Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

nash. 

všechny recenze uživatele

Ve své době hit, jehož halasný úspěch jsem tehdy příliš nechápal, a dnes, po repríze, už vůbec. Silné obsazení, úspěšná předloha, klasická historka, ve které figurují vlivný nafoukaný ambiciózní prokurátor, chudá leč udatná a spravedlivá advokátka, a mezi nimi malý hajzlík, který ví něco co by neměl a pro co by mnozí zabíjeli. Přesto je výsledkem jen průměrný thriller, nablýskaný, ale studený jak psí čumák. Když už Grisham, dám si příště raději Pelikána nebo Čas zabíjet. ()

dolin1 

všechny recenze uživatele

Hroznej film, skoro nic tu nefunguje tak, jak má, stupidní dialogy, přitaženej a nudnej děj, do toho všeho jeden nesnesitelně drzej smrad a neskousnutelná hlavní hrdinka (S. Sarandon jsem to teda ani na vteřinu nevěřil) z tohoto filmu dělá "zážitek" přesně v duchu dalších odpadů. co Joel Schumacher točí. Má dva slušný filmy - Volný pád a Telefonní budku - se zbytkem filmů silně aspiruje na mýho nejneoblíbenějšího režiséra. Začínám se jeho filmům raději systematicky vyhýbat. * za obsazení a kameru. ()

Reklama

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Počin Schumachera trpí problémem, který se v hollywoodu často ukazuje. Snímek se tváří, že je něco více než doopravdy je. Žánr, který nám představuje byl už tolikrát ztvárněn, že realizace musí být zatraceně dobrá aby obstála v dlouhé frontě konkurentů a nezapadla do zapomění. Nebezpečný klient se moc neprosadil, tedy samozřejmě v mých očích. Režisérovi se nepodařilo dostatečně vytvořit správné klima kolem hlavního dětského představitele. Práce s dětmi není jednoduchá a scény, které možná v knize fungovaly, díky čtenářově fantazii, zde tolik nepracují a světe div se, nedokázali ve mě budit strach o chlapce ani když mu byl v patách zlý záporák. Ona celá ta mašinérie, kolem dětského světa, jeví se poněkud neslaně a nemastně. Dozajista zde hrál svoji roli nekvalitní dabing, ale přes to na mě výkon Renfra nezapůsobil oslňujícím dojmem. Lépe na tom byla Susan, které se docela dařilo a dále pak Lee Jones, který má tu kliku od pána boha, že může jen sedět a někam se koukat a vypadá to skoro na oskara. Mimochodem jediný on měl skvělého dabéra. První dvě třetiny příběhu se jakž takž držely nějakého rozumného konceptu, a uvěřitelné realizace. Poslední třetina již nikoliv a režisér nám zde předvedl situace již patřící do žánru zábavné fantasy, či scény náležící do katogorie, neohrožených agentů dvojitých nul. Takže výsledek? Lepší dvě hvězdy a na film z roku 1994 asi brzy zapomenu. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Mě se tento thriller o chlapci, který byl s bratrem svědkem sebevraždy mafiána a jenž mu ještě před tím prozradil nebezpečnou informaci, líbil. Celkem slušně tu zahrál Brad Renfro v roli kluka, který hledá ochranu pro celou svou rodinu i když je jen dítě. Místo Susan Sarandon, která umí být daleko lepší bych si dokázal představit někoho lepšího, ale film je přesto napínavý až do konce a tak mu dávám 70% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ John Grisham napísal v roku 1993 svoj štvrtý román. Dal mu názov "Klient". Je to príbeh o jedenásť ročnom chlapcovi, ktorý sa dozvie informácie o vražde vplyvného člena mafie, čím sa jeho život dostane vážneho do ohrozenia. Už o rok neskôr, v roku 1994, tento literárny bestseller sfilmoval režisér Joel Schumacher. Pojal to svojim charakteristickým vysoko profesionálnym spôsobom. Natočil kvalitný kriminálny thriller. Napriek tomu som sa chvíľami trocha nudil. Zdalo sa mi, že to zbytočne naťahuje. *** ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama