Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Len málokedy vo filme započujeme repliku: Ježiš je v nemocnici... A celkovo bežne vídame tak ohybných rehoľníkov, letiacich vzduchom ako šaolinskí a nie katolícki mnísi. Úplne zbytočné pokračovanie, ktoré sa len priživuje na názve a akože ťažkou mystickou témou, atmosféra sa však vytratila, len Renovi sa viečka prehĺbili. Pri tých atletických útekoch drahých fráterov sa naozaj nedalo zasmiať. No napodiv, film nemal byť komédiou. Poučenie: Dávajte si pozor na doktorky religionistiky, zvyčajne na vedia strieľať lepšie než policajní komisári. A tiež pozor na opustené chatky. Ak tam nájdete niekde poblízku mŕtvoly, je dosť možné, že v tej chatke bude polhodinu po čine sedieť tajomný mních, ktorý začne utekať až vtedy, keď sa konečne dočkal a dorazila polícia! A keď záhadne beží rýchlejšie ako auto, tak vždy beží len po okraji lesa tak, aby ho vodič stále videl. Inak by po sebe predsa nemohli strieľať, to dá rozum... ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Celý název - Purpurové řeky II: Andělé apokalypsy, aneb Kterak debilní scénář pohřbil solidní režii a slušné akční scény. Musím se přiznat, že akční scény se mi opravdu dosti líbily (koncept lidí v dlouhých pláští běhajících velkou rychlostí se mi dost zamlouvá), jenže ten děj je takový... no, nevím. Každopádně ale minimálně jednou naprosto použitelné a pokud se nechystáte na nějaký intelektuální zážitek, můžu doporučit. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Technicky je to celkem v pořádku, ale přiznám se, že jsem to moc nepochopil. Počínaje vší tou omáčkou kolem Apokalypsy a konče zjištěním, že je film inspirován knihou (podle které byl natočen už první díl, co to, co to...?) od Jeana Christopha Grangé, četl jsem ji celou, ale na nic takového si nevzpomínám. Celkově je to opravdu dost vyblitý mišmaš. Ale pořád docela zábavnej :-) ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Crimson Rivers number zwei. po Alsasku co na to říct – na jedné straně oblíbenci: Luc Besson, Jean Reno na druhé straně scénárista Luc Besson a co s tím? Nic, pouštím to z řepy (to jako z hlavy) a nechám se unášet dějem. Áha, scénaristicky to „skřípe“, jinak oproti jedničce je to tajemnější, drsnější, dynamičtější leč jinačí viz. druhá strana náhledu Ovšem je nutno podotknout, že jsem Frankofil a i při troše dobré vůle je scénáristická Bessonovina koukatelná a vstřebatelná Aspoň já to tak chci vidět ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dost hodně mě překvapuje hodnocení odpovídající necelým třem hvězdičkám. Já musím říct, že asi první polovinu filmu jsem se ani nehnul a s vytřeštěnýma očima jsem čuměl na obrazovku a rukama drtil roh stolu. Pak ta bázlivá atmosféra s poznáním trošku opadne, ale všechno zase vysoko vynese parádní finále s jednou z nejlepších přestřelek, které jsem kdy viděl. 95% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Scenárista Luc Besson se po finančním neúspěchu historického velkofilmu Johanka z Arku (1999), který režíroval, věnuje už jen psaní scénářů a produkování. (imro)
  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)

Reklama

Reklama