Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

laik_60 

všechny recenze uživatele

byvalí hitlerovský oficier, coby kulturny ataše kupi stary klaštor nadopuje svojich mníchov anfetamínom a pátra v útrobach Maginotovej línie po starom biblickom poklade, samozrejme zanechava za sebou mrtvoly a tak upachtený Reno aj s mladším este upachtenejším kolegom sa snaží všetko vyriešiť. Fil sprevadzala celkom fajn hudba a kamera najmä v prvej polovici pomahala a zvyšovať napätie a a dramatičnosť. Za prvú polovicu by som aj pridal hviezdičku, ale druha polovica a zaver celu uroven filmu zvrhla dole na uroveň "komerčnych "kasovych trhakov" súkromných televízií u nás a vo svete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za místy ucházející akci. Scenárista na scestí Luc Besson střídá solidní kousky s těžkými pády, takže divák, který vydrží do konce, si může sám sobě věnovat bobříka odvahy. Tvůrci vzbudí očekávání, ale nedospějí k žádnému zajímavému či alespoň uspokojivému vyvrcholení. Tohle pokračování je čiré klišé. A hlavně totálně zbytečné. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film na tému konca sveta a možnosti zvratu ak sa podarí zastaviť stúpencov zla. No je to trochu prehnané. Ťažko môžem súhlasiť, že by sa to dalo vidieť zrovna takto. Skôr mi to príde úsmevné, nájsť v budúcnosti Ježiša a 12 apoštolov, po ktorých idú zrejme tí anjeli Apokalypsy. Taktiež výskyt svätých relikvií je dosť zavádzajúce. Ak sa niekomu nezdal film Lovec démonov, potom tu mu to príde oveľa úsmevnejšie. Nezdalo sa mi to možné. Holt, nie všetci sme ovečky božie. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Možná už u toho nemrazí tolik jako u jedničky, ale stále parádní film a stále mrazí dost, zvláště u některých scén. Tak třeba osobně kdybych já byl polda, tak bych toho černého mnicha, co uměl buď parkour nebo freerun, opravdu nehonil a radši bych si dobrovolně vyvrtnul kotník, protože kdo nahání magora, co nejde zastřelit je buď blázen nebo letadlo. Reno opět skvělej, dokonce si i koupí psa velikosti křečka, takže se svou fobií bojuje a kdo zvládne mít v bytě čivavu nebo yorkšíra, ten zmákne i bandu kapucínů, co sekaj lidi na kousky, zjevují se odnikud, mizí nikam a jedinou známkou toho, že tam fakt byli, je větší počet mrtvol. Kdyby všechna pokračování dopadala takhle, budu si blaženě chrochtat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

je tu zaděláno na mysticky ponurý příběh (mniši,biblická znamení), kde hlavním kořením mají být vražedné náboženské rituály. kamera se snaží navodit atmosféru, že konec světa příjde každou chvilku. to je vše, co by mohlo upoutat. standartní výkony protagonistů nás provázejí kriminálkou, jakou v televizi často neuvidíte, ale..... . občasný závan čerstvého scénáristického větříku nepřekročí průměr a strach o hlavní hrdiny nevybočí z vyjetých kolejí, protože J. Reno neprohrává. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)
  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)

Reklama

Reklama