Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to čistě popkornová jízda, ale zatraceně dobrá a neředěná. Naštestí se Schumacher ješte neodvážil totalně upustit od Burtonovích vizí. Momochodem samotný Tim Burton si zahrál na konci filmu malé cameo. Sem tam už probleskují ty příšerné neonové blikací kostýmy a udělátka které totalně likvidují atmosféru, ale ještě to není tak výrazné. Za nepřestávající akci, skvělého Carreyho, sympaticky přehrávajícího Jonese a solidního Kilmera ještě slabší 4 hvězdičky. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Carrey a jeho Hádankář - božsky zahraný padouch, který se směle může rovnat s Nicholsonovým Jokerem a bezesporu největší klad tohoto filmu. Nejhorší je pochopitelně šíleně barevná stylizace, zbytku (ostatní herci, režie atd.) nemám celkem co vytknout, ale na druhé straně taky co vyzdvihnout... 60 - 70 % ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Schumacher se zjevně zhlédl v batmanovském seriálu ze 60. let a k jeho fraškovitému pojetí přidal neonový vizuál a skvělou akci, hlavně tu úvodní, kde Batman na poslední chvíli vyvázne z trezoru plného kyseliny připoutaného pod helikoptérou, která to pak napálí do sochy Svobody (WOW!). K tomu casting plný přehmatů a přímo zabijácké přehrávání. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já vás chápu, okey náhrada batmana (místo Keitona Kilmer), náhrada režiséra, výměna atmosféry z temný na barevnou vám to trochu zkazila..okey.. Ale já na tomhle kurva vyrustal a strašně jsem to žral! Doprdele vemte to jako jinej Batman v Schumachroví verzi, zapomente, že to má vubec na Burtona navazovat a máte pohled na Gotham z trošku jiný (pohádkovo-komiksovější) perspektivy. Za mě naprosto nejlepší Batman, co kdy byl natočenej protože Lee Jones jako Two face a Carrey jako riddler jsou prostě nejlepší záporáci, co kdy Batman mohl mít. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Schumacher to poňal po svojom a ja som myslel, že som na sado maso techno párty plnej stroboskopov a fluoreskujúcich mejkapov. Občas som aj myslel, že pozerám telenovelu točenú mobilom a že Tommy Lee Jonesa dabujú , ale i tak ma to celkom bavilo. P.S. Kde je starý dobrý Val Kilmer??? ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Oblek Robina vážil 18 kg. (cariada)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama