Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hellraiser: Návrat mrtvých je poslední a nestrašidelnější díl zabijácké série. Zlo je opět stělesněno v postavě Pinheada (Doug Bradley), který vede armádu mrtvých, kteří vracejí k životu a mají ovšem velkou žízeň po krvi. Aby rozkryla jejich děsivé tajemství, pronikne do tohoto zabijáckého společenství reportérka v přestrojení Amy Klein. Každým okamžikem však může být odhalena a to by byl její konec… Je jisté, že Pinhead Vám, opět v celé své kráse, přinese další ďábelskou noční můru, na kterou jen tak nezapomenete! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (121)

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Popravde jsem byl dost prekvapenej. A to hlavne drobnejma napadama na vylepseni a v první pulce budovanou atmosferou. Stejne tak je ale pravda, ze desive pokulhava zpracovani,ve kterym se bohuzel tech nekolik par pozitiv dost snadno ztrati, a hlavne logika celyho pribehu, kterej se nakonec ke vsi smule jeste promeni v unavnou zvanici. Z toho vseho v Rumunsku natocenyho kentusu (nemluve o vsech tech desivejch humusech z hellraiserovský serie) ale tenhle film docela vycniva. Treba uz jen hlavni hrdinkou... a nejen pro ten zadek. Proste to chce jen domyslet a vystrihat se prilisnyho kvanta scen pro efekt. HOdnoceni osciluje mezi dvema a trema, ale protoze jsem se tolik nenudil a nakonec se dockal i cenobitu, davam tri. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale očekávaje odpad byl jsem příjemně překvapen. Působivá hudba (dobře, čouhal z ní Carpenter na všechny strany, ale nechť) a koukatelná kamera. Pravda, člověk by nejraději cenobity od začátku až do konce, ale v závěru i na to maso dojde. A poslední vagon metra jakoby byl jinou variantou pekla z druhé hellraiserovské části. Barker se svými nápady je jen jeden, avšak na druhou stranu mnohem horších hororů se nabízí mnohonásobně více. Kaluže krve, nože, stíny, řetězy, labyrint a do pekel zvoucí kostka....asi tak. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím komu tehdy ruplo v kouli a rozhodli se z nesouvisejících scénářů udělat Hellraisery, ale v tomhle případě zjevně moc neřešili, že to nedává absolutně žádný smysl v kontextu předchozích hellraiserů a hlavně to ani vůbec nechápe smysl cenobitů. V čem si to ale zaslouží druhou hvězdičku je zaprvé kvalitní krev, sice je občas trochu moc marmeládová, ale pořád lepší hustější než vodovky se kterýma nejde ani napsat nápis na zeď. Za druhé pak za vtipný retro. Připomíná to chvílema hardcore záležitosti jako Howling 2, ale ten rozdíl je v tom, že Howling 2 si to mohl dovolit, protože to byl film z roku 1985. Tohle je film z roku 1990, ale překvapivě natočen v roce 2005 :D, ale aspoň to má všechno, co levnej horor z těchto let má mít. Je tu nehodící se hudba, sjetí raveři v nesmyslným hambatým metru s nahatýma holkama, výprodejovej napodobitel Kyla MacLachlana a Kari Wuhrer bez implantátů, co si neuvědomila, že už má věk na to, aby se neoblíkala jak grungeová patnáctka, které se nepodařilo sehnat pruhovanej svetr, a tak na sebe navlíkla pánskou koženou bundu z nadměrných velikostí. A do toho ty dialogy a hlášky - totální demence v zemljance, a to doslova vzhledem k prostorám, kde se to natáčelo. Jednoduše jako Hellraiser totální tragédie až do takové míry, že to vypadá, jak kdyby si doug bradley a parta lacinejch halloweenovejch masek spletlo scény s úplně nesouvisejícím filmem a produkce to neřešila, protože to stejně jde rovnou na dvd. Jako špatnej retro film s totálně přiblblýma hláškama a nápadama (viz ručník pod bundou nebo snaha neupoutat na sebe pozornost znuděnýho rumunskýho hlídače v metru) je to ale docela vtipné, i když by asi bylo lepší, kdyby si to uvědomili, a nesnažili se až do konce prezentovat ten film jako úplně vážný :D. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Návrat mrtvých pokračuje v dějové odbočce, nastoupené předešlými dvěma díly, což se mimo jiné projevuje např. náhlými změnami prostředí, kdy se hlavní hrdina najednou objeví (v jiném oblečení) na jiném místě, bez ohledu na předešlé události, a od tohoto střihu se děj zase někam ubírá. Naštěstí těchto střihů není tak požehnaně jako v předchozím díle. V porovnání s prvními Hellraisery jde samozřejmě o neuvěřitelně slabou záležitost, v porovnání s předchozím dílem to je ale alespoň trochu hororové a má to nějaké světlé chvilky (např. scéna, kdy Amy objeví mrtvou dívku v koupelně, ta má i docela grády). Mou osobní pozitivní stránkou filmu je pak Kari Wührer v hlavní roli, ale sama o sobě to moc nezachrání. Na své si přijdeme klasicky až v závěrečných minutách, kdy konečně dostane slovo Pinhead a jeho (konečně zase na větším prostoru) létající řetězy. Co se ale týče příběhu, má dost hluchých a nelogických míst. Ale na to si u Ricka Boty asi docela rychle zvyknete. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Bohužel série Hellraisera má stále klesající tendenci, i když se mi sedmička líbila víc než šestka. Děj je dost komplikovaný a nedotažený. Pinhead se tu objeví jen nachvíly, ale stojí to za to. Potěšující byla podoba cenobitů, která spolu s postavou potomka hračkáře odkazuje na první díly série. Dávám dvě hvězdičky a jsem zvědav na osmičku. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Keď Amy (Kari Wuhrer) kráča metrom, náušnice, ktoré má po celý čas na pravom uchu, sa na chvíľu objavia na jej ľavom uchu a následne opäť na pravom. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (gogos)

Reklama

Reklama