Reklama

Reklama

V kultovním sci-fi filmu Návrat do budoucnosti se hlavní hrdina Marty ocitne díky vynálezu svého kamaráda, šíleného doktora Emmetta Browna v minulosti. Stroj času je zabudovaný v legendárním autě Delorean, který ho přenese do roku 1955, kdy se jeho rodiče teprve coby středoškoláci seznamovali. Martymu se náhodou povede narušit časové kontinuum a pak musí svou chybu napravit, aby se vůbec v budoucnosti narodil. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 180)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mé jméno je Darth Vader. Jsem návštěvník ze vzdálené planety Vulkán." Opravdu Calvine Kleine? A nejsi spíš Marty McFly, se kterým chce "parkovat" jeho vlastní máma? Ano, je to složité. Ale taky zábavné a má to ten nejšťastnější happy end všech dob. Přesto se mi z toho nezvedá žaludek. Místo toho dostávám chuť oprášit kytaru, ukrást plutonium, projet se na prknu s kolečkama a potrápit nějakého toho namachrovaného Biffa. Tolik chutí mi dá málokterý film. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Konečně nějáký pořádný film o cestování do minulosti a zpět. Hášky, při kterých se smějete. Film vypracovaný do těch nejmenších detailů až na pár filmových chyb (94). Film, který spojuje snad všechny žánry, který je určen pro každýho a každý bude spokojen. Víc než spokojen. Odnese si s sebou úžasné zážitky,které se mu v hlavě uchovají do smrti. A za to si Zemeckis zaslouží potlesk. BRAVO! A je zajímavý, že Billy Zane pobyl na plátně celých 95 vteřin a stala se zněj hvězda. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

* Neexistuje moc filmů, na které se dovedu dívat stále dokola a pekelně se přitom bavím, ale Návrat do budoucnosti mezi ně patří, a to zcela zaslouženě. Robert Zemeckis natočil snímek, který skvěle kombinuje dobrodružství, romantiku a zábavu, jak sám říká, tomuhle prostě nic nechybí. Přestože filmů o cestování v čase jsme měli možnost vidět již mnoho, patří právě tento do zlatého fondu. Autoři do něj umístili plno metafor, úsměvných scének a zejména pak skvělé postavy. To co je však na něm to nejpůsobivější je zápletka, obyčejný příběh chlapce, který nevědomky zasáhne do časového kontinua a musí vše napravit – což koneckonců přináší zajímavý bonbónek na konci. Nezapomínejme však ani na nesmrtelného roztržitého vynálezce Dr. Emmetta Browna, kterého si skvěle vystřihl Christopher Lloyd. Nemám jediný problém označit tento snímek (a celou trilogii vůbec) za jeden z největších přínosů světové kinematografii. 100% !! - Jediné co bych vytkl, je vystřižení skvělé scénky s uplácením policisty, která takhle vyšumí trochu do ztracena. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film režiséra Roberta Zemeckisa doslova milujem. Fantasticky zábavné cestovanie časom s mladým stredoškolákom Marty McFlyom späť do päťdesiatych rokov minulého storočia. To všetko vďaka geniálnemu vynálezu excentrického doktora Emmetta Browna. So strojom času, v podobe štýlového automobilu, spôsobia pozmenenie budúcnosti, čo môže mať katastrofálne následky. Je len na nich, aby stihli sled udalostí včas vrátiť do pôvodných koľají. "Návrat do budúcnosti" je úžastná sci-fi jazda. "Back to the Future"!!! ***** ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Po všech stánkách perfektní film. Vynikající scénář, kde je každý moment a dialog podstatný a zároveň vynikající hříčkou. Úžasná režie s kamerou, plná ikonických božích záběrů a vizuálního vyprávění. Dokonalý obsazení snad každé role. Všichni herci pasují na své místa a mají dokonalou chemii. Skvostně fungují jak jejich mladší, tak i starší verze, které mají vynikající masky. Nemluvě o soundtracku podporující každou chvíli a moment. K tomu je to úžasná cesta pro hlavní postavu, která ovlivní životy k lepšímu každého, koho potká, díky svému přístupu k životu. No a kdo by nemiloval dvojici Martyho a doktora? K tomu všemu tu je prostě to FINÁLE, které vás asi 40 minut drží v konstantním napětí a to i na x zhlednutí, jak bezchybně je provedené. Po každé překonané překážce je tu další a další! Jak jsem říkal, po všech stránkách perfektní film, kde s každým zhlédnutím objevíte nové a nové detaily. Nechápu, jak to takto dokázali napěchovat nápady, myšlenkami, pomrknutím a hrátkami. Zdá se to až nemožné. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (247)

  • Diaľkové ovládanie, ktoré použil Dr. Brown (Christopher Lloyd) na ovládanie DeLoreanu, bolo japonskej výroby značky Futaba Radio, model FP-T8SGH-P z roku 1980, ktoré bolo určené na ovládanie modelov malých lietadiel. Pre potreby filmu bol k nemu pridaný číselný ukazovateľ. (Raccoon.city)

Související novinky

Robert Zemeckis a nová sci-fi

Robert Zemeckis a nová sci-fi

14.01.2020

Režisér Robert Zemeckis (Let, Trosečník) v posledních letech nezaznamenal se svými novými filmy příliš velký úspěch, a tak se po dlouhé době vrátí k žánru, s nímž kdysi v Návratu do budoucnosti… (více)

Třetí Stranger Things až za rok

Třetí Stranger Things až za rok

01.08.2018

Netflix si dává na čas a třetí sérii svého megahitu Stranger Things tak fanouškům neukáže dříve jak v roce 2019. Důvodem je i fakt, že se tvůrci chtějí částečně vykoupit za ne úplně šťastně přijatou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama