Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 391)

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Tarantino je skvěloun. A já zjišťuji, že čím méně prostoru a menší zápletku má, tím víc ho žeru. Kdo jiný dokáže napsat scénu, ve které máte čtyřminutovou argumentaci toho, proč nedávat servírkám dýško? Ta hravost, styl a surovost je nezaměnitelná. Ale to, jak "ne"dořešil situaci s Mr. Blue mu neodpustím! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna nevydařená loupež a parta prapodivných zlodějů hledá onen zádrhel, který všechno zkazil.. a najít tak mezi sebou práskačkou krysu!! Drsný i komický debut kultovního tvůrce Quentina Tarantina nejprve ústřední hrdiny šikovně představí, dá jim pomocí mistrovsky napsaných dialogů tvář a pak vše otočí o stoosmdesát stupňů a my jsme svědky toho, jakých sviní sledujeme příběh. Gauneři, které tvůrci sfoukli za dva týdny, otevřeli dveře řadě nezávislých filmů, Tarantina začala řada lidí kopírovat, stal se pojmem. Všemi možnými vulgarismy proložená jízda je především hereckým představením všech zúčastněných, má řadu agresivních scén, např. hraní si pana Světlého s připoutaným policistou a jeho uchem!! ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pan Bílý, pan Světlý, pan Modrý, pan Oranžový, pan Hnědý a pan Růžový májí udělat klenotnictví. Něco se nepovede, anebo spíše někdo je zradí. Pan Oranžový to koupí do břicha a pan Bílý se ho snaží dostat do bezpečí, na předem ujednané místo setkání. Do skladiště. Pan Bílý přemýšlí co dělat dál, do toho přichází pan Růžový. Přemýšejí co se to vlasně sakra stalo... To zhruba k začátku děje první vynikající Tarantinovky, která spolu s Pulp Fiction patří mezi perly světové kinematografie. Špičkové herecké výkony, výborný scénář, skvělá režie, kultovní hlášky a především věrohodnost dělají z Gaunerů nezapomenutelný filmový zážitek. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ultralevné, ultranudné. Pochybuji, že jsem jenom neměl náladu, anebo že Tarantinovi jako tvůrci nerozumím (proč by mě jinak bavil Kill Bill), spíš mám dojem, že tu někteří adorují film s dobrými postavami, ale dějem a scénkami, u nichž se snad ani nejde bavit. Dialogy sice nejsou tak o ničem jako v Autě zabiják, ale jinak si s tímhle Quentinovým brakem v ničem nezadají. Asi jsem měl nějakou cenzurovanou verzi, z které utekly všechny hlášky, geniální scény (co mají všichni s tím řezáním ucha - je to samoúčelné až na půdu) a hlavně logika a momenty překvapení. Možná je to tím, že mám Quentina prokouknutého, možná jsem měl jenom štěstí, že jsem "zásadní odhalení" uhádl na míle dopředu, ale jedno vím určitě - nazvat Gaunery geniálním debutem, musel bych si vyříznout jazyk a vytřít si s ním zadek jak bych se styděl. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neměkni mi tady. Nic nevědí. Vědí hovno. Neublíží ti. Jsi zkurvenej drsňák. Uvěří ti každý zkurvený slovo, protože jsi supertvrdej.“ Po dřívějších 3 zkušenostech s Tarantinem jsem o jeho tvorbu ztratil zájem. Po dlouhé době se ve mně přece jen něco zlomilo a rozhodl jsem se o „restart“. A co jiného si na úvod vybrat než jeho celovečerní prvotinu. Škoda, že jsem to neudělal už dávno a nedal pro naše první filmové setkání přednost právě tomuhle dílu. Už úvodní „vatová“ debata o významu písničky Like a Virgin a spropitném pro servírky mě slušně rozesmála. Pak se děj přenesl do opuštěného skladu, kde všem tekly nervy, jeden podezříval druhého a nikdo nevěděl, co se vlastně stalo (anebo ne?) a já se přistihl, že mě to zatraceně baví, a skládání si v hlavě, kdo je vlastně kým, mi přišlo velmi osvěžující. Navíc se podařilo i obsazení, nejvíc se mi zamlouvali Roth a Buscemi. O to víc mě zamrzel vyloženě špatný konec, „přiznání“ i „rozstřel“ se hrubě nepodařily. Přesto Gaunery, které hodnotím silnými 4*, vidím jako důvod pokračovat v „restartu“. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Natáčení zabralo čtyři týdny. Jeden se točila snídaně a scény v kanceláři, druhý exteriéry, honička a přestřelka. Třetí a čtvrtý týden byl vyhrazen scénám ve skladu, pro nějž štáb vybral pohřební ústav na 59th Street ve čtvrti Highland Park. (Kinofil)
  • Quentin Tarantino původně zamýšlel vytvořit nízkorozpočtový film a natočit ho s několika přáteli. Když na něj sháněl peníze, producent Richard Gladstein mu předložil seznam deseti herců s následující nabídkou: pokud režisér vybere jednoho herce, dostane částku 1,3 milionů dolarů; pokud dva, budou to 2 miliony. K dispozici byla jména jako Harvey Keitel, Christopher Walken a Dennis Hopper. Roli však získal pouze Keitel, takže rozpočet se navýšil "jen" o 1,3 milionu dolarů. Dalších 200 000 $ vložil do filmu sám Keitel a usadil se tak na postu koproducenta. [Zdroj: kniha "Retrospektiva Quentina Tarantina" od Toma Shone] (Kinofil)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama