Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a půvabná Judy má zřejmě v životě neuvěřitelnou smůlu. Jejím snem je pěkný velký dům a spořádaný manžel v něm. První vyvolený si ji ovšem vzal jen pro peníze a druhý zase umřel na srdeční příhodu během svatební noci. Navzdory šokovaným rodičům se Judy rozhodne rázně a odhodlaně změnit svůj život. Přihlásí se dobrovolně do armády, což si ovšem představuje tak trochu jako romantický výlet na Bahamy... Realita je pochopitelně jiná, ale křehká blondýnka se nevzdává a propracuje se až k parašutistickému výcviku. Její vojenská sláva by pravděpodobně stoupala, kdyby nepotkala dalšího muže. Stane se snad Judy konečně vdanou paničkou? Tvůrci této vděčné a nestárnoucí komedie nezapoměli na pěkně okořeněný závěr s překvapením. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

freddy 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když jste zklamáni životem? Někdo se pokusí to řešit sezeními u psychiatra, někdo spolyká prášky, někdo se z toho vybrečí, někdo zvolí zapomnění v hlubinách v alkoholu a někdo učiní radikální životní změnu. Takovou změnou zajisté je i vstup do armády, a to je právě případ hlavní hrdinky tohoto filmu, která si zprvu představovala, že armáda je něco jako jako skautský tábor, a o to horší vystřízlivění ji potom čekalo ve výcvikovém táboře. Na tento film jsem se podíval jen z toho důvodu, že na žádném jiném kanále nic zajímavějšího neběželo, a musím říci, že film mě částečně příjemně překvapil, nicméně nějaká velká hitparáda se ale v mém případě nekonala, prostě pomalý film, místy vtipný, povětšinou však nudný a rozvleklý. Nad vodou ho držel především herecký výkon Goldie Hawn, která svou roli zvládla bravurně, a filmu z mého pohledu pomohl i fakt, že děj byl, alespoň pro mě, jen velmi těžko předvídatelný a až do konce jsem netušil, jak to dopadne. Ve výsledku film hodnotím jako průměrný, což znamená tři hvězdy. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Judy v podání Goldie Hawnové mě docela pobavila. Její smolné plány a akce jsou k popukání. Určitě si zasloužila Oskara, protože byla prostě úžasná což se zas tak nedá říct o filmu jako takovém, není slabý ale ani neoplývá žádnou hlubší myšlenkou či pointou ke které bych se vždy rád vracel. Proto pouze za 4 . ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Vojína Benjaminovou, jak se z ufňukánka stane profesionální vojačka, jsem viděla před lety a teď pri druhém shlédnutí jsem zjistila, že to je jen polovina filmu. Úplně jsem zapomněla na zvláštní rodiče, se kterýma to Judy asi neměla lehké. Také mi z paměti vypadl francouzský doktor. V Americe byl takovým suprmužem a v Evropě, škoda mluvit. Asi to bylo i tím, že americká část příběhu je silnější. V Evropě se všechny další postavy objevují jenom jednou a příběh je zkratovitější. Také jsem si uvědomila, že všechny policejní akademie přišly až po Benjaminové a jenom rozváděly myšlenku, že za pomoci správné motivace lze vycvičit i ze slabošského nešiky sebevědomého profesionála. Střednědobrý příběh s někdy prestřelenými situacemi. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Mě na celém filmu nejvíc baví to, jak si to na tehdejší dobu nebere servítky ohledně sexu :) :) To mě hodně zaujalo a také to, jak je poukázáno na to, jakou roli má ve společnosti tehdejší žena :) :) Jinak - ok - je to sranda, ale je to děsně předvídatelné ale se zajímavou pointou a člověk si u toho hezky odpočine :) :) ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Film  chce prostě současně pobavit blbou blondýnou, naivní cukrovou holčinkou, hloupostí sebestředných rodičů, pitomostí důstojníků a hledá v humoru možnost spásy... slepenec, kulturně moc vzdálené, cizí, odlidštěné. Pozitivum: tím, že je ve filmu moc podnětů - rodina, móda, kasárna, centrála Nato, domeček na francouzském venkově, svatba, sex... je film svěží. A to je přednost. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Film byl ve své době komerčně velmi úspěšný, z tohoto důvodu byl také následně zpracován do stejnojmenné televizní minisérie. (Detektiv-2)

Reklama

Reklama