Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Recenze (634)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším Burtonovým filmům ještě trochu neučesané, ale pořád supr. Michael Keaton je skvělej a pořád dělá neodolatelný píčoviny a hudební doprovod je kombinovaný z tradičního Elfmanova repertoáru a rozjuchaného kalypsa. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle sice asi nejslabší film TIma Burtona, ale i tak je dost zábavný, má pár dobrých nápadů a slušnou atmosféru (i když kdyby film od Burtona neměl slušnou atmosféru, bylo by to na pováženou ;-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lepší duchařskou komedii snad ještě nikdo nenatočil aneb Tim Burton to zase všem natřel:) A opět je u toho jeho dvorní skladatel a génius v jedné osobě - Danny Elfman. Michael Keaton je coby bioexorcista Beetlejuice k sežrání:) Mně obvykle nesympatická Winona Ryder je taky dobrá, ale kdo to všechno korunuje (kromě Baldwina a Davisové), to jsou záhrobní přízraky...maskéři a výtvarníci zřejmě museli zešílet...tím správným způsobem;) Ode mě při každé repríze za 90%. PS:Kdo neviděl Jeffreyho Jonese a Catherine O'Harovou trsat limbo, neviděl absolutně nic:)) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímeček mám moc rád - je v něm tak akorát strachu a smíchu zároveň, Winona je božská a celou dobu mi příjemně mrazí v zádech - a dokonce mi vůbec nevadí, že film vypadá opravdu nechutně osmdesátkově! :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takový skoro typický Tim Burton. Není to sice jeho nejvydařenější dílko, ale určitě je to těžká pohodovka se spoustou výborných vtipných scének a velmi dobrými herci v čele s famózním Michaelem Keatonem. Ten opravdu řádí a je na něm vidět, že se při natáčení bavil. Kromě scének, kde vystupuje on, je nezapomenutelná scénka, ve které všichni nechtěně zpívají a tančí tu známou písničku "É-o-é-é-é-o" od Harryho Belafonta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $73,707,461Tržby Celosvetovo $83,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD od roku 2013 v USA $7,010,933 //počet predaných kusov 1,243,084║ Tak klasický Burton a jeho mátoženie z duchmi... len škoda že ten dej je len taký prvoplánový, dá sa to ako tak zniesť ale nič vás neprinúti k tomu aby ste sa k tomuto filmu opäť vrátili, citeľne tam chýba zdatnejší režisérov rukopis. /50%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělý film od boha jménem Tim Burton. Toho režiséra miluju. Nebojí se udělat něco jinak než ostatní a to se někdy vymstí. V tomto případě naopak. Skvělý námět, zpracovaný géniem oboru a tak vzniká velmi zábavný film pro milovníky stylu Tima Burtona a možná i jiné nekrofili(jako jsem já:D). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael McDowell .. Jeden z prvních filmů, který jsem od Tim Burton viděl. Už tenkrát mě svým osobitým stylem velmi oslovil! Dosti ujetá černá, hodně černá a zábavná fantasy komedie. Vedle povedené režie záři i opravdu skvělý herecký ansámbl navrch doplněný krásnou hudbou.. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Zběsilé, nabité nápady, se skvělými herci (ano nejlepší je Keaton), a nejlepší scéna je skutečně "Zpívá celá rodina" aneb Harry Belafonte trochu jinak. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Fantastická duchařská komedie s výbornými herci a skvělou atmosférou, kupodivu se mi líbí i český dabing. Osobně bych krom sladce depresivní Winony Lydie ocenil ohromně vtipnou Catherine Delii. ()

May 

všechny recenze uživatele

K tomuhle snad nelze nic říct, Tim Butron má svůj styl a děkujme bohu, že se ho drží, takhle legendární hororová komedie nemá výtek, srší vtipem od začátku do konce, má nádherně vystupňovaný děj a celkový dojem je nezapomenutelný. Je to jeden z filmů, který jsem viděla opravdu nesčetněkrát a pořád je v něm něco, co mě láká k dalšímu, podrobnějšímu, zkoumání detailů a té neuvěřitelné atmosféry, která ovládá celý film. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Pořád se mi nedaří vysledovat ten moment, kdy Burton změnil optiku, přestal si z ýbrvážných, ýbrhlubokých gotických postav typu Lydie dělat tak trochu srandu a začal místo toho točit prefabrikované fantazie, které jako by z deníčku nějaké podobně unylé slečinky vypadly. Ve všech Burtonových stereotypních nuďárnách po roce 2000 dohromady se neskrývá ani zlomek originality a nápaditosti, jaká je právě v Beetlejuice. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Absurdní a nevkusná komedie od Tima Burtona! Film spoléhá na špatné efekty, nezábavné,trapné vtipy a bizární atmosféru. Postava Beetlejuice (nebo měl bych říci spíše Betelgeuse?) mi vůbec nesedla a po čase mi přišla otravná,drzá a stupidní. Pro mě ztráta času. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Burtonova rozverná duchařina, která kvůli představiteli titulní role patří k tomu horšímu z jeho tvorby. Nemůžu si totiž pomoct, ale Keaton je průměrný herec, který přemalovaným zjevem a tunou přehrávání atmosféru nevytvoří. Skvostem jsou naštěstí scény v miniatuře města, tradičně Elfmanova hudba a dokonalá goticky-depresivní Winona Ryder. Dojmy z dětství byly ale o několik tříd výš. ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama