Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého jsem si pamatoval jedinou scénu: nabodnutou zdravotní sestru, která rozkošně zaklepala nožkama ve vzduchu, a záběr na padající střevíce... A jistě, většina filmu se odehrává v nemocnici. Nemocnice je sama o sobě děsivá, což když se v ní navíc potuluje vraždící psychopat, kterého nejde zabít. Musím říci, že i po letech má film své kouzlo. Výborná Carpenterova hudba se za tu dobu stala klasikou, Curtisová je ukázkově vyděšená (jen kvůli průměrnému dabingu jsem přišel o její skvostný ječák) a Pleasence jde tvrdě po svém pacientovi. Jeden by myslel, že když do něj vystřílí šest ran a nic, tak to vzdá a vrátí se domů... Druhá nejlepší scéna je odkrvená doktorka (nějak jsem si vzpomněl na Argenta a italskou školu). Větve se zlověstně kymácejí ve větrné noci, světýlka v dýních se neklidně míhají a ulicemi chodí.....Miky... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Jednotku považujem za kvalitný slasher. Aký kult sa z neho rokmi stal, už ale ide trochu mimo môjho chápania.Hejtovať nechcem (už len z princípu), tak teda zostanem pritom, že som ho asi úplne nepochopil. Dvojka ma prekvapila. Nevidím totiž nič, v čom by mal pôvodný Halloween nejak výrazne navrch. Z jednotky zostala Jamie Lee, Pleasence aj väčšina preživších, dej sa odohráva ešte tej noci a poväčšine v priestoroch nemocnice (tiež dobrý nápad), bodycount stúpol myslím na dvojnásobok, ostalo napätie aj hudobný podkres... 80% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je posledních zhruba 25 atmosférově hustých a napínavých minut prvního Halloweenu natažených na celých 90 minut. Michael se s tím opravdu nesere - škrtí, seká, řeže, bodá a dokonce "vaří" padni komu padni mnohem nápaditěji a "viditelněji" než v jedničce. Zde se taky dozvíme o příbuzenském vztahu Laurie a Michaela což mě vede k přemýšlení, zda je to novinka tohohle dílu, nebo jestli s tím operoval už Carpi u jedničky (moje teorie je, že ne, že s tím přišli až teď, o čemž svědčí např. i to, že v jedničce Michael po Laurie nešel hned, sejmul kde koho a Laurie prostě jen přišla na řadu). Carpenter určitě svému velkému fanouškovi promine, ale tohle je lepší než jednička. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hrůzná noc ještě neskončila a Myerse pokračuje ve svém vraždění. Tam kde jsme skončili v prvním Halloweenu, tak ve dvojce pokračujeme. A přitom se s námi vrací celé herecké obsazení. Jak jsem plný nadšený skočil do téhle série, tak už v druhém díle moje nadšení opadlo. Tenhle film má tři drobní vady. Zaprvé - málo ikonické hudby. Zadruhé - příběh dvojky nedokáže vůbec vtáhnout. A zatřetí - trošku už to s nesmrtelností Michaela přehnali. Ve dvojce se přesuneme z backyardů a uliček Haddonfieldu do nitra nemocnice. Opět bude mladá Laurie usilovat o život. Myerse je tady už velmi vynalézavý a nestačí mu pouze nůž, ale použije i horkou vanu či jehlu do oka. Na mě prostě v tomhle pokračování vůbec nešla atmosféra toho původního dílu. Navíc mě drásá, že Myerse zvládne nejen šest kulek, co schytal v prvním díle, ale tady dostane další zásobníkovou nálož a stále si to projde dveřmi jakoby nic. Škoda. (45 %) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Málokdy druhý díl předčí první, ale tato výjimka potvrzuje pravidlo. Už začátek má senzační rozjezd, a to když plynule naváže na scénu, kterou končila jednička, jako by mezi oběma díly neuběhly tři roky, ale nanejvýš tři hodiny. Postava bezduchého vraždícího monstra Michaela Myerse zde vyspěla do opravdu zlověstné podoby a jeho řádění v nemocnici se řadí do mé pomyslné top 20 horrorového žánru. Když jsem film kdysi hodně dávno viděl poprvé, byla pro mě jeho nesmrtelnost opravdu nadpřirozeně děsivá, a scéna oslepeného strojového šermování nožem jakbysmet. A skoro nemůžu uvěřit letopočtu vzniku filmu - je nadčasový. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Hlas kamarádky Alice (Anne Bruner) v telefonu patří Nancy Kyes. Ta v prvním díle hrála Annie. (HellFire)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama