Reklama

Reklama

47 metrů: Mimo klec

  • Velká Británie 47 Meters Down: Uncaged (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když se čtyři mladé dívky vydají potápět do zaniklého podmořského města, pochopí záhy, že se ocitly v teritoriu nejnebezpečnějšího druhu žraloků a motají se v klaustrofobickém labyrintu podvodních jeskyní a úkrytů. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (153)

Vyhy odpad!

všechny recenze uživatele

I když se holky snaží a okolí je fakt krásné, prostě nejsem zvědavý na nereálnou akční blbost s digi žraloky a drsnými, vystrašenými holkami, kterým žádné kousnutí neublíží a i ten nejnebezpečnější predátor je proti nim slaboch. Nelogické momenty, trapné hlášky, zpomalené akční záběry .... První díl měl aspoň soudnost. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mne nenapadlo, že si někde v moři plave vedle sebe 5 a více žraloků lidožravých o velikosti 6 a více metrů  (možná větších, vzhledem k tomu, jak malá proti nim byla žraná diva) a nijak si nepřekáží v teritoriu. Dle tvůrců tohoto šíleného podivna, to však možné je, ba co víc, vypadá to, že žraloci vědí, že turistky nemaj zbraně a počíhaj si na ně.  Nejspiše měly holčiny a páprda tu smůlu, že šlo o žraločí družstvo, jenž zrovna trénovalo na žraločí olympiádu v požírání tupých hovad, k čemuž to je nejlepší používat ty nejtupější - tedy lidi.  Co více dodat? Bylo to debilní, vizuálně dosti směšné a dramaticky těžce nezvládnuté. Příště bych se páni žraloci přimlouvala, začněte režisérem, poté kameraman, střihač a nakonec ty neherce. Děkuji předem. Za mne 20%  za pár pěkných záběrů přírody. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí prvního dílu bylo zřejmé, že se režisér Roberts dosud potápěl leda doma ve vaně a o fyziologii člověka či fyzikálních zákonech neví zhola nic. I přes scénáristické klopýtání se mu však podařilo dokonale využít potenciálu prostředí a konfrontovat diváka s klaustrofobní temnotou. Sequel již žádný důvod k pochvale nenabízí. Jakožto zdejší hororový expert vyjadřuji obzvláště silnou nespokojenost s prací kameramana, který bezdůvodně nadužívá zpomalené estetizované záběry či výrazné barevné akcenty, a přitom si ani nedokáže zkontrolovat, jestli má všechny podvodní scény řádně nasvícené. Místy jsem měl problém, abych od sebe jednotlivé postavy vůbec rozlišil. Samostatnou kapitolu pak tvoří brakový scénář, kde napočítáme zhruba 47 faktických chyb a logických lapsů. Roberts po dvou letech opět vaří z vody a ubíjí nás svými fantaziemi o štěkajících rybách či breathariánských žralocích. Snímek 47 Meters Down: Uncaged hodnotím odpadem a doporučuji veškerou následující tvorbu režiséra ignorovat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a obrazovo je to medzi klasickými B-vými horory mierne nad priemer, ale z hľadiska deju a riešení je pod priemer. Kamera zachytávajúci podmorský svet v pohode. „Pokračovanie“, ktoré s predchádzajúcim dielom má spoločných len veľmi málo. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Zředěnější odvar velmi povedené jedničky. Ta bodovala především tím, jak operovala s klaustrofobickou atmosférou uzavřeného prostoru, blízkosti nebezpečného predátora a docházejícího vzduchu, a v podstatě po celou dobu z této přímočaré cesty neuhla. Ve dvojce se srovnatelně hutné pasáže v podmořském městě, ve kterých se vkusně sází na tmu, neklid a tušenou blízkost žraloka, peklužel překlopí do za vlasy přitažené a béčkově vyznívající survivalové honičky, kterou ani režie, ani herecké výkony protagonistek nemají šanci utáhnout. Celkový dojem pořád spíše dobrý, ale rčení "méně je někdy více" zde platí zcela bez výjimky. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu hraje „Wild Side Of Life“ od Status Quo a po ní následuje „Somewhere In My Heart“ od Azteca Camera. Při svařování pod vodou hraje „The Look“ od Roxette a po ní následuje „We've Only Just Begun“ od Lynn Anderson. (Duoscop)
  • Natáčalo sa od decembra 2018 do februára 2019 v Dominikánskej Republike a Anglicku. (Scraffy)
  • Žádný z herců z předchozího filmu 47 metrů (2017) se ve filmu neobjeví. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno