Reklama

Reklama

Veneciafrenia

Trailer 2
Španělsko, 2021, 100 min

Kamera:

Pablo Rosso

Hudba:

Roque Baños

Hrají:

Caterina Murino, Cosimo Fusco, Silvia Alonso, Ingrid García Jonsson, Enrico Lo Verso, Nico Romero, Alessandro Bressanello, Nicolás Illoro (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Skupina španělských turistů se v Benátkách ocitá v boji o život proti místním obyvatelům, kteří nejsou příliš nakloněni cizincům. (mikki089)

Recenze (37)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Baví mě námět, baví mě lokace, baví mě, jak to vypadá. Už, už jsem sahal po čtvrté hvězdě, ale finále (vše po sekvenci ve starém divadle) výsledný dojem sráží dolů. Absolutně nechápu, působí to, jako kdyby se Álex de la Iglesia snažil hororovým fanouškům předhodit co nejvíc anticlimax koncovku. Vzhledem k tomu, že ze zkušenosti víme, jak se Iglesia umí jindy odvázat, očekávání pořádného závěřečného masakru bylo na místě (a že to k němu celkem jasně směřuje!). A ono prd. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Španielski turisti si vyrazia do Benátok, ale Benátky nemajú turistov v láske. Ich každoročný nával mestu iba škodí, a tak sa nájdu ľudia, ktorí sa rozhodnú ich počet trochu preriediť. Najlepší bol rozhodne klaun, pretože vždy keď sa objavil, zanechal za sebou nejakú tú mŕtvolu. Lenže nebolo toho ani zďaleka toľko, koľko by si krvilačný divák želal. Keby radšej tvorcovia nakrútili čistokrvnú hororovú zábavu s množstvom mordovačiek a naháňačiek po nočných uličkách prekrásnych Benátok, bavilo by ma to viac. Lenže oni z toho spravili kriminálku a strašne chceli, aby to malo aj myšlienku. Týmto sa film len spomaľoval, miestami nudil, záver je extrémne nezaujímavý. Najlepšie tým pádom ostáva kvalitné prevedenie vrážd (ktoré sa však dajú spočítať na prstoch jednej ruky) a príťažlivá lokácia. Cítil som premrhaný potenciál, ale na jedno pozretie to neuškodí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alex de la Iglesia a jeho španělský slasher je průměrnou jednohubkou, která měla větší potenciál. Režisér už nejspíš nepřekročí svůj vrchol tvorby Balada o Smutné Trumpetě z roku 2010 ( solidní bylo i El Bar), ale zbytek tvorby spadá spíše do průměru a jeho novinka je atraktivní díky prostředí, ale po hororové stránce na můj vkus málo výživná. Skupina španělských turistů v Benátkách ( prostředí je asi největší lákadlo) je terorizována místními, kteří nemají turisty příliš v lásce a záporáci mají pěkné creepy masky ( joker je top). Herecky film moc nezaujme, k postavám si divák nevytvoří vztah, dějově je to přímočaré až moc, rozhodně bych od režiséra, který už zkušenosti má očekávál trochu ambicióznější žánrovku, atmosféra moc nefunguje a gore taky za moc nestojí, vražd sice není až tak málo, ale nejsou moc divácky atraktivní. Finále si rozhodně zasloužilo větší odvaz. Jako jednohubka však v pořádku a jako slasher film zaujme díky netradičnímu prostředí a kostýmům. Příběh 3/5. Akce 2/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 2/5. 5.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborný námet zabil nevyžitý potenciál. Privítal by som väčšiu nápaditosť v podobe "mordovačiek" a iných hororových aspektov, ktoré robia zo slasheru presne to, čím slasher je. Za mňa slabšia maškaráda .. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takové nepěkné zacházení se zahraničními turisty Benátčané v propagačních videích zatajili. Zvláštní a překvapující. A to jsem chtěla s manželem toto město v budoucnu navštívit, přestože jeho bývalka tvrdila, že tam smrdí kanály. Teď opravdu nevím, poradím se s režisérem, jestli návštěvu doporučuje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Benátky zklamat nemůžou, to ostatní ano. Pětice Španělů (samé držky) si vyrazila na karneval do Benátek, aniž by tušila, že tam řádí smrt, co si vybírá turisty. Doktor a především ujetější harlequin konají městskou očistu. Masky výborné, samotný příběh ale postrádá ucelené napětí. Když se Španělé začnou ztrácet, respektive nejprve Jose, vydají se ho ostatní hledat. Tím se dostávají do nebezpečí a než se nadějí, tak jeden ztratí hlavu a další zmizí. Pěkná byla dekadentní diskoška, snad jen bych se obešel bez stroboskopů. Mordy ujdou a je příznačné, že když je jedna z turistek podřezávána, turistický dav si ji fotí a natáčí, aniž by pochopil, že to není divadlo. Scéna v divadle je jednou z nejlepších a připomene některé snímky (Krvavé divadlo, Fantom opery, Hrůza na jevišti, Děs v opeře ad.) Úvodní titulky navnadily na giallo, to se bohužel nekonalo. Škoda, že většinu času zabírá jen hledání bez atmosféry a napětí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předtitulková scéna celkem pobavila. Pěkná ukázka toho jak lze využít foťák jinak než k fotografování. Hodně povedený byly i úvodní titulky. Po nich ale začíná nudný tlachání. A že těm španělům ty zobáky jedou. Naše španělská nesympatická parta je nejdřív z Benátek nadšená. Benátčani to ale mají jinak. Turisti jsou pro ně jako mor. Většina benátčanů protestuje ale najdou se tu i tací co na to jdou trošku rázněji. Film měl obrovskej potenciál. Ten však zůstal nevyužit. Pár killů tu sice je ale čekal jsem, že tak parádní lokaci jako stvořenou pro krvavou naháněčku španělé využijou mnohem lépe. Rozhodně jsem taky čekal větší bodycount. Vyloženě zklamáním je pak samotnej konec. Kdo by čekal krvavý finále ten "zapláče" jako já. Slabší 3 hvězdy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Turistický ruch, otravuje vzduch.“ Nešťastné město, 75 tisíc zpovykaných turistů denně! Hrozný ruch i puch. „Do Benátek nechci, smrdí tam kanály“, kdysi rezolutně odmítla manželka. Smrděli jsme tedy doma a to nám zachránilo krk (i peněženku). Bohužel, můj oblíbený šílený režisér tentokrát zklamal a svůj pokus o ekologicko sociální horor připravil nejen o hlavu, ale i o patu a utopil ho v laguně průměrnosti. Ach jo. Já naivka se těšil, že šelma Iglesia vyloví ze smrdutých kanálů opět nějakou tu šik čarodějnici ze Zugarramurdi a nechá ji v baru zahrát na smutnou trumpetu... a ono nic. FINESTRA RIGOLETTO: [][] Benátská policie varuje: // Neplivejte do kanálů a neházejte tam mobily! // Ztratíte-li se v uličkách, neztrácejte hned hlavu. // Nezdrhejte z barů bez placení! Benátčané nejsou Moraváci, kteří turisty tahají do sklípků a tam je opíjejí zadarmo. // Když si z vaší mrtvé kamarádky čtverák Rigoletto udělá (ne)živou marionettu, foťte! Jedná se totiž o jedinou zábavnou scénu ve filmu. // Při veřejné vraždě tleskejte s davem a volejte: „Bravo, grande spettacolo!“, ať má vrah Iglesia radost, že si nezabil film zbytečně. [][] Jo jo. Kanály smrděly, demonstranti hulákali, turisti jako ovce nabíhali šaškovi na nůž a policajti jen krčili rameny. Já taky. Jen třikrát zahoukala obří výletní loď. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být velice solidní a originální Slasher, ale jak už je zde mnohokrát psáno - nevyužitý potenciál. Úvodní předtitulková scéna byla skvělá, samozřejmě velkým plusem je prostředí Benátek, které dodává tu správnou, nevšední atmosféru, masky a kostýmy byly parádní a co se týče Gore - propíchanej frajer skrz dveře a uříznutá hlava, jsou top scény, i ta v divadle "loutka" nebyla špatná, ale těch mordovaček bylo sakra málo ! Za mě moc keců kolem a kam to nakonec všechno ve finále vedlo, bylo strašně slabý až skoro trapný. Ve výsledku, ale zas tolik zklamaný nejsem, jelikož jsem od toho moc nečekal. Určitě to mělo ale na víc. (151. hodnocení) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tí Španieli rozprávajú nadzvukovou rýchlosťou, musel som normálne skontrolovať, či nemám zapnuté prehrávanie na 1,5 x rýchlosť. Film má byť slasher hororom, ale je okrem toho aj trochu krimi thriller s čiernym humorom. Taká irónia sebe vlastná de la Iglasiovi. Film využil na to, aby sa vysmial masmédiám, duchovenstvu, polícii i tupým turistom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem snaživé béčko, které se snaží lákat především na vizuál masek záporáků, ale ve výsledku zas tak za moc nestojí. Parta mladých turistů jede do Benátek, kde je čeká nemilé přivítání od místních ve formě stalkingu a vraždění. Sám o sobě nápad, kdy benátčani zabíjejí na potkání turisty, je celkem natvrdlý a když se přidá béčkový vizuál, levné vraždy, ne až tak oslnivé gore, herecké výkony a celková kostra příběhu, zbývá zde na hodnocení už jen samotná snaživost v rámci subžánru a zábavné creepy masky, ale to je tak vše. Kdo vynechá, rozhodně o nic nepřijde, kdo si film pustí, oslněn sice nebude, ale asi jej jakžtakž přežije ve zdraví. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí bylo super, masky splnily svůj účel a splašený Rigoletto měl něco do sebe, ačkoliv jeho mordy postrádaly fantazii. Co se gore týče, tak se tu toho moc nenašlo, ale scéna s hlavou byla fajn a upřímně řečeno nějaké krvavé orgie jsem ani nečekal. Trošku to skřípalo s tou nenávistí k turistům, na kterých jsou Benátky víceméně závislé, ale nad tím se dalo mávnout rukou. Bohužel absolutně nevyšel casting, který byl sestaven z nesympatických kopyt, díky čemuž vynikalo jejich chování debilů. Štvaly mě i náhody typu utopený telefon či prchající holka, která si z milionu uliček vybere zrovna tu, kde číhá padouchův komplic. A de la Iglesia absolutně nezvládl závěr, který je na facku. Čekal jsem víc, ale i tak jsem relativně spokojen. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Niektorí sú radi, keď majú plne mesto ubľabotaných a drzých turistov, ale iní to len tak nenechajú a razantne s nimi zakročia a tak to je aj v príbehu z Benátok. Film ukazuje hlavne to, že vieme byt veľmi ľahostajní, čo sa týka druhých problémov. Jednu na verejnosti zapichuje ako kurča, a všetci to len s úsmevom pozorujú a telefónmi natáčajú. To práve bolo úbohé, prečo by niekto aj keby to bolo hrané ukazoval vo verejnom divadle také násilie? Že by si to ľudia žiadali a boli tak príšerne prízemný, alebo problém je ten, že režisér chcel len ukázať ako to na svete chodí a keď sa niečo zomelie, len pri tom zatvárame oči. Tak či onak, je fakt, že veľakrát sa niečo prihodilo, ale nikto im nepomohol, ale nafilmovať to už niekto si tu námahu urobil. Masky boli bravúrne, mne sa najviac páčila tá, čo nosili doktori počas moru, ta bola ukážková. Vrážd je dosť, ale ich prevedenie je všedne a nezaujímavé, ako i príbeh, ktorý i keď sa odohráva na krásnom mieste, nemá toho moc, čo ponúknuť a to je veľká škoda. Koniec bol totálne vypustený a tam som práve čakal, že film sa nekontrolovateľne rozbesní, kde na jednej strane budú policajti a na strane druhej demonštranti, ale nič z toho sa nekonalo, škoda toho, mal som pripravenú 4*, ale režisér tento krát nepritvrdil. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi to, že je to víc kriminálka, než krvavej horůrek způsobilo, že jsem tomu napálil dvě hvězdy. Jen si začínám všímat, že ty nejnižší hodnocení dávám hlavně akčním a hororovejm sračkám. Tyhle žánry chce točit kdekdo. 30%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

5 španělských turistů (sestra, bratr, jeden pár a jedna ženská co se má vdávat) jede do Benátek slavit rozlučku se svobodou.  Tam si zajdou na nějakou pařbu a bratr zmizí oni ho hledají a nemůžou najít postupně mizí nebo umírají další. Je to práce nějaké skupiny lidí co zabíjí turisty jelikož se jim nelíbí  , že tam cestují a hlavnímu záporákovi zemřel tehdy při demonstraci proti nim syn poté co výletní loď narazila do mostu kde tehdy protestovaly (za to nemohly ty turisté, ale to se neřeší) .  Má to dobrý nápad, lokace a obstojné gore (nejlepší scéna v divadle na hácích) s body countem.  Mínusem je scénář kdy několikrát je scéna jak veřejně někoho  zabíjejí a vyřeší se  to tím, že se řekne, že je to hrané. Je zde i neschopná policie  v čele s hlavním komisařem. Konec je špatný kdy chlápek co to vede chce někoho zabít pak zjistíme, že to nechtěl tak, že to asi hrál, ale zase to šlo živě tak nevím jak to fungovalo a nakonec se zabije.  60 procent jinak film je na internetu ve dvou verzích s  pevnými titulky co jsou z translatoru a nejspíše i google přehrávače jelikož nedávají často smysl a s titulkami oficiálními tak, že berte spíš verzi bez vložených titulků na pevno. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Aj my máme kadejakých šašov, až na to, že sa za nich neprezliekajú. Ale jasné, aj mňa by štvalo, keby som vyšla na balkón, a okrem debilného kanála by som uvidela debilného turistu na gondole, ako si fotí môj balkón aj so mnou. Prípadne v škaredej maske, ako keby ich Benátčania nosili každý deň. A ešte by mal tú drzosť zamávať mi. Ukázala by som mu iba jeden prst, nie všetkých päť. Mňa už štvú aj turisti v Tatrách, ktorí si v šiltovkách a so slnečnými okuliarmi fotia stromy, ako keby doma nemali tiež. Najradšej by som ich utopila v Štrbskom plese. A horlivo si fotia ešte v lodi na Dunaji aj Bratislavský hrad, ktorý je podľa mňa škaredý ako pokazená torta. Máme na Slovensku aj krajšie, ale aj tie nám, samozrejme zasierajú turisti.  Utopiť v Dunaji! Zvrhnúť z hradieb! Celkom originálny nápad, ale klasika bola v maximálnej debilite hlavných postáv. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý slasher o skupine mladých ľudí, ktorí sa prídu baviť do Benátok, no zistia že miestni nie sú z turistov príliš nadšení. Nie je to v žiadnom ohľade objavné, ale prostredie Benátok, karnevalu a masiek vytvára výbornú atmosféru na horor o vyšinutom maskovanom zabijakovi čo sa s nikým nesere. No a musím uznať, že celkovo sa mi na to pozeralo veľmi dobre. Chválim, že sa naozaj v reálnych Benátkach natáčalo, že sa do deja zapojili aj reálne miesta a legendy z tohto mesta, krimi rovinu príbehu a tiež aj prevedenie niektorých killov. O to viac zamrzí nemastný - neslaný záver, ktorý je najslabšou časťou filmu a výsledný dojem trochu kazí. No a z hľadiska gore a počtu, resp. prevedenia vrážd tiež mohol byť Alex de la Iglesia odvážnejší. I tak to však na slabú štvrtú hviezdu zaokrúhlim, Veneciafreniu som si totiž užil a ako človek ktorý nemá rád Benátky mám aspoň o zámienku navyše tam znova neísť. 70% ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Kdo byl někdy na proslulém karnevale v Benátkách, jistě se na film těšil jako já. Nádherné kostýmy, překrásná místa... U těchto superlativ ovšem tento horor končí. Parta blbečků si o vybíjenou vyloženě říkala, jak už to ve špatném slasheru bývá, a atmosféra, na které se dalo stavět, se poděla nevím kam. Ono tomu taky moc nepřispěli nevýrazní a nesympatičtí herci. Béčkově promrhaná nuda. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Keď som bol naposledy v Benátkach, nebolo to tam také a druhý krát tam teda radšej už nepôjdem. Ale nie teraz vážne, prostredie Benátok výborné, nápad s turistami skvelý, je to aj pekne natočené ale to prevedenie je veľmi slabé. Vrážd málinko a aj keď vidno, že krvi sa režisér nebál tak sú hrozne lacné. V podstate asi len jedna je taká lepšia, inak slabučké. Dokonca aj finále, s dvomi unesenými turistami je nakoniec na smiech.  Chovanie postáv tiež úplne nelogické. Za mňa veľmi nesadlo, pri tom potenciál bol. ()

Reklama

Reklama