Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se zřetelně inspiroval slavným "Sedm". Především se snaží zoufale napodobit jeho atmosféru (ve filmu často hustě prší). Tento element se ukázal jako až příliš rušivý, protože na to, aby se mu vyrovnal, nemá na režisérské židli kvalitního režiséra, ale pouze pochybného Russella Mulcahyho, jehož filmografie je značně nevyrovnaná. Stejným neduhem trpí i tento film, který jen snaživě opisuje a občas přijde s vlastním nápadem, anebo si dokonce troufá šokovat naturalistickými scénami. I přes to vykrádání to funguje celkem slušně, a to i díky soustředěnému Lambertovi. 60% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Podobně konstruovaný děj a stejně ponurá atmosféra ještě nutně nemusí znamenat podobnost se Seven. Lambertovi se musí vyseknout poklona, neboť jak jeho hlavní role, tak scénář jsou na velice slušné úrovni. Brutalita a kopa zohavených těl nejsou jen pro efekt a společně s neustálým vytrvalým přívalem deště vytvářejí podobně depkoidní atmosféru, jako tomu je u podobných thrillerů tohoto druhu. Bohužel se dá vrah uhádnout již v průběhu filmu. Tvůrci nás však chytře převezli, neboť finále nekončí odhalením identity inkriminovaného, nýbrž získáním neochvějných důkazů, dokazujíc, že on je skutečně ten brutální vrah. Akce slušná, kamera občas lehce roztěkaná, avšak dá se to ustát. Lambert je nevěrohodný jen v náročných scénách. Celkově vzato solidní průměr. ()

Reklama

Katarine 

všechny recenze uživatele

Pravda, že něco z thrilleru Sedm si tvůrci vypůjčili, ale neřekla bych, že je to úplně kopie v horším podání, to ne. Vraždy podle Jidáše mají rozhodně něco do sebe a já bych tento krimi film určitě úplně nezatracovala. Akorát se mi nelíbilo obsazení Roberta Joy do role psychopatického vraždícího magora. Na něj by mi seděl někdo úplně jiný, tohle bylo až příliš okaté od prvního pohledu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jeden z titulů,kolem kterých člověk kroužil kdysi dávno ve videopůjčovně,aby nakonec zjistil,že na něj nikdy nedošlo...teď po letech jsou Vraždy podle Jidáše pořád solidní detektivkou,která se svezla na vlně Sedm,nicméně žádná klasika to pro mě nebude.Velkým mínusem budiž velký počet iritujících a prazvláštních pokusů s kamerou a obrazem...60% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na snímku vadilo, že nebylo mnoho věcí jaksi "mimo děj." I když si šel koupit policista něco k automatu, vyklubala se z toho další indicie ;-) Film je Sevenem evidentně inspirovaný, ale že by ho přímo kopíroval? To ne. I když je vrahovo chování nelogické, dobře se na to dívá. I na Lamberta :-) 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve Francii návštěvnost přesáhla 400.000 diváků, ve Španělsku, kde film slavil obrovský úspěch, dokonce necelých 1,2 milionů diváků. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama