Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Háleluja. Čekal sem všechno, ale todle předčilo všechna má očekávání. Všecho začíná dávat smysl, Smith se nevyhnutelně prožírá systémem, Neo získává rovnoceného protivníka a začíná chápat svoji úlohu v téhle tragické hře. Herci znovu hrají, a větší prostor dostávají i vedlejší postavy, Závěrečné bitvy jsou fantastické, triky polepšili, a Hudba (především skladba Neodaemmerung, která zní když souboj Nea a Smitha dosáhne téměř až nebeské výšky) je fantastická. Rozhodně velice temná podívaná, jejíž konec je naprosto nečekaný, avšak vlastně zcela v rámci lidksého chápání a zkušeností, protože každému, kdo vlastní PC se už něco podobného stalo. Jsem nadšen, uchvácen a ovlivněn na celý život. Bratři Wachovští dokázali pozvednut Kult, který po rozporuplném Reloadedu lehounce pokulhával. Welcome back, Matrix! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hmatatelnejší a zmysluplnejší dej, menej pseudo-filozofovania i samoúčelných akcií pre efekt nez v The Matrix Reloaded. Som spokojný. Prvú hodinu prezývate, no následná “vojna strojov” je úžasná. Byť ešte emócií vo finálnom digitálnom súboji Nea so Smithom, bola by trojka o triedu lepšie než dvojka. Záver filmu je adekvátny pseudo-hĺbke, ktorú celá sága predstierala. Kdo si myslel že je za tým všetkým niečo veľké, budú sklamaní. Nevyhnutelne sklamaní. ***1/2 ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Teprve díky fundovaným rozborům druhých a doplnění svých znalostí filozofie (zejména východní) jsem si uvědomil, o jak promyšlené zakončení trilogie jde. K vlastní škodě je zároveň nejméně "user-friendly". 90% Zajímavé komentáře: Douglas, Tetsuo, tron, Legas, Tomislav, MilesTeg, kolikasp, HawkeyP ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že já opravdu nejsem ten správný divák pro tento film, přestože jednička se mi dost líbila. Přiznávám též, že to neni problém ani bratrů Wachowských a nikoho z dalších tvůrců ale jen a jen můj. Za triky můžu dát s klidným svědomím 2*, ale vypůjčím-li si Limův přiměr o hledání klíčů v louži, tak já jsem moc líná (a zřejmě ani ne dost inteligentní) na hledání klíčů v hromadě hnoje. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kapky pořád padají, hrdinové zůstávají stejní, ale ten kód se nám nějak změnil. Je sice zelený, ale nepadá dolů plynule. Zadrhává se a místo po kvalitní dějové linii plyne po neopodstatněných proslovech, nevěrohodných dialozích a smutně nefunkčních akčních scénách. Když si při počínání v Sionu vzpomenu na dokonalost prvního dílu, na přesně definované postavy a na nezapomenutelné dvě hodiny, na které se dá dívat pořád dokola bez toho, že by ztratily kouzlo, je až nespravedlivý pocit, že mě Wachovskis fatálně podvedli a navždy mi zkazili jeden nezapomenutelný příběh. Morpheus se stal pouhou motivační figurkou, Niobe sama o sobě nemá roli, ať už zachraňuje kohokoli a jen hmatatelné pouto Nea a Trinity mi dává pocit jisté životnosti. A ani perfektní závěrečný souboj mi onen zkažený dojem nenapraví. Program provedl neplatnou operaci a bude ukončen. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Černá kočka po poslední bitvě je odkaz na déja-vu scénu z Matrixu (1999). (Elisebah)
  • Natáčelo se od roku 2001 do roku 2003 v Austrálii a Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama