Reklama

Reklama

Superman

(seriál)
  • USA Lois & Clark: The New Adventures of Superman (více)
USA, (1993–1997), 66 h 41 min (Minutáž: 42–90 min)

Předloha:

Jerry Siegel (komiks), Joe Shuster (komiks)

Hudba:

Jay Gruska

Hrají:

Dean Cain, Teri Hatcher, Lane Smith, Justin Whalin, Eddie Jones, K Callan, Elizabeth Barondes, John Spencer, Tracy Scoggins, Michael Landes, Beverly Garland (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(87)

Obsahy(1)

Planetě Krypton, zvláštní ledové kouli ve vzdálené galaxii, hrozí výbuch. Starostliví rodiče stihnou ještě před apokalypsou vyslat svého syna Kal-Ela na planetu Zemi, aby se zachránil, nicméně vědí, že bude muset do smrti žít jako muž dvou tváří, neboť bude mít schopnosti, které budou na Zemi jedinečné a neobvyklé a bude mu hrozit neustálé nebezpečí. Kal-Ela se ujmou manželé Kentovi žijící na farmě na americkém venkově a pojmenují ho Clark. Vychovají z něj slušného, spravedlivého a poctivého muže s pevnými zásadami. Až dospěje, přestěhuje se do velkoměsta a pracuje zde jako nenápadný reportér Daily planet. Na zemi se však často objevují nebezpeční zločinci, kteří chtějí páchat zvěrstva na bezbranných lidech. A to je chvíle pro Clarka, kdy musí změnit svou podobu a jako superrychlý a supersilný Superman letět na pomoc… (hudryhudry)

(více)

Recenze (190)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se na to podíval po cca 10 letech a musím smutně říct, že to je brak. Druhou hvězdičku dávám pouze z nostalgie, ale ten kolotoč příběhů stále dokola stejných s nulovým herectvím Deana Caina (nikdy nepochopím, proč ho lidi nepoznají, když si sundá jen brýle....) a vcelku sympatickou Teri Hatcher. Pár dílů bylo na svou dobu velmi zajímavých, ale bylo jich moc málo... ()

27p16and41p6 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi a líbit nebude, zatímco ve Smallville (hlavně pozdější řady) není prvoplánově jasné, kdo je dobrý a zlý (ale ani Lex v prvních (horších) sériích není za jednoznačného padoucha!) a i Superman musí bojovat s morálními otázkami, Superman v podání Caina je jako robot, vždy ví, co je správné, vždy je všechno jednoduché, jediným jeho problémem je bomba se zase o něco větším rozsahem, zločinci jsou trapní, prvoplánově zlé postavičky bez jakéhokoliv propracování jejich charakterů. Je vážně rozdíl dívat se ve Smallville třeba po celou osmou řadu na boj Dooma se zlem a jeho dlouhý vývoj. To je pro mě jiné kafe. ()

Reklama

Tommy858 

všechny recenze uživatele

Ano má to své slabiny, třeba červené slipy na elasťákách, slabší efekty, dabing, stále dokola se opakující zápletka. Ale kdo má rád Supermanovu tématiku ocení i tohle. V každé adaptaci najdete něco jiného. Jinak Dean Cain se na Supermana hodí a Teri je ta nejopravdovější Lois. Vyrostl jsem na tom. Takže 80%. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po tom ako som si po dlhej dobedo pozrel filmovú verziu Supermana s Christopherom Reevom, som musel doceniť tento seriál. Dean Cain (i keď je to strašný béčkar) je najlepší predstaviteľ Supermana. Svoju rolu si užíva a v obleku vyzerá fakt super. Podobne na tom je aj Teri Hatcher, ktorá je ako Lois úžasná. Ani ostatní herci sa nenenchajú zahanbiť a vytvárajú skvelý tím. Napríklad taký John Shea pre mňa dlho bol jediný a pravý Lex Luthor. Pravdaže nie je to dokonalé. Najväčšia slabina filmu je to, že časom je to už paródia na samotný seriál, čo mi dosť vadilo, ale pozrime sa na samotný film - v mnohých scénach filmová verzia v trápnosti prekonáva najhoršie diely seriálu :(. No a seriál ma aj úžasnú úvodnú tému! "T r t. T r t ..." Mám rád aj tú Williamsovú, ale na tomto som vyrastal. A to je aj dôvod mojim sympatiám k tomuto seriálu. PS: Stále ma fascinovalo to, že keď si Clark dal dole okuliare a nageloval si vlasy, nikto ho nezpoznal :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to slabé, ale tak nějak upřímně podané, že najednou jsem schopen přimhouřit oko nad špatnými triky a nevyváženou akční složkou. Ústřední dvojka k sobě ladí a Teri Hatcher byla vždycky hezká a Dean Cain byl tehdy ve formě. Koneckonců i ten Lex Luthor Johna Shea měl svoje charisma a spoustě dílů nechyběla nápaditost, ale i pořádná dávka naivity. Dneska už bych se na to ale nedíval. Jsem náročnější než dřív. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Herec Michael Landes, ktorý hral Jimmyho, bol po prvej sérii nahradený, pretože sa príliš podobal Clarkovi. (rador)
  • Pri leteckom pohľade na Metropolis boli v skutočnosti niekoľkokrát použité zábery z Chicaga. (m.a.t.o.)
  • Dean Cain a Lane Davies (Tempus) oslavujú narodeniny v rovnaký deň - 31. júla. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama