dostupná, ale popravdě mi ani její absence moc nechybí. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Bravurná myšlenka nahlédnout do myslí géniů počínaje Einsteinem. Jsem zjevně výjimkou takovou, že se mi druhá série líbila ještě více než ta první. O umění toho vím pramálo a Picassův příběh/život mi umožnil nahlédnout do světa umění 20. století. Nejvíce mnou pohnula jeho oddanost k umění související s destrukcí života mnoha žen. Zajímavé bylo i vysvětlení jeho "temného" stylu kreslení po úmrtí jeho drahého přítele. Art is the lie that enables us to realize the truth. ()

Galerie (582)

Zajímavosti (26)

  • Herec Antonio Banderas si kvůli ztvárnění role Pabla Picassa v seriálu musel oholit vlasy a obočí, aby mu na obličeji lépe držela maska s malířovým výrazným nosem a vystouplými kruhy pod očima. (raininface)
  • Ron Howard si pro natáčení vybral i česká města (Loket, Karlovy Vary a klášter Teplá). Několik scén se natáčelo v Liberci a Jablonci nad Nisou. (Marrakech86)

Související novinky

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama