Reklama

Reklama

Batman a Robin

  • USA Batman & Robin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Milionář Bruce Wayne, který se skrývá pod maskou Batmana, se musí postavit vědci Victoru Friesovi, jenž se po nehodě v laboratoři změnil ve zločinného Mr. Freeze. Ten musí udržovat svou teplotu na bodu mrazu a v bizarním ledovém sídle se pokouší najít lék pro svou hibernovanou manželku. K provozu laboratoře, a zejména pak svého mrazícího brnění, potřebuje diamanty, které uloupí a ani Batman s Robinem mu v tom nedokáží zabránit. Protože jeho spotřeba diamantů je obrovská, podaří se Batmanovi vlákat ho do pasti na aukci a zajmout. K útěku mu pomůže Poison Ivy, dříve dr. Isley, která hodlá nastolit na Zemi vládu rostlin. Poison nabídne Freezemu spojenectví, nehraje s ním však čestně. Odpojila totiž od přístrojů jeho ženu a svedla to na Batmana. Mr. Freeze přísahá, že se pomstí a zmrazí svým novým vynálezem nejen Batmana, ale i celý Gotham a po něm celý svět. Pokud mu v tom chtějí Batman, Robin a jejich nová spolubojovnice Batgirl zabránit, nesmějí zaváhat ani na okamžik. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (854)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tohle není nic než Američany vykradený Mrazík. Pozor SPOILER: Jde takhle Árnie domu z nákupu. Má novou uniformu od Cyberdyne Systems, tak si v dobré náladě prozpěvuje. „Vyrostla krásná jedlička tam mezi modříny, zelená byla celičká od jara do zimi….Zelená byla celičká……Ale ale. Co je to tu za nepořádek??“ prrrrrr A mrakodrap je krásně zasněženej……Pak za rohem na Broadway potká Umu. „ Drž hubu dědku!!! Nevidíš, že mrznu?“ Zařve Puma necitlivě. A spustí svým koloraturním sopránem. „Róóóóózvíjej se poupááátkoóó. Néééjkrásnější z květůůůů…..“ Je jasný, že tenhle střet nedopadne dobře. Doporučuji všem milovníkům pláštíkových komiků. 20% ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná guilty pleasure záležitost!! Nevím, jak se to Schumacherovi povedlo, ale první půle Batman Forever šlape jako hodinky, což lze říci i o Batman a Robin, ale s tím, že zatímco lze první půli Forever brát s velkou porcí komiksové nadsázky relativně vážně a jsou tu velice fajnové hlášky a akce, tak prvních 40 minut Robina naopak funguje jako nechtěný nášup směšných scén. Schumacher se dostává až k poetice Batmana ze šedesátých let, kdy jednotlivé věci (kromě Batbomby) raději nepojmenovává, ale jsou tu. Takže když jsou potřeba Batbrusle, tak je prostě ten latexový chlapík rázem má. Myslím, že film velice dobře zachycuje sešitovou komiksovou poetiku od přemrštěné akce, šílených kulis přes veršující Poisen Ivy, až po velice nevtipně hláškujícího a správně sešitově střeleného Mr. Freeze v podání neodolatelně modrého Arnolda Schwarzeneggera. Je zvláštní, že tenhle rakouský svalovec se poprvé v životě snaží hrát. Je absolutně zjevné, že mu to nejde, ale kupodivu je na tom lépe, než hašteřící Uma Thurman. Nedával bych to ani za vinu hercům - ti se zřejmě velice přesně drželi pokynů pana režiséra a udělali tak svou celoživotní chybu. I když spojení dvou padouchů - Poison Ivy a Mr. Freeze - je docela kostrbaté, na jejich šílenství je příjemnější pohled než na Riddlera a Two-Face v předchozím Batmanovi. O to hůř se dívá na George Clooneyho. Jak Bruce Wayne, tak jeho nezvykle civilně hovořící Batman - obě tváře vypadají značně nevěrohodně a nudně. Pak tu máme do gulášku Batgirl. Ta přichází na řadu až v té druhé, tragické půli filmu, která je už tak špatná, že ani není zábavná. Opět přichází na řadu stříbrné disco-kostými, opět je závěr nijaký, ovšem jak Batman moralizuje Mr. Freeze, to byla docela síla. Čekal jsem, že se BatClooney otočí na kameru a vzkáže něco dětem. A pro ty je také celý tenhle cirkus zřejmě určen. Je dobře, že Nolan Batmana pojal jako Temného rytíře, Schumacher totiž dělá z Batmana sešitového Spider-mana, což mu jde sice skvěle, ale náš ušatý mstitel se tak ocitá trochu jinde, než bychom jej chtěli mít. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 1/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10/// +závěrečné finále, výprava, Batgirl v podání Alicia Silverstone a její prozření -dialogy, toporní herci, nudné scény, jsou to trapné, strašné a nechutné omalovánky/// Tohle je nudná neonová stračka ze které je mi k zblití. Fakt jsem z toho tak nechutně otráven, že si dám od filmů na chvilku pokoj. Jestliže předešlé tři díly měli výbornou úroveň, tak tohle je úplný protiklad. Už nikdy víc. Zmrzni Fatmane./// Celkem 29%/// ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Už předchozí Batmanovské díly ( nemyslím sérii od Christophera Nolana) se mi nelíbily a to jsem ještě neviděl tenhle díl. Batman 1 uviděl ode mě odpad, ale v tom případě, tady bych musel zajít do mínusu a to dosti značného. To bohužel nelze. Vševypovídající hodnocení odpad musí stačit. A proč jsem se tak rozhodl?....George Clooney byl z mého pohledu nejhorším Batmanem všech dob. Ti dva jeho debilní pomocníci byli dost výrazně na škodu. Měl jsem představu o Batmanovi, jako o samotářském typu a tady tento film se mi snažil vehementně naznačit, že hrdinu může dělat každý idiot. A tohle nejsem schopný akceptovat. Těšil jsem se na Arnolda Schwarzeneggera,....zbytečně. V debilnější roli jsem ho nikdy neviděl, a to už jsem ho viděl i rodit. Uma Thurman v celkem pěkné roli, solidní výkon, bohužel v úděsném českém dabingu. Tady je opravdu drtivá většina filmu debilní a světlých momentů je tu poskromnu. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (48)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 125 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Během honičky v Gothamu si lze všimnout, že jedna z oněch velkých soch ve městě náramně připomíná sovětskou plastiku zvanou "Matka vlast volá". Jde o sochu ženy v rozevlátém rouchu a se zdviženým mečem v ruce. Skutečná socha stojí od roku 1959 nad Volgogradem jako památník bitvy o Stalingrad. (fifox)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

25.02.2011

Přípravy na návrat nejslavnějších superhrdinů jsou v plném proudu. Zack Snyder chce do nové verze Supermana (v hlavní roli Henry Cavill) stůj co stůj obsadit Kevina Costnera. Ten už pěkných pár let… (více)

Reklama

Reklama