Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Oh my god no!! Chraň nás před podobnýma vocasárnama! Nevím do jaký míry moje hodnocení ovlivňuje fakt, že do příběhu a pojetí série Matrix jsem se nikdy nedostal, ale bylo to z každým dalším dílem horší a horší. Co naplat, když je pro mě něco odpad, tak je to odpad. Za to, že to byla naštěstí jenom trilogie dám 5% ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Bohužel vždycky přijdu až po Civalovi, to je holt těžký tu potom napsat něco, co už by nebylo vyřčeno. Nechci tu rozpoutávat nějakou válku, ale s těma pseudokecama je to vážně trochu moc a komentáře některých zdejších uživatelů mi přijdou trošičku přehnané. No nic, hádat se s nima nebudu. Já osobně jsem převelice spokojený. Čekal jsem jen o trošku něco jiného, ale to už bych asi chtěl opravdu hodně. Takto si představuji dokonalé zakončení trilogie. Ještě aby se povedla Episoda III a už můžu v klidu zemřít. ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

První třetinu filmu si člověk připadá jako kdyby naskočil na rozjetý vlak a neseděl v něm; jako by se jen vezl na audiovizuální vlně a poslouchal klasicky hádankovité a chvílemi už poněkud prudící dialogy, ale víceméně nijak vnitřně nerezonoval s příběhem. ___ Autoři nemilosrdně počítají s tím, že se chytáte a vcítíte, což u někoho přijde po třetině filmu (můj případ), u někoho v polovině a u někoho vůbec. Reloaded ještě mohl fungovat jako samostatný film s volně rozprostřenými hádankami, ale Revolutions už ne. _____ Wachowští přišli "jenom" s toužebně očekávaným, nesmírně čistým, perfektně a překvapivě logickým doťuknutím. Ekonomie vyprávění eliminuje zbytečné dohady a směřuje k jedinému cíli. Všechny linie se postupně propojují a nakonec do sebe dokonale zapadnou. ______ Řešení je chytré (ve smyslu dobře zkonstruované) i moudré, a bez nadsázky můžu říct, že má filozofickou hloubku a přináší také potřebnou katarzi. Nekoná se tedy žádný kýčovitý "superhepáč", protože příběh o balanci protichůdných sil se ani nemůže převážit jenom na jednu stranu. _______ Co se týče akce, přestřelka ve stavu beztíže je hodně cool (možná i prostorově lépe zkomponovaná než přestřelka v jedničce), bitva o Zion, v níž desítky lidmi řízených bojových robotů střílí tisíce chobotniček, je dlouhatánská, bombastická, kupodivu i krvavá a špinavá (u matrixovské akce novum) a většinou vás ani nenapadne, že jde takřka o 100% počítačové generované obrazy. Souboj se Smithem je už vyloženě sekvence z jiného světa a zajímá mě, kolik lidí, kteří nikdy neviděli žádnou anime, ji stráví. Pokud znáte aspoň Akiru, budete v sedmém nebi. ______ Abych to shrnul: čtyř a půl hodinový kolos Reloaded/Revolutions považuju za to nejlepší, co se letos urodilo v Hollywoodu a trilogii Matrix řadím k těm vůbec nejlepším sci-fi, jaké kdy byly natočeny. _____ A propos - postava bezúčelného, ale z lásky vzniklého programu holčičky Sati, která umí tvořit krásné věci, je pro mě geniální personifikací ducha celého díla. Evoluce ducha dosahuje vrcholu, když začne myslet a tvořit z estetických pohnutek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veštkyňa, ako môžeš čakať, že ti po tom všetkom ešte uverím?“ – „Nečakám nič, drahý Morpheus. Len to, čo som od teba očakávala vždy.“ Bože to sú dialógy... nie je to už až blbé? Hm. No nič. Filozofia po americky alebo trilógia MATRIX sa konečne zatvorila a my sa v nej (znova) stávame svedkami fyzicky takmer až terminátorovsky namakaných hercov, bombastickej vizuálnej žranice, šialene siláckych schwarzeneggerských drístov („Cez tie dvere prejdeš len cez moju mŕtvu riť.“ – „V poriadku.“) a desať-a-viac-významových slov (Strojvodca, Karma, Program, Láska, Vírus, Predurčenie, Vďačnosť, Obeta, Boh, Veštkyňa, Francúz). Vlastne ani neviem, ako to skončilo a mám na práci dôležitejšie veci, ako nad tým rozmýšľať. Je pôvabné, že MATRIX REVOLUTIONS to v technických oscarových kategóriách schytal od komornej drámy SEABISCUIT - DUPOT KONÍ (Wachowskí, otcovia bullet-timeov, aj keď ich v skutočnosti nevynašli, hoci sa klame, že vynašli, sa utopili vo vlastných bullet-timeoch a prestali ich používať v rozumnej miere). ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Svet Matrixu je obrovsky. A zdaleka nevycerpany. A pre to za kazdy navrat, za kazde nove detaily som vdacny. Debata o tom, ci pokracovanie vzniknut malo, alebo nie, je pre mna pre to nepodstatna. Prekliatim obidvoch pokracovani je fakt, ze sa jedna o dvojdielny film. Cert vie preco sa tak stalo, uz sa to nezmeni. Ked som Reloaded zhliadol prvy krat (a druhy, treti, stvrty..) Bol som nadseny. Bolo to vsak hlavne a len koli skvelej akcii. Pokracovania som sa samozrejme nemohol dockat, a ked som sa dockal bol som prehrozne sklamany. Pretoze som nedostal dalsie suboje Nea a Smitha, nedostal som dalsiu nahanacku, bol to proste tak odlisny film, ze som to nevstrebal. Po rokoch, som si celu trilogiu pozrel znovu a pocity su vyrazne odlisne. V prvom rade, Reloaded a Revolutions pre mna uz navzdy zostanu jednym filmom. Jeden bez druheho nefunguju, jeden bez druheho nedavaju zmysel. Reloaded je zbesile hladanie odpovedi, hladanie cesty, plne adrenalinu a nebezpecenstva a Revolutions je najdenie odpovedi, poslania a dramatickou cestou ku konci. Prvy Matrix nam tento svet len predstavil, nezachadzal do prilisnych podrobnosti a bol viac menej pristupnou zabavou pre siroke publikum. Reloaded a Revolutions nam rozprava pribeh plny detailov, suvislosti a diani priamo vychadzajucich zo sveta Matrixu a pre to sa pre mnohych stali pokracovania len prehliadkou akcnych paradiciek - pribeh a postavy okolo vsak nestravitelnou omackou. Ak vsak budete chciet, najdete v oboch filmoch omnoho viac, ako by sa mohlo niekomu na prvy pohlad zdat. Najdete fantasticky obrovsky svet plny neuveritelnych detailov, napadov, spojitosti a to vlozene v nezabudnutelnom, pohlcujucom, dramatickom pribehu plnom emocii. To vsetko tu je. A nieje to viditelne len pre Matrixovskych fanatikov (nic take ani ja niesom). Proste si to musite vybrat ;) (10/10) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Ve scéně, kdy přijdou Morpheus (Laurence Fishburne) a Trinity (Carrie-Anne Moss) za Vědmou, se Trinity zmateně zeptá: „Kdo jste?“ Natož Vědma odpoví, že jí velice mrzí, že se to stalo. A že tam nemůže sedět taková, jakou si jí pamatují, protože to nebylo předurčeno. Celý tento dialog je určitým vysvětlením přeobsazení herečky z Glorie Foster, která ztvárnila vědmu v prvních dvou dílech na Mary Alice. Původní herečka totiž zemřela na cukrovku po dokončení svých scén pro Matrix Reloaded (2003), a tak za ní museli tvůrci pro poslední film sehnat náhradu. Trinitina otázka a Vědmina odpověď jsou tedy zajímavým řešením přeobsazení postavy oproti mnohým snímkům, kde vše obvykle proběhne bez jakékoli úpravy scénáře a změna herce má proběhnout "bez povšimnutí". (LucasAbelle)
  • Když Neo (Keanu Reeves) bojuje se Smithem (Hugo Weaving) uvnitř budovy, tak je mrštěn k zemi. Když vstává, můžeme spatřit v jeho brýlích lešení s kamerou a světly. (DivX)
  • Pri vytváraní efektu „bullet-time“ snímalo herca 120 fotoaparátov. (youtoo18)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno