Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Batman navždy? To znie ako vyhrážka!!! Val Kilmer má k Batmanovi asi tak blízko ako ja k Dolly Buster, Chris O'Donnel je vtieravý jak opalovací krém (heh, to sa mi podarilo, že opalovací krém, ha-ha-ha!!!), Tommy Lee Jones musel byť na dne, inak si neviem vysvetliť čo tu robí, Jim Carey má gumeý xicht a Kidmanová sa zjavne ešte len hľadala (našťastie sa už našla). Scenárista sa asi bavil bezmyšlienkovitým klikaním do klávesnice a potom to omylom poslal do Hollywoodu (mne sa to stáva pomerne často) a Schumacher potvrdil pravidlo, že výška rozpočtu je v jeho prípade nepriamo úmerná kvalite výsledného filmu. Dúfam, že ďalší diel dopadne lepšie, pretože keby bol opak pravdou, museli by americký cenzori zaviesť novú kategóriu, XXXXX - len pre ľudí starších ako 150 rokov, farboslepých, prípadne celkom slepých, hluchých, mentálne zaostalých a v pokročilom štádiu rozkladu (už to musí smrdieť). PS: Keď sa môj komentár tvorcov filmu nejak dotkol, dobre im tak!!! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Schumacher celou tuhle sérii hodil do kopru. Burtonem načrtnutý feeling temného gotického města s bizarními postavičkami vystřídal barvami hýřící a překypující Batman s ksichtem Vala Kilmera, kterému nevěříte ani nos mezi očima. Spousta efektních scén, ale k ničemu. Spousta skvělých postav, ale k ničemu. Two-Face chytá Jokerovy manýry a chce celé město obalit chaosem a Riddler tu má pár hádanek a nechutně přehrávající Carreyho projev. Všechno špatně. Žádné napětí, pár ucházejících hlášek a hlavně celkově to na onu překypovanou výpravu a styl působí strašně tuctově a lacině jako kdejaké vybrané akční béčko z osmdesátek. Závěrečná scéna: Batman s Robinem utíkají vstříc kameře. Do záhuby. [Přesná stopáž: 117 min] ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zdejší komunita by mě asi ukamenovala, ale Batman forever mi hodně připomínal Burtonův první díl. A pravdou je, že mezi nimi kvalitativně až takový rozdíl není. Batman čelí svojí rozpolcenosti, avšak tentokrát se do toho zaplete (projednou inteligentní) blondýna a dva poskakující a chvílemi přehrávající protivníci. Jejich bláznivé pitvoření šlo ruku v ruce s humorem, který u Batmana až tolik nečekáte. Jako kdyby se nemohli rozhodnout, jestli to celé vlastně můžeme brát vážně, a tak tu a tam ukázali třeba superhrdinův robustný zadek v obleku. :)Val Kilmer vypadal dobře v masce, ale jakmile si ji svlékl, stal se z něj Ken. On prostě není Bruce Wayne... Pravdou ovšem je, že vizuálně film oproti svým předc hůdcům pohoršil. Že by menší rozpočet? Nicole Kidman sice nemá na Catwoman, ale je stále snesitelnější a sympatičtější než Kim Basinger. Navíc byla opravdu krásná, až se člověk pozastaví nad tím, proč má dnes potřebu tolik vrážet do zkrášlovacích procedur. Za mě fajn zábava na nedělní dopoledne. :) Nic víc, nic míň. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Todle ještě nebylo až tak špatný. S Burtonovými filmy to samozřejmě srovnávat nejde, ale ve prospěch filmu mluví jednoznačně Kvalitní Triky (to, že by to vůbec nemusely bejt, je druhá věc), občasné zbarvení dříve tak šedého Gothamu (tady to ještě bylo v únosném množství) - vypadá to tak nějak víc comicsověji a v každém případě Val Kilmer, kterému poloha Bruce Wayna sedla překvapivě na tělo. Rozhodně srovnatelný s Michaelem Keatonem Také občas potěší příjemně odlehčené dialogy ( "Kde šiješ?" ] Dvojice záporáků však propadla (mizerně napsaní, mizeně udělaní, a v případě Lee Jonese i mizerně zahraní - Jim Carrey dělá co může) Taktéž Nicole Kidman naprosto propadla, a rozhodně hodnocení neprospívají ani dvě scény, kde se Batman dostane do nějaké situacem a pak se z ní dostane a my nevidíme jak (podle mě se z nich totiž dostat nešlo) - především ta první mě vrtá hlavou. Batman vystřelí lano, zahakne se a jede s autem po zdi.... fajn... A jak se dostal z vertikální polohy zase do té horizontální, popř. jak se dostal zase na zem... A pak je tu ještě debiní střih, občas vůbec nevíte, co se na plátně děje...Jinak ale, i přes tydle chybičky musím říct, že první setkání s Batmanem Schumacher ještě ustál - v rámci možností... P.S. Kde se ale vzala v Gothamu Socha Svobody, nepochopím... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chrání bezbranné a práce se zločinci má pořád dost, protože o ty v Gotham City nikdy nebyla nouze. Ovšem otěže převzal režisér Volného pádu Joel Schumacher a po Burtonově temném gotickém stylu představil oslnivě pestrobarevnou a výpravnou comicsovou podívanou, která to dle mého zbytečně schytávala. Soupeři temného rytíře spravedlnosti jsou tentokrát bývalý prokurátor Two-Face a labilní Riddler (Hádankář) s agresivní komikou Jima Carreyho, který pár měsíců zpět zažil suverénně nejúspěšnější rok (1994) své kariéry. Má to samozřejmě kromě sympaticky zabalených momentů i nepříjemné propady, ale pořád je to poctivý komerční biják. Kamera (oscarová nominace pro Stephena Goldblatta) létá sem a tam, ovšem někdy je ona snaha o maximální vizuální atraktivitu přeci jenom ku neprospěchu. I tady jsou prostě potřeba jisté mantinely. Tím pádem pak trochu přichází jakési divácké opotřebení. Schumacher to ale se svým týmem evidentně bral tak, že si může dovolit kroky, které si v „normálním“ filmu dovolit nemůže. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Společnost McDonald's zařadila v roce 1996 do svého sortimentu několik postaviček a hrníčků s motivy filmu. (Terva)
  • Návrh Batmobilu byl velmi kritizován. Kritici komentovali, že vypadá spíše jako obrovský penis. (ajaxx)

Reklama

Reklama