Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí. Erin Brockovichová (Robertsová) se ocitne ve svízelné situaci poté, co po automobilové nehodě, kterou nezavinila, prohraje spor o odškodné. Erin, která je bez peněz, bez práce i bez jakýchkoli vyhlídek, přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), jenž pro ni u soudu nedokázal vymoci slíbenou náhradu, aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam náhodou narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si Erin nakonec získá důvěru místních a pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude nějaké těžkopádné drama, a nemohl jsem být víc vedle. Od první minuty je to pohodový film, což je zásluha hlavně outfitu a slovníku Julie Roberts. Dokonce mi to chvilku připadalo jako komedie a dobře jsem se bavil. Ano, šlo o vážnou věc, ano, někdy bych trochu zvýšil obrátky, ale celkově spokojenost. Navíc těch několik hlášek fakt stálo za to. # [monitor, 5.1] # příběh **** | hudba *** | humor * | akce – | napětí * | pustil bych si znovu *** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Odskok královny romantických komedií k vážnější poloze dopadl překvapivě dobře. Důkazem je pro mě i to, že jsem si reprízu po letech užil stejně jako kdysi premiéru, a že za těch 12 let film neztratil vůbec nic ze svých předností. Herecký koncert Robertsové, které zdatně sekunduje Finney, je na ovace ve stoje. Navíc pocitově silné téma, o to silnější, že se to skutečně stalo, byť to nebylo tak filmově poskladáné. A upřímně řečeno, toho jejího motorkáře do zlata zasadit. To byl možná skutečný hrdina tohoto netradičního soudního dramatu. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Není všechno (oscarové zlato), co se třpytí...Rybář: koumák Steven Soderbergh. Ryba-liberálně orientovaná Akademie. Návnady: Rozvedená, sociálně slabá matka malých dětí. Boj malého odhodlaného človíčka proti velké zlotřilé společnosti. Občanský aktivismus. Hippísácký přítel s tetováním a motorkou. Spravedlnost, která má meč sekající pomocí papričkově ostrého jazyka i váhy v podobě vyvinutého hrudníku. Based on true story...Bravo, Stevene, velrybářská výprava se zdařila. Jen se obávám, na tenhle film vzpomíná jen Julia Roberts, když honí svoje dvojčata po haciendě a v průletu mezi obývákem, zimní zahradou a kuchyní bleskne unavenýma očima po krbu, kde se navzdory klimatizaci potí jeden holohlavý chlápek. 70% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Asi není žádné překvapení, když napíšu, že božská Julie si ukradla film pro sebe. Její odhodlání nabíjí energií, její nasazení je přesvědčivé, přidrzrlost zábavná a poodhalený výstřih... Ehm. Každopádně pořádně přiložit ruku k dílu musel také Soderbergh. Právničiny nechal ve filmu tak akorát, soudním scénám se vyhnul a místo toho apeluje na lidské vyznění snímku, tedy na boj jednotlivců proti mocné korporaci. I když důkazy přicházejí Julii někdy až příliš lehce pod ruku a ve vzduchu je cítit mírné zkreslení, ten boj za dobro věci nelze neprožívat a nelze si jej neužívat. Oceňuji také fakt, že tvůrci do filmu vložili drobečky humoru místo toho, aby vyprodukovali suchý životopis, který by nikoho jiného než akademiky nezajímal. "What makes you think, you can just walk in there and find what we want?" "They're called boobs, Ed." 8/10 ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Zajímavé soudní drama plné emocí, napětí, vykozené Julie Roberts a v neposlední řadě také prošpikované řadou uzemňujících hlášek. Erin Brockovich není monotematické životní drama, ale kromě profesní stránky řeší také tu osobní, a to navíc u více postav. Film ani po letech neztrácí své kouzlo a napětí a řadí se určitě mezi nejlepší v žánru. Soderbergh opět potvrdil, že mu není cizí snad žádný žánr... Lepší 4* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (20)

  • Tričko se zlatým nápisem "Oakton Cougars" našel štáb v sekáči. Když pak hledali online, co nápis znamená, přišli na to, že jde o název školy ve Virginii. Kontaktovali ji, jestli mohou tričko ve filmu použít. (don corleone)

Reklama

Reklama