Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá romantická komedie o nejpodivnějším milostném trojúhelníku.  Jake Schram a Brian Kilkenny Finn jsou svobodní, pohlední a úspěšní mladí muži z módní newyorské čtvrti Upper West Side. Už od dětství jsou nejlepšími kamarády. Poklidná idyla jejich spokojených životů vezme za své ve chvíli, kdy se do města vrátí jejich dávná společná kamarádka Anna. Oba se do ní zamilují a letité přátelství nezadržitelně přerůstá v lítý souboj o srdce vyvolené dívky. Už tak chaotickou situaci milostného trojúhelníku navíc komplikuje fakt, že Jake je rabín a Brian katolický kněz... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby byly 37 milionů amerických dolarů, celosvětové 59,9 mil. (NIRO)
  • Edward Norton (Brian Finn) si kvůli své roli obarvil vlasy na blond, přestože pro jeho postavu nebyla barva vlasů důležitá. (Nancy...)
  • Scéna, v níž tři hlavní postavy v dětském věku běhají po parku, je předělávkou scény z filmu Jules a Jim (1962) režiséra Francoise Truffauta, který je také o milostném trojúhelníku. (ČSFD)
  • Casanovu (byznysmena z kanceláře z protější budovy) hraje Bodhi Elfman, manžel Jenny Elfman (Anna Riley). (ČSFD)
  • Když jedou hlavní postavy z letiště a vzpomínají na své bývalé spolužáky, tak Brian (Edward Norton) řekne: "Pamatuješ na Aarona Portnoye? Hodně si stěžoval." Jde o odkaz na knihu Philipa Rotha "Stížnost Portnoye". (don corleone)
  • Na letišti vidíme spoustu cedulí se jmény. Na jedné je napsáno: "S Blumberg". Stuart Blumberg je scenárista a producent filmu. Vedle toho si také zahrál postavu Lena, spolupracovníka Anny (Jenna Elfman). (don corleone)

Reklama

Reklama