Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Proč tak nízké hodnocení? Jednoduché -- a musel jsem se přemáhat, aby to nebylo o hvězdičku méně. Pokud autoři vytvoří svět s jistými pravidly, musí svět podle těch pravidel fungovat (a do toho patří i to, že Neo může pravidla porušovat). Změnit pravidla uprostřed hry je podvod. -- Pokud se na začátku něco kategoricky tvrdí (the truth: as long as the Matrix exists, humans can never be free), tak nelze tuto maximu rozmělnit. -- (První) Matrix se mi hodně líbil a znám ho skoro nazpaměť (i když i tam byla nesmyslná pseudofilosofie, třeba že prý savec žije v rovnováze s přírodou a nespotřebuje všechny zdroje -- nikoli, jakýkoli život expanzivně spotřebuje všechny zdroje ve své nice a POTOM žije v rovnováze s přírodou, protože už nemůže expandovat). -- Matrix Revolutions je šarlatánská břečka a nedovede to zvrátit líbivá vizuální stránka. A docela se mi líbilo i tohle shrnutí: http://www.youtube.com/watch?v=_XEa-3eeedI&NR ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Trojka možná není tak atraktiní na opětovná shlédnutí, jako předchozí dva díly a proto stačí vidět pouze jednou. Ale i přesto je to sakra dobrý film. Akční scény jsou nadčasové, děj je plný zvratů a líbí se mi celková nápaditost v soubojích. Konec pak následně poměrně smutný a to je také hlavním důvodem, že si film nerad pouštím znovu. Na rozdíl od prvních dvou dílů, kvůli výše zmíněným důvodům také dávám nižší hodnocení, ale celkově bych trilogii hodnotil pětí hvězdami. Celkově: 93% Trojka: 82% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měl jsi být mrtvý, ale ani na to jsi zřejmě nebyl připravený." Byl jsem zvědavý na to, zda pravda a láska zvítězí nad lží, nenávistí, stroji a klony agenta Smithe, takže jsem se na revoluci v Matrixu docela těšil. Nakonec jsem zase tak úplně uspokojen nebyl, ale velkolepá podívaná to byla, programy se předháněly ve vizuálních kouzlech a nakonec i ta obrana Sionu měla docela silné chvíle. Přesto si myslím, že kdyby původní Matrix zůstal jedináčkem, tak by byl ještě větším kultem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, kdyz sem to videl poprvy, tak jsem z toho mel rozporuplny pocity, podruhy jsem se spis nudil a ted kdyz sem ho videl potreti, tak jsem se dobre bavil, asi proto, ze uz jsem tolik neocekaval. Jelikoz se uz vse chyli ke konci, tak je dej uz smysluplnejsi a neni to jako v Reloaded, kterej v podstate slouzil k vyplneni prostoru mezi prvnim a poslednim dilem. I tentokrat je tu spousta cool zaberu, predevsim bitva v Sionu je naprosto dokonala, uzasna kamera, herci opet odvadi svuj standart, ale prekvapil Weaving, kterej mi prisel ze vsech nejlepsi. Triky jsou tentokrat jeste lepsi, ale opet mam dve vytky. Kdyz Strojvudce preskoci pred vlakem, je videt, ze je vlak dost pocitacovej a pak pri bitve Neo vs. Smith, kdyz vyleti do vzduchu. Co se tyce zaveru, tak je to takovy ukonceni neukonceni, sice film tvurci zakoncily a to naprosto bombastickou bitkou, ale zaroven si nechali takovou pojistku, kdyby chteli jeste neco o Matrixu natocit. Tim myslim ty zaverecny slova Vedmy. Na prvni dil to samozrejme nema, ale s druhym je to priblizne na stejny urovni, i kdyz druhej dil je mozna o chloupek lepsi. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl být upřímný, o žádné pokračování jsem nestál. Vše, co jsem potřeboval, se jedničkou uzavřelo a pocit dokonalého uspokojení jsem si nechtěl nechat vzít. Dialogy stejně jako ve druhém díle vypadají, jako kdyby si tvůrci z diváka dělali legraci. Asi by někdo namítl, že se všechno dá vysvětlit a vše má svůj smysl. Jenže já se chci u Matrixu bavit. Udržet v hlavě celý koncept je navíc poměrně obtížné. Filosofické cákance ze dvojky nejsou nikterak zúročené, prostě nabalujeme další scény a vrstvy, až se nám v tom všem nechce vůbec přehrabovat. Navíc mi přijde, že ve trojce jsme už v úplně jiném žánru, realistická sci-fi je pryč, Neo a spol. jsou v jakémsi fantasy patvaru, atmosféra je definitivně tatam, akce prakticky vůbec nestrhne. Co na tom, že na velký fight se připravují obří dvounozí roboti, kterým ubozí přihrávači rozvážejí na jakýchsi trakařích náhradní munici (ano, přesně tak). Za chvíli tahle pasáž omrzí, což se u jedničky u žádné akce říct nedalo. Ani finální monumentální souboj při přihlížení stovek agentů Smithů nestrhne. Žádná revoluce, průměrný kus, který nenutí se k němu vracet. Neříkám, že se třetí díl vyloženě nepovedl, ale prostě se neuvěřitelně vyvedla jednička. A od té se všechno odvíjí. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • "První díl je o zrození, druhý se vypořádává se životem, třetí je o smrti," shrnul trilogii představitel Morphea Laurence Fishburne. (Reiniš)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama