Reklama

Reklama

Nikdo jí nevěří. Nikdo ji nezastaví. Jill byla před rokem unesena záhadným mužem a následně vržena do hluboké díry plné mrtvol předchozích obětí. Jako jediné se jí podařilo přežít, protože znala pachatelovo tajemství. Rok po tragické události stejně záhadně mizí i její sestra Molly. Jill je přesvědčena, že je únosce zpět. Tudíž sestru čeká stejný osud a do zítra může být mrtvá. Policie jí však stejně jako tenkrát nevěří a Jill nezbývá nic jiného než podniknout pátrání na vlastní pěst. Podaří se jí do dvanácti hodin najít vraha? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (178)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jill (Amanda Seyfried) byla unesena sériovým vrahem, a několik dlouhých hodin byla držena v díře s ostatky ostatních unesených žen. Naštěstí se jí ale podaří vrahovi uniknout - i když si psychické následky nese dodnes. Když jednoho dne beze stopy zmizí její sestra Molly, je přesvědčena, že je unesena tím samým únoscem. Policie jí ale nevěří, a je přesvědčena, že Molly jen někam odešla. Tak se Jill vydává po stopách nebezpečného vraha sama. Ale je to skutečnost, nebo jen výplod její choré mysli?... Pokud máte hodinku a půl volného času, a přemýšlíte, zda se dloubat v nose, nebo koukat do bílé zdi, a nebo si pustit tento film, tak určitě filmem nebudete zklamáni. V jakémkoliv jiném případě budete (stejně jako já) u filmu lehce znuděni, a tím si více všímat logických chyb, které se filmařům podařilo do filmu napráskat - už jen to, že cesta Jill k závěrečnému odhalení je prudce přímočará (asi jako v pohádce o kohoutkovi a slepičce). Každopádně velkým (a možná jediným) plusem tohoto filmu je Amanda Seyfried, na kterou se - když už nic jiného - alespoň dobře kouká. A vzhledem k tomu, že film je one-woman-show, tak je na co koukat... ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Že by konečně nějaký film, který na ty 3* přesně sedí? Nadprůměr je to na první pohled, ale na víc než jedno zkouknutí to rozhodně není. Film se celkem pěkně táhne, napětí se stupňuje každou chvílí, pokud jste seriálový fanoušek, tak dokonce narazíte i na pár známých ze seriálů, které zanedlouho zase začínají a které není možné nemít rád. Co ale je největší slabinou filmu, tak je zároveň jeho hlavní pointa. Sériový vrah, o kterém se po celou dobu nic neví, dokonce ani to, zda-li vůbec existuje. V některých chvílích jsem dokonce i přemýšlel o tom, jak tomu hned dám odpad, protože se všechno určitě odehrává pouze v hlavě hlavní hrdinky. Když ale konečně přišlo závěrečné rozuzlení, na jednu stranu jsem byl spokojený, protože se to v její hlavě opravdu neodehrávalo (spoiler, za který musí být snad každý rád), ale na stranu druhou to bylo něco tak jednoduchého a trapného, že to většině lidí nejspíš zkazí zážitek z celého filmu. Jen škoda, že z hlavního záporáka udělali největšího retarda, kterému se každý nejspíš vysměje, jinak bych se ani nebál hodnocení zvýšit. ()

Reklama

pufina 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrná podívaná. Neskutečně mě navnadilo herecké obsazení (Carpenter, Seyfried, Stan) a nakonec jsem se dočkala nudného příběhu, kde mě jako diváka nic nepřekvapilo. Přehrávání Amandy Seyfried očividně bylo jen důsledkem toho, že scénář nestál ani za starou bačkoru. Sympatická blondýna to prostě nezachrání. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Takovy prumerny thriller o dvou sestrach a jednom maniakovi, ktereho neschopna policie povazuje za smysleneho. Jill (Seyfriedova) byla jedinou obeti, ktera mu utekla, ale nikdo ji neveri(l), a tak skoncila na psychiatrii. Kdyz pak jedne noci zmizi jeji sestra, je presvedcena, ze sel vrah opet po ni. Dava se na utek pred policii, protoze ma nelegalne drzenou zbran a pritom se ji dari sbirat dukazy a postupovat detektivne na vlastni pest. Jako takova jednohubka neni tento film spatny. Hodne mi pripominal ruzne detektivni herni adventury, kdy se Jill presunuje od jednoho mista s dukazy k druhemu. Celkem vtipne je to, jak si pri ziskavani informaci neustale vymysli ruzne historky, ktere kupodivu funguji. K zaveru je to trochu vic psycho a story se stava vic osobni, ale i tak mi trochu vadilo, ze vrah nebyl blize predstaven, nebyly znamy jeho pohnutky apod. Je to holt takovy maniak, kterych muze po svete chodit spousta, zvlast kdyz ma blizko ten strasidelny les jako v Portlandu... ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Tak nevim no... Přijde mi, že je tady Gone poněkud podhodnocen. Příběh je sice trošku vykonstruovaný, ale stejně tak zábavný. Na Amandu Seyfried se hezky kouká, celé je to zasazené do pěkného prostředí a závěr je celkem povedený. Určitě to nebyla ztráta času a až zas nebude do čeho, rád si ho pustím znovu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Film sa stal kasovým prepadákom, kedy si nezarobil ani na náklady. (Arsenal83)
  • Vůz, ve kterém jezdila Jill (Amanda Seyfried), byl Švédský Saab 900, vyráběný v letech 1979-1984. Vůz, který vlastnila sestra Jill (Emily Wickersham), byl německý Golf V vyráběný v letech 2003-2009. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama