Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl ve své době naprostou bombou, a jak se ukázalo, stále jí v jistém slova smyslu zůstal. Nikdy se asi nedozvíme, proč muselo trvat tak dlouho, než Leslie definitivně dozrál do své vrcholné formy, a proč z ní zase poměrně brzy vyšel. To nemohlo být jenom geniálním scénářem! Nielsen, který v průběhu natáčení úplně vážně balil Presleyho "bývalku", si svoji druhou mízu užil dokonale. Škoda, že na případnou třetí už musíme zřejmě zapomenout. ()

predators 

všechny recenze uživatele

První ze tří dobrodružství a seznámení vyšetřovacích metod poručíka Franka Drebina. Vysoce inteligentní a nadmíru schopný polda, který se nazalekne ničeho. L. Nielsen v nezapomenutelné roli a v přirozenosti, jež dělá tuto komedii nezapomenutelnou. Dnes už podobný kousek těžko hledat:-( 80% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin Forever! Díky genialitě pánů Zucker-Zucker-Abrahams se můžeme těšit a radovat z řady skvělých parodií, ovšem série Bláznivá střela je jasně na vrcholu jejich komediální tvorby. Tento první díl je skvělý a dokazuje, jak se dá udělat dokonalá crazy komedie, když se svěří do správných rukou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mě mohl tento parodický skvost tak dlouho míjet. Nyní se však naše cesty střetly a byly z toho záchvaty smíchu skoro po celou dobu filmu. Samozřejmě ne všechny vtipy jsou tak kvalitní a třeba tu "senzoricky navozenou hypnózu" tvůrci tak úplně nepromysleli, ale jinak nemám co vytknout. Leslieho Nielsena mám, ani sám nevím proč, zaškatulkovaného jako trapného komedianta, ale min. v tomto filmu byl perfektní. Spousta různých narážek, a to nejen slovních, ale vyloženě beze slov ("křídový" obrys oběti na vodě, milování s ochranou, odplivávání před výkonem atd.). Pak také degradace americké hymny (řekl bych, že tohle někteří američtí patrioti hodně těžko snášeli) a pak také krásné happyendové finále ukazující na všechny ty americké šťastné konce zdvižený prostředníček. Jedničku a dvojku Žhavých výstřelů sice řadím trochu výš, ale Bláznivá střela je každopádně na 5*. "Co tě znám, začal jsem vidět věci, o nichž jsem předtím nevěděl - jak zpívájí ptáci, jak se na novém listě třpytí rosa, červenou na semaforu..." ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen dokázal v tomto filmu jak mu to s bří Zucker´s a Abrahamsem výborně sedí. Natočili spolu totiž jednu z nejlepších parodií co svět kdy viděl. Opravdu celý film jsem se smál. Co scéna to výbuch smíchu. Například když Frenk Drebin vyšetřuje a uplácí jednoho zlodějíčka aby zjistil informace :)) ale je toho mnohem mnohem více. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Do závěrečných titulků dali filmaři různé vtípky – jako například, že se má majitel modré Hondy Accord dostavit na parkoviště, neboť jeho vůz svítí, nebo že se během natáčení nezranila žádná zvířata až na to, že jich během natáčení pár vyhynulo (např. během požáru uhořelo 15 sov pálených, nebo že 100 veverek posloužilo jako oběd pro filmový štáb). (asdfasdf)
  • Nordberg (O. J. Simpson) dostal jméno podle výrobní společnosti ve Wisconsinu. Obrovský znak továrny Nordberg mohli vidět řidiči z dálnice 94. Továrna byla zavřena roku 2004. (SG-1)
  • Studio naléhalo, aby se v jedné z hlavních rolí objevil oscarový herec. O roli Eda nejvíce usiloval George Kennedy, který říkal, že bylo šílené propásnout šanci parodovat sebe sama ve filmu Připoutejte se, prosím! (1980). (SG-1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama