Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Hana (K. Melíšková) ráda rozhoduje za ostatní, co je pro ně nejlepší. Přivázat pacienta k posteli, aby si neublížil. Vybrat dceři Tereze (D. Barešová) školu, která jí zajistí lepší budoucnost. Pracovat do zničení, aby byly peníze na opravu domu, kde přece dcera bude jednou chtít bydlet. Myslí to nejspíš dobře, jenže ve svém neochvějném přesvědčení se chová bezohledně a příliš nekompromisně. O takovou péči, jakou nabízí, totiž nikdo nestojí. Hana se tak vlastním přičiněním ocitá v situaci, kdy špatné vztahy s kolegy i neutěšený vztah s dcerou způsobí, že zastání, které by jí bylo v nastalé situaci potřeba, nepřichází. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Juj, tolik sympatických postav v minisérii jsem si snad ani nezasloužil:-) Scénárista se evidentně vykašlal na budování mirkodušínovských charakterů, místo toho vyrazil mezi lidi a nasál atmosféru, díky čemuž jsou jeho postavy stejné svině jako v reálném životě. Už jsem první epizodě přiklepl čtyři hvězdičky, ale po dokončení komentáře/ recenze přihodím i pátý kousek, protože stále intenzivněji pociťuji zvrhlou radost nad tím, že se mi zase někdo nesnaží tvrdit, že jsou lidé ve vztahu k ostatním heboučcí a měkoučcí jako králíček Azuritek. / Poučení: Móda a inkvizice se neustále vrací. ()

Seteh 

všechny recenze uživatele

**43** Mám moc ráda dramata, zvlášť ta opepřená skutečnými událostmi. Postava, kterou ztvárnila Klára Melíšková, je tak úžasně antipatická, že si člověk přeje, aby šla sedět a pokud možno na doživotí. Takže tleskám. Taky začínám mít velmi ráda umění Denisy Barešové. Její existenci jsem poprvé zaznamenala v první sérii Kukaček a její herectví mne moc baví. Líbí se mi potemnělá atmosféra, vlastně si nevybavím záběr, který by přinášel nějakou naději, světlo, radost... tichá nemocnice, temný, starý a nepříliš opečovávaný dům, chladnoucí vztahy... celkem žůžo. Ale palec dolů za hudbu. Hvězdičku za ni nestrhnu, protože je hudby ve filmu málo. Ale když už tam je, přijde mi špatná. A výběr závěrečné skladby jsem teda už vůbec nepochopila. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až je mi zle. A ano, takto to bylo (až na to, že přidělená právníčka byla v reále žena a nebýt jí... ). A jsem velmi ráda, že to natočili, protože se konečně široká veřejnost dozví, jak snadné je zlikvidovat člověka. Sice nesympatického, ale nevinného. Zničit pověst, dobré jméno, možnosti na uplatnění se ve svém oboru kdekoli jinde, zničit zdraví dotyčného i jeho blízkých. Natočeno ve všech směrech výborně, Klára Melíšková perfektní, zbytek taky přesný. ()

dzzarka 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka mi ze začátku přišla na kopanec do obličeje, Klára to zahrála tak dobře, že bych jí vyrvala vlasy.... Ale čím déle jsem sledovala děj, tím více jsem chladla a ke konci mě jí bylo lito. Ostatní herce jsem skoro nevnímal, protože, to co předvedla Klára mi vyrazilo dech....jak už se zde někdo zmiňoval, emoce zahrála očima a to se jen tak někomu nepovede, už se těším na pokračování. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Po nějakém čase esence toho nejlepšího z české quality TV. Opravdu na vrcholné úrovni ve všech ohledech. A Klára Melíšková? Enormní herecké nasazení, které přináší věrnost té postavy pro diváka tak nutnou. Nevím, zda je opravdu Hulík tak vynikající scénárista, nebo je tu opět mimořádný mladý režisér. Rád věřím, že je to vždy mix obého, ale u všech věcí Štěpána Hulíka se necítím ani na vteřinu trapně a přijdou mi téměř dokonalé. 90% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Místo koupání je jezero Lhota u Kostelce nad Labem. Dům sestry Hany (Klára Melíšková) je na adrese Dvořákova 2, Brandýs nad Labem. (sator)
  • Pokud má pacient DNR (do not resuscitate) a personál i tak zahájí resuscitaci, nejedená se o postup lege artis. V tomto případě se resuscitace nezahajuje. (Winster)

Reklama

Reklama