Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 5

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (153)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšného, žraločího, survivalu dopadlo dle očekávání, takže se potvrdily moje obavy, že jediná společná věc s ,,prvním dílem" bude název. Určitě se, však, nenechte odradit, zdejšími, udělenými odpady, protože to tak hrozné není, dokážete-li udělat několik ústupků a nebudete-li nad tím nepřemýšlet. Pokud na to, navíc, budete koukat jako na samostatný film, nikoliv sequel, tak by vám z toho mohl vyjít krásný průměr, jako většině místních uživatelů. Ohledně hereček se nedá najít nic pozitivního, vzhledem k tomu, že byly většinou pod vodou, kde předvedli pouze iracionální jednání. Také se nedá rozeznat kdo je kdo, ale to není takový problém, jelikož ani vzhledově není oč stát. O největší zklamání se jednoznačně postarali umělí žraloci, jejichž scény částečně zachraňovala hudba, navozující mírné napětí, hlavně při ,,jump scares" a za příjemnou atmosféru můžeme vděčit krásným podvodním jeskyním, které mohu doporučit jako největší lákadlo tohoto filmu. Scénář je dost hloupý, ostatně jako zúčastněné slečny a debilní závěr rujnuje veškeré kladné dojmy, které jste si z předešlého dění mohli odnést. - Kdo hledá horor s klaustrofobickým zaměřením, žraloky, případně má rád survival subžánr, tak zřejmě zklamaný nebude, protože na jedno shlédnutí je výsledná kvalita přijatelná. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

S oběma přimhouřenýma očima dávám tři hvězdy, ale opravdu jen proto, že mi přišlo zajímavé prostředí a docela si mě to udrželo a pěkně to plynulo. Což se ovšem nedá říct o některých místech ve scénáři. Žralok je tady totiž až nějak moc slaboučký a neschopný, chování postav v některých situacích ani nekomentuju a nerealističnost některých scén byla opravdu silnou pěstí na oko. Kupříkladu, hlavně závěr je opravdu debilní a neporazitelnost a nesmrtelnost zdejších hrdinek už fakt občas překračovala všechny hranice. Teď jsem si vyjmenovala asi všechny důvody, proč tomuto filmu, který se tak trošku přiživuje na dechberoucí jedničce, která v sobě té reálnosti měla naopak hodně, ubrat na hvězdičkách. Nicméně, nějak mi ten film neublížil a tak nějak mu chci prostě dát víc, než si zaslouží. Takže pro tentokrát se budu řídit srdcem. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Film je vraj hrôzostrašný pre klaustrofobikov a žralokofóbov, čo nie je môj prípad. Výťahom veľmi nechodím a s gumeným žralokom vo vani nemám zlé skúsenosti. 4 potápačky s priemernym vekom tak 19 vstúpia do čiernej vody, neviem čo tam okrem kameramana chceli vidieť. Celý "horor" je postavený na zábery zblízka na dievčatá vo výstroji, potom akože niečo vyskočí (väčšinou ten môj gumený žralok z vane) a voda sa sfarbí na červeno. Medzitým sa diera vyplní neduchaplnými dialógmi, kde kamošky komunikujú medzi sebou so zázračne čistým zvukom. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Zředěnější odvar velmi povedené jedničky. Ta bodovala především tím, jak operovala s klaustrofobickou atmosférou uzavřeného prostoru, blízkosti nebezpečného predátora a docházejícího vzduchu, a v podstatě po celou dobu z této přímočaré cesty neuhla. Ve dvojce se srovnatelně hutné pasáže v podmořském městě, ve kterých se vkusně sází na tmu, neklid a tušenou blízkost žraloka, peklužel překlopí do za vlasy přitažené a béčkově vyznívající survivalové honičky, kterou ani režie, ani herecké výkony protagonistek nemají šanci utáhnout. Celkový dojem pořád spíše dobrý, ale rčení "méně je někdy více" zde platí zcela bez výjimky. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, že jsem si tuhle hororovou podívanou docela užila. Tvůrci se sice dopustili celé řady chyb a nelogičností, ale čert to vem. Polévalo mě horko při představě, že bych s omezeným množstvím kyslíku bloudila někde v tajemných hlubinách labyrintu podmořských jeskyní a měla přitom každou chvíli žraloka za zády. Rozhodně jsem se nestíhala nudit, a proto přimhouřím oko nad nepravděpodobným a značně přestřeleným závěrem. Ovšem pochvalu si určitě zaslouží parádní výběr lokací, ve kterých se natáčelo. (60%) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)

Reklama

Reklama