Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Pokud jsem přirovnal Reloaded k dezertu s chuťovými nedostatky, Revolutions bych charakterizoval jako víno, které zpočátku ne příliš výraznou chuť zákusku převezme, pak ale na jazyku ztrpkne, a nabídne nám chuť, kterou jsme po celou dobu hodování nezažili, a nečekali. Je to zatuchlá chuť zoufalství a beznaděje: Ve třetím díle totiž více méně opouštíme virtualitu a těžiště děje se přesune do opravdové války lidí a strojů. Na tomto kontrastu je mnoho kvalitního, zejména motiv „vykupitele“ a víry v proroctví zde graduje jak se patří. Dějově mi sice pár věcí nesedí, zejména logika chování strojů a programů, ale když od toho odhlédnu, mohu konstatovat, že se zde jedná o důstojné zakončení dílu Reloaded. Jsem totiž toho názoru, že první díl je svou kvalitou naprosto samostatný a soběstačný. Pokračování Reloaded a Revolutions fenoménu Matrix v mých očích jen uškodilo. Pravdou však zůstává, že celá trilogie má po stránce hudby, zvuku, a hlavně vizuálních efektů takovou úroveň, že ji hned tak nějaký ORIGINÁLNÍ sci-fi akčňák nepřekoná. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si počkal až na DVD a i tak na mě bylo Revolutions zpočátku moc rychlé :). "Matrix II" je klasicky rozpůlený film, jehož samostatné díly podle mého jeden bez druhého nelze hodnotit a jsem rád, že jsem nepřidělil hodnocení Reloaded..... U Revolutions jsem po skončení taky úplně nevěděl "co s tím" a tak jsem to vyřešil ! :) Udělal jsem si Matrixový večer a pustil jsem oba díly za sebou bez rozdělení. Tohle řešení bych doporučil všem a myslím si, že až teprve tak vynikne tenhle "film" jako jedno z nejlepších a myšlenkově nejpropracovanějších Sci-fi, co se kdy objevily v distribuci....Pokud bych přece jen musel hodnotit, tak první část "pět" a druhá "čtyři". Honička na dálnici to ale celkově dostane na "pět". To se vážně jen tak nevidí :) ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl trilogie Matrix už nelze brát jako samostatně fungující film, ale jako přímé pokračování useknutého Reloaded. Wachowští se nezdržují zbytečným vysvětlováním, ale hází diváka do příběhu po hlavě a nechávají jej, ať se v hektické situaci na plátně i mezi postavami zorientuje sám. Ty mu to neulehčují, mluví v obvyklých hádankách a dvojsmyslech, zkáza se blíží a hlavní postava se ocitá někde mimo oba dosud známé světy... Obával jsem se, že tvůrci zabřednou do tenat zbytečného vysvětlování a prohlubování naznačených odboček a možností, ale naštěstí hned ze začátku eliminovali všechny komplikace a nechali závěrečnou část své trilogie řítit se kupředu jako rozjetý vlak v kolejích anime a videoher, kde lidé v bojových robotech bojují proti statisícům sentinelů a souboj hrdinů probíhá na nebi, mezi zdmi mrakodrapů i v obrovských přívalech vody, aniž by je nějak zdržovaly fyzikální zákony. Wachowští obracejí naruby mýtus superhrdiny, stejně jako se neobtěžují tím, aby diváka oblažovali nějakým ultrašťastným koncem... Snažím se příliš neupadávat do euforických stavů, ale Matrix Revolutions mi splnil sen fanouška science fiction a dosud se z toho zážitku vzpamatovávám. Trilogie Matrix pro mě bude jednou z nejgeniálnějších filmových ság, co jsem kdy viděl, možná geniálnější než Hvězdné války. Jen se bojím, že pro běžného diváka bude Revolutions velmi těžko stravitelný film... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Svet Matrixu je obrovsky. A zdaleka nevycerpany. A pre to za kazdy navrat, za kazde nove detaily som vdacny. Debata o tom, ci pokracovanie vzniknut malo, alebo nie, je pre mna pre to nepodstatna. Prekliatim obidvoch pokracovani je fakt, ze sa jedna o dvojdielny film. Cert vie preco sa tak stalo, uz sa to nezmeni. Ked som Reloaded zhliadol prvy krat (a druhy, treti, stvrty..) Bol som nadseny. Bolo to vsak hlavne a len koli skvelej akcii. Pokracovania som sa samozrejme nemohol dockat, a ked som sa dockal bol som prehrozne sklamany. Pretoze som nedostal dalsie suboje Nea a Smitha, nedostal som dalsiu nahanacku, bol to proste tak odlisny film, ze som to nevstrebal. Po rokoch, som si celu trilogiu pozrel znovu a pocity su vyrazne odlisne. V prvom rade, Reloaded a Revolutions pre mna uz navzdy zostanu jednym filmom. Jeden bez druheho nefunguju, jeden bez druheho nedavaju zmysel. Reloaded je zbesile hladanie odpovedi, hladanie cesty, plne adrenalinu a nebezpecenstva a Revolutions je najdenie odpovedi, poslania a dramatickou cestou ku konci. Prvy Matrix nam tento svet len predstavil, nezachadzal do prilisnych podrobnosti a bol viac menej pristupnou zabavou pre siroke publikum. Reloaded a Revolutions nam rozprava pribeh plny detailov, suvislosti a diani priamo vychadzajucich zo sveta Matrixu a pre to sa pre mnohych stali pokracovania len prehliadkou akcnych paradiciek - pribeh a postavy okolo vsak nestravitelnou omackou. Ak vsak budete chciet, najdete v oboch filmoch omnoho viac, ako by sa mohlo niekomu na prvy pohlad zdat. Najdete fantasticky obrovsky svet plny neuveritelnych detailov, napadov, spojitosti a to vlozene v nezabudnutelnom, pohlcujucom, dramatickom pribehu plnom emocii. To vsetko tu je. A nieje to viditelne len pre Matrixovskych fanatikov (nic take ani ja niesom). Proste si to musite vybrat ;) (10/10) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, oni z tebe udělali Nea... a to zdaleka není jediné překvapení, kterého se dočkáte. V nabídce jídelního lístku tohoto pochybného podniku se nachází prchající rodinka nadivoko, pseudofilosoficko-náboženské plky bez náplně, válečná agitka lehce osmahnutá, jedna z hlavních postav prošpikovaná a závěrečná idylka přírodní. Vskutku revoluční způsob, jak udělat z diváka naprostého blbce. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Déšť ve skutečnosti není voda. Jsou to sloupce kódu, což symbolizuje rozpad Matrixu. (Duoscop)
  • V prvním Matrixu (1999) je na 420 trikových záběrů, v pokračováních jich je okolo 3000. (Reiniš)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama