Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Až dnes som videl prvý diel nekonečnej série, ktorá ma momentálne už 8 dielov a za mňa to je riadna nuda. Väčšinu filmu dvaja hlavní hrdinovia pobehujú po lese a pri kecaní sa akože zbližujú. Ale mne ani jeden z nich nesadol. Berenger ako drsný vlk samotár nemá pre mňa dostatočnú charizmu a Zane ma vyslovene sral. A tá jeho dilema, či konečne niekoho zastrelí alebo nie ma príliš nezaujímala. Chýbal mi tu adekvátny sniperský protivník na druhej strane podobne ako vo filme Enemy at the Gates. Ale to jednostranné strieľanie z diaľky do nič netušiacich terčov raz za pol hodinu nie je pre mňa. Trochu zaujímavé je len finále v ktorom sa to trochu skomplikuje, ale ani scéna s mučením nie je tak pôsobivá jak by mohla. Celkovo mi nesadol jak tento typ sniperského akčniaku s minimom normálnej akcie, tak zároveň v réžii sterilného rutinéra to postráda nejakú poriadnu atmosféru a scény s letiacou guľkou sú dnes už k smiechu. 4/10. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ani na vteřinu jsem neuvěřil, že nesleduji dva průměrné herce, co se v kostýmech a pomalovaní khaki barvičkami producírují v lesíku někde za hotelem. Dělání drážek do kulky nožem či prasátka házející křížek na krku jednoho z elitních sniperů naznačily, čeho jsem svědkem a upřímně si nedovedu představit, kam to v dalších pokračováních mohlo ještě klesnout. Vlastně dovedu, ale nechci to vědět.. Z Llosova tvůrčího trápení zůstane v hlavě jen malůvka Ramba na panamském autobuse a rada, ať člověk nemočí ve stojaté vodě, ale jinak zažijete stejný pocit, jako když máte v zaměřovači na vzdálenost 350 metrů Chucka Norrise, vydechnete, stisknete spoušť a v okamžiku, kdy projektil opouští ústí hlavně, vám on klepe na rameno a ptá se, jestli tohle máte zapotřebí. Cítíte marnost.. ()

Reklama

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Když bych měl hodnotit pouze Toma B., tak rozhodně podle mého tuto sniperskou roli zahrál výborně. Velmi se mi líbí příběh odstřelovače a na rok 1993 si myslím,že skvělý filmek. Jeden z mých oblíbených v čele s Berengerem. Scény vojáka neustále v krytu a tichá čistá práce.. Jako malý kluk jsem si hrál na odstřelovače a celkem mě to bavilo :-D. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Už v roce 1993 vidět zpomalené záběry na kulku? Tak to je přece jen něco, co neuvidíte každý den. A ono to těm bláznům docela funguje. Ten příběh z džungle o odstřelovači, je celkem tuctový, ale celkové pojetí a snaha přijít s něčím novým, mě zaujaly. Proto dávám vyšší hodnocení, Třeba si toho někdo všimne a bude se mnou souhlasit. ()

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak k elitnímu odstřelovači přidělí chlapa, který se hodí tak jenom do výcvikových akademií a pro střelbu na olympiádě a ze kterého se vyklube dobrý parťák a zabiják. Kdo ten scénář sakra napsal? Billy Zane v roli vojáka nestojí nestojí za nic, ale pro Toma Berengera role snipera jako šitá na míru. Docela se na to dalo koukat, obzvlášť, když se oba chlapi chystali někoho zastřelit, ale ten konec byl dost zpackaný. Plná vesnice vojáků a Zane si klidně jednoho zabije nožem a pak druhého zastřelí a ještě má dost času na to, aby Berengera vklidu odvázal a odnesl k vrtulníku? Blbost. Schytal by to během pár vteřin. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)
  • Zbraň, ktorú používa Billy Zane, nie je poloautomatická puška H&K PSG-1, bežne používaná ostreľovačmi špeciálnych jednotiek, ale H&K SR-9 TC. Podobná a lacnejšia verzia PSG-1, navrhnutá pre civilný predaj. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama