Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Katarine 

všechny recenze uživatele

Pravda, že něco z thrilleru Sedm si tvůrci vypůjčili, ale neřekla bych, že je to úplně kopie v horším podání, to ne. Vraždy podle Jidáše mají rozhodně něco do sebe a já bych tento krimi film určitě úplně nezatracovala. Akorát se mi nelíbilo obsazení Roberta Joy do role psychopatického vraždícího magora. Na něj by mi seděl někdo úplně jiný, tohle bylo až příliš okaté od prvního pohledu. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně není špatný. Atmosféru nepostrádá a Lambert se ukazuje v roli, která mu vysloveně sedí. Jenže i když na film koukáte poprvé a v minulosti jste již viděli Fincherův Se7en, máte místo překvapení z dalšího děje velký smradlavý prd. Pokud se na to navíc díváte s českým dabingem, z těch jmen můžete jednoduše dostat dlouhotrvající střevní chřipku.....Režie není špatná a výprava tomuto snímku rozhodně také neubírá na kvalitě. Škoda, že ten scénář postrádá jakýkoli originální nápad. Mohlo to být s tím hodnocením lepší. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Další vraždící maniak v akci, který vraždí ve jménu vzkříšení Ježíše Krista. Ten magor si myslel, že je potomkem zrádného Jidáše a musí tak očistit své rodové jméno. Své oběti vraždil podle určitého klíče a policii zanechával stopy v podobě rafinovaných šifer odkazujících ke Knize knih, k Bibli. Film připomíná slavnější thriller Sedm. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to solidní, i když né moc originální thriller, který sráží docela částý díry ve scénáři, taky aby ne když ho psal Lambert a v některých scénách přehrávání christophera Lamberta, ale na to co předváděl poslední dobou to je kvalitní výkon za který se rozhodně nemusí stydět. Určitě taky prospělo, že je ve filmu dostatek krve a zmrzačených těla, jinak by tenhle film snad ani nestál za skouknutí. Co se týče děje, tak je pravda, že je podobný Sedm, ale bohužel taky je pravda, že je daleko horší, ale zase na druhou stranu to rozhodně děj sedm nekopíruje a občas to bylo i napínavý, ale to co tomu chybí asi nejvíc je pořádná mrazivá atmosféra, ale i tak jsem se vcelku ani moc nenudil ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film se zřetelně inspiroval slavným "Sedm". Především se snaží zoufale napodobit jeho atmosféru (ve filmu často hustě prší). Tento element se ukázal jako až příliš rušivý, protože na to, aby se mu vyrovnal, nemá na režisérské židli kvalitního režiséra, ale pouze pochybného Russella Mulcahyho, jehož filmografie je značně nevyrovnaná. Stejným neduhem trpí i tento film, který jen snaživě opisuje a občas přijde s vlastním nápadem, anebo si dokonce troufá šokovat naturalistickými scénami. I přes to vykrádání to funguje celkem slušně, a to i díky soustředěnému Lambertovi. 60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)

Reklama

Reklama