Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 180)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zbožňuji hollywoodská 80. léta. Podle mě nám tato dekáda dala ty nejkultovnější filmy, které byly dodnes natočeny. A tento (i jeho dvě skvělá pokračování) patří k tomu nejlepšímu z oné doby. Film, jenž baví od začátku do konce, má výborně vystavěnou, chytrou zápletku, která se dokonale prolíná a díky sympatické ústřední herecké dvojici, je i správně vtipný (Michael J. Fox na kytaru válí jako o život, stejně jako na skateboardu a Christopher Lloyd, který hraje potrhlého, ale geniálního vědce Browna, je taktéž výborný). Návrat do budoucnosti, je zkrátka klasika dobrodružné sci-fi a jeden z nejlepších snímků nejen let osmdesátých. Filmová lahůdka pro fanšmejkry. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $210,609,762Tržby Celosvetovo $388,300,000▐ ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,514,726 //počet predaných kusov 576,011║ __ Tržby za predaj edície Back to the Future - The Complete Trilogy na Blu-ray v USA $23,310,117 //počet predaných kusov 606,006Tržby za predaj Back to the Future Trilogy na DVD v USA $727,319 //počet predaných kusov 27,558║ Čaro 80.rokov z tohto filmu pekne dýcha, len škoda že som tento film nevidel prv, určite by ma to viac nadchlo, dnes mi to príde dejovo už dosť okukané, ničím extra zvláštne, aj keď sa to celkom dobre pozerá o tom niet pochýb. /65%/ ()

Reklama

Arx 

všechny recenze uživatele

Vynikající kultovní série od režiséra Forresta Gumpa. Michael J. Fox v životní roli skvěle hraje a skvěle mu sekunduje Christopher Lloyd, který si zde roli doktora "poděse" zahrál na výbornou. Jedna z nejlepších trilogií v které je každý díl, tím nejlepším co lze na obrazovce vidět. Má srdeční záležitost :-) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zemeckis natočil typický spielbergovský film - to znamená úžasnou podívanou plnou humoru i napětí - to je přesně ten typ filmů, co mám rád. Finále je natočeno absolutně dokonale. Sedmnáctiletého Martyho hraje skvěle tehdy 24-letý Michael J.Fox (v pokračováních bude postavě stále 17, ale Michaelovi 28), výborný je i Christopher Lloyd. A Silvestri si vyhrál s hudbou. Film byl nominován na Oscara za scénář (Zemeckis a Bob Gale), zvuk a píseň (Power of Love) a získal ho za zvukové efekty. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film režiséra Roberta Zemeckisa doslova milujem. Fantasticky zábavné cestovanie časom s mladým stredoškolákom Marty McFlyom späť do päťdesiatych rokov minulého storočia. To všetko vďaka geniálnemu vynálezu excentrického doktora Emmetta Browna. So strojom času, v podobe štýlového automobilu, spôsobia pozmenenie budúcnosti, čo môže mať katastrofálne následky. Je len na nich, aby stihli sled udalostí včas vrátiť do pôvodných koľají. "Návrat do budúcnosti" je úžastná sci-fi jazda. "Back to the Future"!!! ***** ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Spoločnosť Ford bola ochotná producentom zaplatiť 70-tisíc dolárov, ak by strojom času bol namiesto DeLoreanu Ford Mustang. Ich odpoveď však bola stručná: „Dr. Brown nejazdí Mustangom“. (m.a.t.o.)
  • Když se Marty (Michael J. Fox) dostane do roku 1955, vjede se strojem času do stodoly a vyděsí přitom farmáře a jeho rodinu svým mimozemským vzezřením. Jde o narážku na tzv. Kelly-Hopkinsvillský případ, který se udál 21. srpna téhož roku. Rodina farmáře Suttona z osady Kelly v Kentucky se tehdy měla podle své výpovědi setkat s mimozemšťany. (Haller)
  • Eric Stoltz bol počas natáčania so svojou rolou tak zžitý, že od každého v štábe požadoval, aby ho oslovoval menom Marty. Keď ho niekto oslovil jeho vlastným krstným menom, ani naňho nereagoval. (m.a.t.o.)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno