Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdravotní sestra Hana (K. Melíšková) ráda rozhoduje za ostatní, co je pro ně nejlepší. Přivázat pacienta k posteli, aby si neublížil. Vybrat dceři Tereze (D. Barešová) školu, která jí zajistí lepší budoucnost. Pracovat do zničení, aby byly peníze na opravu domu, kde přece dcera bude jednou chtít bydlet. Myslí to nejspíš dobře, jenže ve svém neochvějném přesvědčení se chová bezohledně a příliš nekompromisně. O takovou péči, jakou nabízí, totiž nikdo nestojí. Hana se tak vlastním přičiněním ocitá v situaci, kdy špatné vztahy s kolegy i neutěšený vztah s dcerou způsobí, že zastání, které by jí bylo v nastalé situaci potřeba, nepřichází. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

narenta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to se teda těším na 2. díl. Jen se potvrzuje moje letité tušení, že Klára Melíšková roste v naši nejlepší herečku. Ne, jednu z nejlepších - naši nejlepší herečku. Kde se objeví, tam musím být. V těch komisařkách a majorkách jsem si nebyl pořád jist, ale dnes jsem z ní nespustil hodinu oči. I kdyby ta první epizoda byla bez zvuku, vše šlo vyčíst z jejích očí a výrazu, vč. toho, že je nevinná. Ivana Trojana jsem vedle ní tentokrát úplně přehlédl. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Juj, tolik sympatických postav v minisérii jsem si snad ani nezasloužil:-) Scénárista se evidentně vykašlal na budování mirkodušínovských charakterů, místo toho vyrazil mezi lidi a nasál atmosféru, díky čemuž jsou jeho postavy stejné svině jako v reálném životě. Už jsem první epizodě přiklepl čtyři hvězdičky, ale po dokončení komentáře/ recenze přihodím i pátý kousek, protože stále intenzivněji pociťuji zvrhlou radost nad tím, že se mi zase někdo nesnaží tvrdit, že jsou lidé ve vztahu k ostatním heboučcí a měkoučcí jako králíček Azuritek. / Poučení: Móda a inkvizice se neustále vrací. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až je mi zle. A ano, takto to bylo (až na to, že přidělená právníčka byla v reále žena a nebýt jí... ). A jsem velmi ráda, že to natočili, protože se konečně široká veřejnost dozví, jak snadné je zlikvidovat člověka. Sice nesympatického, ale nevinného. Zničit pověst, dobré jméno, možnosti na uplatnění se ve svém oboru kdekoli jinde, zničit zdraví dotyčného i jeho blízkých. Natočeno ve všech směrech výborně, Klára Melíšková perfektní, zbytek taky přesný. ()

electricoo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida. Proč to někde (jako třeba tady) jde a funguje prakticky ve všem (od scénáře, přes herecké výkony, režii až po celkovou atmosféru), zatímco v naprosté většině zbylých českých "výtvorů" to drhne (taky často prakticky ve všem), až se rolujou ponožky? No nic, první díl Podezření zatím pěkně slušně a zcela bez debat v evropské kvalitě (vzhledem k tomu, že z 99 % jinou než evropskou, americkou a korejskou produkci nesleduji, troufám si tvrdit, že dokážu posoudit). Snad se to udrží. ()

Seteh 

všechny recenze uživatele

**43** Mám moc ráda dramata, zvlášť ta opepřená skutečnými událostmi. Postava, kterou ztvárnila Klára Melíšková, je tak úžasně antipatická, že si člověk přeje, aby šla sedět a pokud možno na doživotí. Takže tleskám. Taky začínám mít velmi ráda umění Denisy Barešové. Její existenci jsem poprvé zaznamenala v první sérii Kukaček a její herectví mne moc baví. Líbí se mi potemnělá atmosféra, vlastně si nevybavím záběr, který by přinášel nějakou naději, světlo, radost... tichá nemocnice, temný, starý a nepříliš opečovávaný dům, chladnoucí vztahy... celkem žůžo. Ale palec dolů za hudbu. Hvězdičku za ni nestrhnu, protože je hudby ve filmu málo. Ale když už tam je, přijde mi špatná. A výběr závěrečné skladby jsem teda už vůbec nepochopila. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Referenční hodnota draslíku je 3,9 mmol/l až 5,3 mmol (může se lišit, dle jednotlivé laboratoře). Pacientka tedy měla v krvi dvojnásobnou hodnotu. Hyperkalemie vede mimo jiné k poruchám srdečního rytmu. (Winster)
  • Při příchodu policisty ve 30. minutě je u prázdného lůžka zavěšena infuze G10% a nasazené stříkačky v linernáích dávkovačích (dále i infuzní hadičky apod.) Což je u prázdného lůžka nemyslitelné. Vše se chystá až přímo pacientovi. (Winster)
  • Pokud má pacient DNR (do not resuscitate) a personál i tak zahájí resuscitaci, nejedená se o postup lege artis. V tomto případě se resuscitace nezahajuje. (Winster)

Reklama

Reklama