Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (328)

Janek 

všechny recenze uživatele

Nakonec dám slabší ****, velký podíl na tom má samozřejmě slovenský překlad "Kňaz, rabín a blondínka alebo keď sa traja majú radi" - masakr. Jinak film mě pobavil, byl to příjemně strávený čas - v rámci žánrů lehký nadprůměr. (Výsledné vesměs kladné hodnocení ovlivnila samozřejmě ona krásná blondýna). 70% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„V New Yorku žije 8 milionu lidí, ale když jsme byli spolu, přišli jsme si jak na vlastním ostrově.“ - „Ale New York je ostrov.“ - „Já se tady snažím rozprašovat kouzelný prášek!“ - „Moc se omlouvám. Povídejte a rozprašujte.“ A že to bylo nějakého rozprašování…Film nenudí, ale na to, jak je dlouhý, toho zase tolik nenabízí. Ne že by bylo až tak moc cítit, že jde o Nortonovu režijní prvotinu, ale převážně pohodová atmosféra a místy podařené scény trochu táhne dolů až nechtěně úsměvná předvídatelnost spolu s malou účastí humoru. Nebo u mě byla až moc vysoká očekávání. Pořád to sice docela funguje jako snímek o mužském přátelství, do kterého vstoupí žena, avšak na můj vkus tam bylo toho sentimentu až moc. A tak hlavní důvod, proč se na film podívat, je malá, ale podařená role pro Miloše Formana (kterého budí zrovna, když se mu zdálo o matčiných klobásách!). Celkově pouze lepší 3*. „Povězte mi upřímně. Kdybych vám řekl, že vás miluju, a že kvůli vám všechno hodím za hlavu, co byste odpověděla?“ - „Dobrou noc, Paulie.“ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Makám víc než pánbůh. Kdyby mě najal, má svět hotový ve čtvrtek." Workoholička Anna je snem každého duchovního v kožené bundě, kterého v dětském věku chránila před šikanou. A ti jsou přesně dva - rabín Jake, kněz Brian a já. Já vím, že to početně nijak zvlášť nesedí, ale když se to vynásobí dvěma a pak vydělí třema, tak z toho vycházím jako vítěz já. Jenže tohle je film, který na mé touhy dlabe a tak nabízí jen dva sympaťáky, kteří mě dokázali pobavit tak, že jim tu Annu asi nechám. Stejně by mi manželka asi nedovolila nastěhovat si ji domů. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

(dokoukáno do poloviny - dokončím) Nudné, ale ne tak, aby to ze mě udělalo homosexuála. ____ POZNAMKY ____ Knězi se svěřují lidé podobně jako barmanovi. Smutný Kněz (K) se zpovídá barmanovi. Hmm, pěkné. ____ K začne vyprávět svůj příběh. Neřekne proč je "na prášky". Takže. Vzala si Blondýna (B) Rabína (R) či někoho jiného? Má si vzít kněze - pak by smutek mohlo vysvětlovat jeho možné loučení s jeho řádem, kterému pomohl? Smrt je bonus, nešťastná ještě víc. Nezemřela při úniku s, třeba, Rabínem před, třeba, bandou vdavkuchtivých židovek z, třeba, Knězova chrámu (kde je Kněz potají oddal)? ... ____ ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Rabín, kněz a krásná blondýna. Rabín ano. Kněz ano. Ale krásná blondýna? No nic moc teda. Český překlad je problémem českého distributora, takže pro mně je to Keepin the Faith. Režijní debut Edwarda Nortona, muže, který je velmi talentovaný herec, jenž hraje ve víceméně skvělých filmech, se postu režiséra zhostil docela dobře. Jenže jjá čekal, že předvede stejné kvality jako herec. Tento film je obyčejná romantická komedie s prvky dramatu s nehorázně přemrštěnou délkou. Nebýt toho, že jsem se před dvěmi měsící vrátil z New Yorku, tak bych poslední půl hodinu asi nerozdýchal. Důvodem proč jsem jí rozdýchal byli krásné záběry New Yorku a občas na místa, které jsou mi velmi známá. To je jedno velké plus tohoto filmu. Je zde žánr komedie, ale nejsem si až tak jist, zda-li se sem opravdu hodí, protože za komedii považuju něco, čemu se budu hodně smát. Tady se našlo jen pár a ještě ke všemu slabých vtipných scén. Velkým lákadlem je určitě obsazení. Ben Stiller, Edward Norton a Jenna Elfman. Hlavní protagonisté milostného trojúhelníku. Každý kdo tyto jména zná se určitě na tento film těšil. A je pravda, že být těchto herců, tak bych asi šel s hodnocením na 2*. Oni to opravdu zachraňují. Stiller hraje snad poprvé v životě normálního chlápka, který musí řešit milostné problémy a tato role mu dost sedla. Edward Norton hraje takového "blbíska", který je moc a moc hodný. Ovšem hodí se k němu takováto role? Je to 50% ano a 50% ne! Jeho výkon je ale i přesto výborný. No a Jenna Elfman mi nesedla. To bych tam raději viděl Jennifer Aniston. Jsem rád, že jsem to viděl, ale asi uteče spousta let, než si to budu chtít znovu připomenout. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • V scéne, keď sa Brian (Edward Norton) baví s Annou (Jenna Elfman), obleje si hlavu vodou, aby sa schladil, ostanú mu mokré vlasy. V ďalšej scéne točenej z iného uhla už ma vlasy suché. (F2003F)

Reklama

Reklama