Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

classic 

všechny recenze uživatele

Už som začínal byť z dobrodružstiev Martyho McFlya - unavený, ale uznávam, že oni - tvorcovia, skladajú HOLD - Clintovi Eastwoodovi, po ktorom sa pomenuje Marty - na Divokom západe, či scéna s vlakom, kde vidím zase Friga na Mašine, ktorému tvorcovia vzdávajú poklonu ! Inak, moje vlastné pocity sú zmiešané, ale nakoniec uznávam pohodovú jazdu, ale prvý diel - považujem za nedobytný ! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Naši hrdinové se dostávají na divoký Západ a dobrodružství vrcholí. Je až s podivem, že ani ve třetím díle tvůrcům nedošly nápady a invence. Michael J.Fox s Christopherem Lloydem jsou opět neodolatelní, tentokrát k nim přibyla navíc i Mary Steenburgenová. Velmi mě potěšily různé odkazy na legendární westerny a neuvěřitelně napínavá scéna na vlaku. Na závěr jsem měl sice příjemný pocit, že všechno dobře dopadlo, ovšem na druhou stranu mi bylo líto, že je konec. Říká se ale, že v nejlepším se má přestat a Robert Zemeckis se svojí partou to dodrželi. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na závěr trilogie, se s našimi hrdiny Martym a doktorem Brownem, podíváme na Divoký západ roku 1885. Marty si říká Clint Eastwood a v několika scénách ho výborně paroduje (hlavně v závěru je scéna jako vystřižená z Pro hrst dolarů, ale výborná je i narážka na De Nirova Taxikáře), doktor Brown je potrhlý stejně, jako ve dvou předchozích dílech a navíc se zamiluje. Oba se musí vrátit do budoucnosti, protože pokud zůstanou, doktor má být zastřelen jedním banditou. Nápadité zakončení jedné z nejlepších trilogií, které jsem měl tu čest vidět - plné skvělých triků a příjemného humoru. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této trilogie se odehrává na divokém západě. Martymu přijde dopis od profesora, který je 70 let starý. Do té doby ho totiž poslala ona bouře. Vydá se tedy do roku 1885, aby ho zachránil. Tam už si profesor zvykl na místní život a vymýšlí plán jak se dostat zpět do své doby. Nakonec jim pomůže lokomotiva. Nejlepší hláška je asi: "Jak se jmenuješ? Clint Eastwood." :D ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť neplánovanej trilógie režiséra Roberta Zemeckisa - "Back To The Future", sa odohráva prevažne v roku 1885 na Divokom Západe. Doktor Emmett Brown sa rozhodol, že sa tam usadí ako kováč. Túto idilickú predstavu mu skomplikuje konflikt s obávaným banditom Bufordom "Mad Dog" Tannenom. Našťastie ho prichádza varovať a zachrániť jeho priateľ Marty McFly. Je to dôstojné zakončenie tej najlepšej filmovej story o cestovaní v čase. **** ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Parná lokomotíva použitá vo filme je Sierra No. 3, no tento typ lokomotív sa začal vyrábať až v roku 1896. (m.a.t.o.)
  • Nakrúcanie oboch dielov trvalo jedenásť mesiacov, pričom medzi natáčaním druhej a tretej časti bola iba trojtýždňová prestávka. (m.a.t.o.)
  • Keď sa DeLorean prenesie do roku 1885, tak má pred sebou Indiánov na koňoch. Už to vyzerá, že do nich ide naraziť, keď sa zmení uhol pohľadu, auto sa otáča a je od Indiánov vzdialené niekoľko metrov. Kým sa však rozbehne, Indiáni sú na jeho úrovni, no v ďalšom zábere má auto opäť pomerne veľký náskok. (Lukoh)

Reklama

Reklama